Vanliga frågor

Var köper jag mina kläder ifrån?

På miinto.se köper du dina kläder direkt från svenska lokala klädbutiker. Butikerna tar emot din beställning via miinto.se och skickar dina produkter hem till dig. Vi fungerar som en service till köpare och säljare. Det svenska modet och trenderna hittar du online på miinto.se.

Vad händer om butiken inte har min produkt i lager, får jag pengarna tillbaka?

Om en butik inte kan leverera varorna du beställer genom miinto, kommer du att kontaktas av miinto. Det kommer naturligtvis aldrig att dras pengar för ett objekt som inte kan levereras.

Jag är osäker på min storlek i de produkter som jag skulle vilja prova, hur gör jag?

På miinto.se är det viktigt för oss att du hittar den storlek du behöver. På varje produkts sida så finns en storleksguide. Den förklarar hur du ska göra för att hitta just din storlek.

(På miinto.se har du alltid 14 dagars full ångerrätt.)

Kan jag ringa till miinto.se?

Du kan alltid ringa till vår support på 08-5250 5400 eller direkt till butiken du önskar att handla från.

Om en produkt blir slutsåld? Kan ni leverera varorna då?

Om en produkt blir slutsåld efter att du har lagt en beställning, kommer vi på miinto fråga alla butiker som är också säljer varumärket i deras butik, om de kan leverera varorna istället. Du kommer endast att debiteras det belopp som du köpt varan för. Om varan är slutsåld i alla våra butiker, kommer du att kontaktas personligen av miinto.se.

Det kommer naturligtvis aldrig att dras pengar från ditt konto innan en vara kan levereras.

Jag skulle vilja ha mer information om en produkt, vad ska jag göra?

Vi på miinto.se försöker att beskriva produkterna på sidan så bra som möjligt. Om du har frågor som kräver ytterligare information, vänligen kontakta butiken direkt per telefon eller e-post. Du hittar kontaktinformation under butiker, under "Köp"-knappen där du ser produkterna. Annars är du alltid välkommen att kontakta personalen på miinto.se, så kommer vi göra allt för att hjälpa dig.

Vilka betalningsmetoder accepterar ni?

Hos miinto.se kan du handla med Visa och Mastercard samt Collector. Du får ett email som bekräftar din beställning när butiken svarar på din beställning. Det är först när du tagit emot ett mail från butiken där de godkänner varan du har beställt som vi drar pengar från ditt konto.

Är det säkert att handla online på miinto.se?

Vid din beställning godkänns ditt kreditkort automatiskt via en säker server på din bank. All information skickas i krypterad form. Du kommer därför inte utsättas för någon risk när du handlar på miinto.se!

Kan jag hämta mina varor direkt på lagret?

Miinto.se har inget lager. När du har skickat in en beställning på miinto.se, skickas varan direkt till dig från butiken du har handlat hos. För ytterligare information är du välkommen att kontakta miinto.se.

Hur lång tid tar det att få min beställning?

Alla beställningar som görs innan kl. 14:00 på vardagar, skickas oftast ut samma dag. Normal leveranstid till adresser i Sverige är 1-4 dagar, men i vissa fall kan det ta upp till 5 arbetsdagar.

Ska jag betala för frakten?

Miinto.se erbjuder fri frakt inom Sverige vid köp över 499 kr. Vid köp på 499 kr eller under, kostar frakten 49 kr per samlad order.

Till vilka länder levererar ni?

Varor kan levereras till de flesta länder, dock tillkommer det en fraktkostnad för konsumenten beroende på vart i världen som varan skall skickas till.

Kan jag komma förbi för att returnera eller byta en vara?

Eftersom miinto.se inte har ett eget lager är detta inte möjligt. 14 dagars ångerfristen börjar löpa den dag du fått varan i besittning, vid beställning av flera varor gäller det från att du som konsument mottagit sista varan i besittning. Om du vill byta/returnera en vara fyll gärna i vår retursedel för att underlätta hanteringen av returen och skicka den med post tillsammans med den vara du vill returnera till den butiken du köpte produkten hos på miinto.se, eller inom ångerfristen meddela näringsidkaren, butiken du fått varan ifrån eller Miinto.se att du kommer returnera/byta varan. Så snart butiken mottagit varan betalar Miinto.se ut kostnaden för varan. Observera att Miinto.se inte betalar för frakt vid retur av varor. Du hittar retursedeln här. Så snart butiken mottagit din retur betalar Miinto.se ut kostnaden för varan.

Jag vill returnera en vara.

Ångerfristen börjar löpa den dag du fått varan i besittning, vid beställning av flera varor gäller det från att du som konsument mottagit sista varan i besittning. Du har 14 dagar att returnera eller byta din vara. Hur? Fyll gärna i vår retursedel för att underlätta hanteringen av returen här och skicka den med post tillsammans med den vara du vill returnera till den butiken du köpte produkten hos på miinto.se, eller inom ångerfristen meddela näringsidkaren, butiken du fått varan ifrån eller Miinto.se att du kommer returnera/byta varan. Så snart butiken mottagit varan betalar Miinto.se ut kostanden för varan. Hos Miinto.se returnerar du alltid utan kostnad.

Om det finns brister eller fel på en vara...

Miinto.se samarbetar med fysiska klädbutiker, som ALLTID kontrollerar alla varor innan de skickas ut till kunden. Skulle det ändå vara fel eller skada på en vara hänvisar vi till bestämmelserna i Köplagens bestämmelser på reklamationsrätt i 24 månader. Detta innebär att du kan reklamera varan inom denna period. Alla reklamationer efter 14 dagars ångerrätt, hänvisar vi till butiken där du köpte varan för en snabbare behandling av din fordran. Kontaktinfo till butiken du köpt varan från, kan du se på produktsidan, kontakta Miinto eller se på orderbekräftelsen och klicka på länken med butikens namn.

Transportskada skall reklameras inom ”skälig tid” från det felet upptäckts. Reklamation som sker inom 2 månader från köptillfället anses alltid som inom ”skälig tid”.

Hur köper jag på miinto.se

Det är lätt att köp på miinto.se - du väljer den produkt som du vill ha, vilken storlek och färg. Tryck sedan på i kundkorgen (till höger) och kontrollera att rätt varor placeras i korgen. Tryck sedan på "Nästa", på nästa sida fyller du i leveransadress och eventuell faktureringsadress, sedan igen på "Nästa". Nu kommer du in en krypterad sida från Nordens största betaltjänst, här kommer du att fylla i information om ditt kort och därmed betala för varan, tryck på nästa igen och du får en bekräftelse på ditt inköp.

Hur länge gäller priserna som anges på miinto.se?

Affärerna redigerar både priser och produkter kontinuerligt, så varulagret och priset kan ändras från dag till dag. Du betalar det pris som anges på produkten vid det ögonblick du får ett godkännande från betalningssystemet.

Utökad ångerrätt under julen

Köper du julklappar i förväg kan du känna dig säker på miinto. Alla inköp från 26:a november till 21:e december varje år, omfattas av miintos utvidgade ångerrätt. Dvs. att du kan skicka tillbaka dina varor fram tills 5:e januari och få tillbaka pengarna.

Var registrerar jag min rabattkod?

Har du en rabattkod, till exempel för fri frakt, som du vill registrera innan din betalning? Den aktiverar du i din kundvagn innan du klickar på "Gå vidare till säker betalning". 
Under betalningsmöjligheter står det: Har du ett presentkort? Lägg till det här.

Har jag förlängd retur över julen?

Ordrar köpta mellan den 16/11-2017 och 24/12-2017, kan returneras och bytas fram till och med den 15/1-2018. Du ska alltid registrera din retur på: www.miinto.se/rma-product