GRATIS FRAKT. Varor som är köpta mellan 16 nov och 24 dec 2016 kan bytas till 15 januari 2017.

Odd Molly

Odd Molly är ett svenskt varumärke som idag bärs av fantastiska kvinnor från världens alla hörn. Den 25 mars 2002 föddes idén om Odd Molly, som snabbt blev en succésaga. De svenska grundarna, Karin Jimfeldt-Ghatan och Per Holknekt, fann varandra i deras gemensamma passion för design och detaljer och skapade tillsammans detta varumärke. Företaget har sitt säte i Stockholm, men finns idag i hela 40 olika länder världen över. Kläderna finns att köpa i över 1300 väl utvalda butiker och skapar stort intresse och begär vart de än kommer tack vare sitt unika utseende och oslagbara kvalité. Odd Molly har genom åren vunnit många priser där de bland annat kan stoltsera med Guldknappen 2008, vilket är Sveriges mest prestigefyllde modeutmärkelse.

Odd Mollys vision är att skapa ett varumärke byggt på dess tre hörnstenar; kärlek, mod och integritet, där den ohämmade intuitionen leder vägen för designen. Skaparna vill sprida ett positivt budskap till världens kvinnor, där kläderna inte bara får dem att se bra ut – utan även får dem att må bra. Kläderna kännetecknas av detaljrika mönster och broderier, där den svenska folkloretraditionens moderna tolkning möts i en perfekt blandning av internationella influenser. Utöver de fantastiska kläder och accessoarer som Odd Molly erbjuder lanserades hösten 2009 en hudvårdslinje och våren 2010 även en glasögonkollektion som även dessa blivit omåttligt populära bland kvinnor från alla generationer. Framtiden bjuder garanterat på nya spännande överraskningar från Odd Molly, så håll ögonen öppna!

Ledningen bakom Odd Molly är måna om att värna om världens människor och miljö och tar därför ansvar för de effekter som företagets angelägenheter medför. De är bland annat en del av ett samfund vid namn Fair Wear Foundation som är en fristående organisation som arbetar för att förbättra arbetsvillkoren inom textilindustrin. Produktionens alla steg följer därför de åtta budord som Fair Wear Foundation står för, där medlemmarna bland annat skriver under att aldrig tillämpa barnarbete, tvångsarbete eller diskriminering inom arbetet. Odd Molly har dessutom, i samarbete med den danska modellen Helena Christensen, medverkat i projekt vid namn Chernobyls Children Project, där de genom försäljning av designade sänglakan ska hjälpa de drabbade barnen vid kärnkraftskatastrofen i Chernobyl.

Namnet Odd Molly sägs härstamma från en flicka vid de soliga stränderna i Kalifornien på 80-talet som gick sin egen väg utan att bry sig om vad andra tyckte. Genom att vara sig själv och tro på sig själv såg hon alltid strålande ut, och var alltid den som killarna ville ha. Ordet odd, som på svenska betyder udda eller egendomlig, står för att man ska vara sig själv trots sina egendomligheter. Och om Molly egentligen var flickans namn, det är en hemlighet som bara Per Holknekt vet svaret på. På Miinto.se har vi ett av marknadens bredaste urval av damkläder från Odd Molly. Du hittar allt från den folkkära koftan Canna Cardigan, till fina klänningar, söta blusar, tidlösa accessoarer och mycket mer. Spana in urvalet nedan och klicka hem dina favoriter idag!

No products found

Försök förfina din sökning genom att använda filtren ovan.