Världens bästa modebutiker på ett ställe
Världens bästa modebutiker på ett ställe
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Balenciaga

Med en fot i Spanien och en fot i Paris är Balenciaga ett av världens mest älskade lyxmärken vars namn blivit synonymt med exklusivitet och innovation. Den välkände modedesignern Christian Dior lär till och med ha kallat modehuset ""The master of us all"" efter att Balenciaga revolutionerat modescenen under mitten av 1900-talet. Med feminina men moderna snitt har modehuset satt sin prägel på både modehistoria och aktuella trender. Med arkiv fulla av innovativa och nyskapande idéer fortsätter Balenciaga att skapa trender som påverkar resten av designvärlden och som både förundrar och förvånar och lett till ständiga framgångar för nya trender. Det här är utan tveka ett modigt märke som ligger steget före när det kommer till design, och som fortsätter revolutionera och förändra modevärlden som vi känner den. På Miinto hittar du ett brett utbud av Balenciaga skor som framhäver din unika stil.

Ett märke med en rik historia

Modehuset Balenciaga grundades av Cristóbal Balenciaga 1917. Den första butiken öppnade i San Sebastián i Spanien och blev genast populär. Då affärerna gick bra öppnades snart två butiker till i både Madrid och Barcelona. Redan från början stod namnet Balenciaga för lyx och exklusivitet vilket syntes i både design och kvalitet. Detta bevisades även i och med att det spanska kungahuset bar Cristobal Balenciagas kreationer. I slutet på 1930-talet tvingades man dock på grund av det spanska inbördeskriget stänga butikerna i Spanien och detta ledde till att modehuset Balenciaga flyttade till Paris där de haft sin bas sedan dess. Trots den franska hemvisten är märket fortsatt nära sina spanska rötter när det kommer till arkivbaserad design. Köp Balenciaga och du köper en europeisk mix av lyxiga material, revolutionerande designhistoria och avantgardistiska snitt. Du kan räkna med att inte bara följa de senaste trenderna men även vara med att skapa dem med Balenciagas mode.

Över hundra år av Balenciaga

Balenciagas storhet går inte att understryka nog och detta har sin grund i det nytänk som Cristobal Balenciaga introducerade till modevärlden. När Balenciaga flyttade till Paris dröjde det inte länge innan framgången var ett faktum. Hans kreationer var faktiskt så eftertraktade att folk riskerade livet genom att komma till Europa mitt under andra världskriget. Detta hade mycket att göra med den nya inställning som modehuset introducerade till den franska modescenen. Tidigare hade framförallt Christian Dior dominerat modevärlden med klassiska silhuetter. Balenciaga presenterade istället feminina men mer enkla och moderna silhuetter som helt förändrade modet. Även Dior var imponerad av detta och mängder av designers påverkades av den nya stilen. Idag kan vi köpa Balenciaga online utan bekymmer, och många tar vara på den möjligheten. Därmed har vi alla en chans att klä oss i samma märke som otaliga filmstjärnor och kungligheter. Modehuset har fortsatt revolutionera modevärlden med innovativa designlösningar. Bland annat har de designat den omåttligt populära strumpliknande sneakersen som inspirerats av sportigt mode och praktisk funktion. Oavsett om du vill hitta en lyxig klänning eller en häftig handväska så finns det en uppsjö av exklusiv designer att välja mellan. Se vårt unika utbud av Balenciaga väskor. Balenciaga ger dig en av de mest nytänkande designer i världen och med deras produkter ligger du alltid i framkant av de senaste modetrenderna. Hos oss på Miinto hittar du även märkeskläder från andra populära märken, se till att hitta din favorit.

filter (3)

20 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1