FRI FRAKT ÖVER 499KR OCH FRIA RETURER T.O.M. 15/1 2019
0 SEK

Personuppgiftslagen

Sekretesspolicy

Personuppgiftslagen
Miinto AB samlar in dina personuppgifter för att du ska kunna handla från oss på www.miinto.se. Insamling av dina personuppgifter sker när du godkänner våra handelsvillkor.

Vi samlar in nedanstående uppgifter:

  • Namn
  • Adress
  • E-postadress
  • Information om ditt köp
  • Telefonnummer är inte obligatoriskt

Miinto.se registrerar dina personuppgifter med syftet att kunna leverera varan som du har beställt till dig.

Personuppgifterna registreras hos Miinto AB och sparas i 5 år varefter de raderas.

När vi samlar in personuppgifter via www.miinto.sesäkerställer vi att det alltid sker genom att du ger ditt uttryckliga samtycke till detta, så att du är informerad om exakt vilka uppgifter som samlas in och varför.


Vad används mina uppgifter till?

Vi samlar endast in nödvändig information och sparar den enbart så länge som den är nödvändig för ändamålet.Vi använder först och främst dina uppgifter för att behandla och skicka den order som du har lagt på www.miinto.se.Vi använder också dina upplysningar hos vår kundservice och till att förbättra kundupplevelsen.Vi använder även dina uppgifter i samband med marknadsföring och tävlingar om du prenumererar på vårt nyhetsbrev och har samtyckt till detta. Dina uppgifter kan dessutom användas vid misstanke om bedrägeri samt efterforskningar gällande detta.


Vem delas mina uppgifter med?

Hos Miinto AB handlar du direkt med fysiska butiker på vår plattform www.miinto.se. För att butikerna ska kunna behandla och skicka din order delar vi dina uppgifter med de butiker/webbshoppar som ska leverera din order.

Dina uppgifter delas även med externa distributörer (t.ex. GLS, DHL, posten) för leverans av dina försändelser samt information om leverans. Detta kan ske både via e-post och SMS.

Dataansvarig är VD Konrad Artur Kierklo.
Vi lagrar inte kunduppgifter i krypterad form.
Vi överför inte kunduppgifter i krypterad form.
Vi registrerar inga känsliga personuppgifter.

Som registrerad hos Miinto AB har du alltid rätt att invända mot registreringen. Du har även rätt till insyn i vilka uppgifter vi har registrerat om dig. Dessa rättigheter har du enligt personuppgiftslagen. Förfrågningar om detta skickar du till Miinto AB via e-post: info@miinto.se.


Rättigheter

Som registrerad kund hos Miinto AB har du följande specifika rättigheter, som du kan använda när som helst:

Rätten till insikt:
Du kan när som helst använda dig av din rätt till insikt, vilket betyder att du har rätt till att få tillgång till den information som vi har registrerad om dig.

Rätten till att bli glömd:
Du har när som helst rätt till att bli glömd, vilket betyder att du kan be om att få din information raderad. Som ett resultat av bokföringslagen kan vi dock inte garantera att vi kan radera all information som har registrerats om dig.

Rätten till dataportabilitet:
Du har rätt till att när som helst begära att tillhandahålla de uppgifter du har gett oss i ett allmänt använt maskinläsbart format för överföring till en annan specifik mottagare.

Rätten till invändning:
Du har rätt till att invända mot behandlingen av dina uppgifter baserat på vissa skäl. Exempelvis kan du göra invändningar mot behandlingen av dina personuppgifter om syftet är direktmarknadsföring samt profilering.

Rätten till rättelse:
Du har rätt till att när som helst rätta till dina registrerade uppgifter om du tror att dessa inte är korrekta.

Rätten till begränsning:
I samband med några av dina andra rättigheter har du rätt att begära begränsad databehandling, istället för att slutföra raderingen, eller under bedömningen av din invändning.

Dessa rättigheter är förenliga med personuppgiftslagen. Vänligen kontakta Miinto AB via e-post: dataprotection@miinto.com. Du kan när som helst kontakta datatillsynsmannen.


Informationsplikt
Avtal (köporder) kan ingås på danska eller engelska och sparas av företaget i 5 år i enlighet med bokföringslagen. Det är inte möjligt att få åtkomst till avtalet i efterhand via vår webbplats. Om du vill kan du få ett nytt exemplar av avtalet via e-post. Skicka oss ett e-postmeddelande till adressen info@miinto.se.

Cookies
Genom att använda www.miinto.seaccepterar du att vi använder cookies. En cookie är en liten datafil som vi placerar på din dator för att kunna hålla reda på vad som sker under ditt besök, och för att vi ska kunna känna igen din dator. En cookie är inte ett program, och den innehåller inte virus.

Om du vill läsa om vilka cookies vi använder på www.miinto.sesamt hur du raderar cookies klickar du här: www.miinto.se/about

Vad är cookies?
En cookie är en textfil som registrerar ditt besök på hemsidan samt ditt användarbeteende. Uppgifterna registreras på användarens egen hårddisk, smarttelefon/surfplatta och annan IT-utrustning. På det sättet vet servern (t.ex. en webbplats) vid användarens nästa besök vem användaren är. En cookie är inte ett program, och den innehåller inte virus.

Olika cookies sparas under olika lång tid. Några raderas när du stänger din webbläsare medan andra kan sparas i upp till 2 år.

Vad använder vi cookies till?
För att förbättra din användarupplevelse
För att kunna erbjuda innehåll och erbjudanden som är relevanta för dig
För att känna igen dig från besök till besök
För att genomföra din beställning
För statistik och för att mäta trafiken på vår webbplats.


Tredjeparts-cookies

Miinto AB samarbetar med en rad tjänster som också använder sig av cookies på vår webbplats. Nedan finner du information om vilka tjänster vi samarbetar med och vad de används till.

Google
Registrerar ditt beteende på nätet.


Miinto

Registrerar preferenser gällande profil-inloggning och om sidan ska visas i mobil- eller i desktopversion.


Awin

Riktning av den reklam som du ser från Miinto på tredjeparts-webbplatser.

Optimizely
Används för att testa webbplatsen och registrera beteendet med hjälp av olika layouter.

RichRelevance
Väljer ut vilka produkter som presenteras baserat på ditt beteende

Facebook
Målinriktning av reklam från Miinto på Facebook och Instagram

Bing
Registrerar ditt beteende på webbplatsen.

Radering av cookies
Om du väljer att radera cookies och sluta spara dem i din webbläsare ska du vara medveten om att vi inte kan garantera dig en optimal användarupplevelse på www.miinto.se.


Internet Explorer
Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på "Safety" (Säkerhet) i kommandoraden längst ut till höger / "Delete browsing history" (Radera webbläsardata) . Kryssa för "Preserve Favorites website data" (Spara uppgifter om favoritwebbplatser) och "Cookies"/"Delete"/"OK".

Så undviker du att cookies sparas på din hårddisk i framtiden.

Klicka på "Safety" (Säkerhet) i kommandoraden längst ut till höger. Under "InPrivate Browsing" (InPrivate-filtrering) kryssar du för "Do not collect data for use by InPrivate Filtering" (Blockera automatiskt) /"OK".


Mozilla Firefox
Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på "Tools" (Inställningar) i menyraden / "Options" / "Privacy" (Privatliv) / "Remove individual cookies" (Ta bort individuella cookies) / "Remove All Cookies" (Ta bort alla cookies).

Så undviker du att cookies sparas i framtiden

Klicka på "Tools" (Inställningar) i menyraden / "Options" / "Privacy" (Privatliv) / kryssa för "Tell websites I do not want to be tracked" (Berätta för webbplatser att jag inte vill bli spårad).

Google Chrome
Så tar du bort existerande cookies:

Klicka på verktygsikonen överst i menyraden / "Tools" (Fler verktyg) / "Clear browsing data" (Radera webbläsardata) / kryssa för "'Empty the cache" (Webbläsarhistorik) och "Delete cookies and other sites data" (Cookies och andra webbplatsers data samt plugindata) / "Clear browsing data" (Radera webbläsardata).

Så undviker du att cookies sparas i framtiden

Klicka på "Chrome menu"-ikonen i webbläsarens verktygsrad / "Settings" (Inställningar) / "Show advanced settings" (Skydd av personuppgifter) / "Privacy" / "Content settings" (Inställningar för innehåll) / "Cookies" / "Block cookies by default" (Blockera alltid webbplatser från att spara data) och (Blockera tredjeparts-cookies och -webbplatser).

Loggstatistik
Loggstatistik används på miinto.dk och innebär att ett statistiksystem samlar in information som kan ge en statistisk bild av hur många besökare en webbplats har haft, var besökarna kommer ifrån, på vilken del av webbplatsen de lämnar den, etc.

På miinto.se används loggstatistik i syfte att optimera webbplatsen och dess funktionaliteter.