Gratis returer t.o.m 16 Jan, 2023 l Beställ innan 18 Dec för leverans innan Jul
Beställ julklappar innan 18/12
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

Gratis retur fram till den 16 januari 2023

Back

Jofama

Jofama är en av Skandinaviens största och äldsta modetillverkare som producerar högkvalitativa läderprodukter. Företaget grundades år 1926 av Niss Oskar Jonsson i Malung, beläget 35 mil nordväst om Stockholm. På den tiden hette företaget endast JOFA, efter de två första bokstäverna i orden Jonsson Factories. Företaget ägnade sig åt dels produkter i läder och dels sportutrustning och dessa två avdelningar delades tydligt isär år 1973. Avdelningen för sportutrustning såldes till Volvo som valde att behålla det ursprungliga namnet JOFA, vilket än idag är ett världsberömt märke för bland annat hockey- och ryttarutrustning. Jonsson behöll däremot avdelningen för läderprodukter och döpte om det till det nuvarande namnet Jofama, som fick sina två sista bokstäver från orten Malung. Hela märkesnamnet står således för Jonsson Factories Malung, och är än idag känt som ett av Skandinaviens äldsta och mest betrodda lädermärke. Jofama finns idag i 17 olika länder, men huvudkontoret är fortfarande beläget i Malung.

Märket har gjort en rad framgångsrika samarbeten med kända designers, bland annat den svenske modelegenden Lars Wallin som skapat en kollektion med skinnjackor och skinnhandskar. Även den unga svenska modebloggerskan Kenza Zouiten har skapat flera olika kollektioner med skinnkläder, bland annat snygga skinnjackor, skinnbyxor och lädershorts, som alla blivit enorma storsäljare.

Succekollektionen - Jofama by Kenza

Designern bakom Jofama by Kenza är 20-åriga Kenza Zouiten som driver en av de största svenska och internationella bloggarna med över 100.000 unika besökare varje dag. Förutom att designa kläder har Kenza Zouiten ett modellkontrakt med Elite Model Management, och har även arbetat som programledare för Kanal 5 och MTV. Hon har ett stort modeintresse, och 2011 kammade hon hem priset för "Årets Modebloggare" på Finest Awards. Samarbetet mellan Kenza och Jofama startade år 2009 efter att kunder i olika åldrar började efterfråga mer mode i Jofamas sortiment. Bloggdrottningen Kenza fick chansen att designa den, enligt henne själv, perfekta skinnjackan som sedan dess har varit plagget som representerar en röd tråd genom vår- och höstkollektionerna.

Jofama by Kenza bibebåller Jofamas ursprungliga nisch men i modern tappning; lädermode inspirerat av bland annat motorcykelsport och militärutrustning. Kenzas populära skinnjackor , riktiga bikerjackor, designas ständigt om och ges ut i ny tappning varje säsong. I den populära kollektionen hittar du både en röd skinnjacka och en supersnygg vit skinnjacka. Plaggen har influenser av den aktuella säsongens internationella mode, i form av detaljer så som nitar, kedjor och dragkedjor på olika material som skinn, läder och mocka i olika färger. Jofama by Kenza-kläderna är mycket ombloggade och har varit omtyckta av bland annat bloggerskan Blondinbella och stylisten Columbine. Kläderna används flitigt i olika modereportage och har synts i tidningar som Elle, CHIC, Damernas Värld, Solo, Vecko Revyn och Sofis Mode.

Idag ägs Jofama av Fredrik Mellgren, Jan Elfström och Perter Eriksson och ägnar sig, förutom åt lädermode, även åt tillverkning av motorcyckel- och snöskoterkläder. Varumärkena inom dessa områden går under namnen Jofama, Halvarssons och Lindstrands och har bland annat en trogen kundkrets i den svenska, norska, brittiska och tjeckiska polis- och militärstyrkan.

filter

54 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1