Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

DIOR VINTAGE

Dior - märket som aldrig tycks gå ur tiden. Upptäck tidigare älskade accessoarer, kläder, väskor och skor som nu vill älskas av andra ägare. Tidlösa klassiker som kan bäras om och om igen och framförallt hållbara klassiker, cirkulärt mode som lär oss att nytt inte alltid är bättre. Känn en doft av den lyx och flärd som märket alltid kommer att bära med sig, botanisera i vårt stora sortiment av Dior Vintage, och låt Frankrike komma närmre. Modehuset är mer aktuellt än någonsin och deras marknad har vuxit lavinartat, även inom vintage. Tack vare att 90-talets mode nu gjort entré igen, vill alla ha en del av det ikoniska trycket och dess modehus.

Christian Dior startade sitt märke i Frankrike redan 1947 och gjorde enorm succé på världens modescen med sina nyskapande, eleganta plagg och parfymer. Med voluminösa mått och markerad midja syntes hans populära kjolar bäras av bland annat Marilyn Monroe och Rita Hayworth – dåtidens Kardashians. Hans väskor, skor, parfymer och solglasögon bärs fortfarande av världskändisar, vilket gör att hans arv alltid kommer att leva kvar.

Namnet Christian Dior kommer alltid att vara förknippat med lyx och högt anseende. Trots att han tragiskt gick bort 1956 i en hjärtattack, fortsätter hans älskade modehus att växa och idag är de över 70 000 anställda runt om i världen. Bakom rodret har flera kända kreativa chefer utvecklat hans arv, som Yves Saint Laurent, John Galliano och Raf Simmons, innan rollen togs över 2018 av husets första kvinnliga kreativa direktör – Maria Grazia Chiuri. Vill man uppleva Christian Diors mest älskade och ikoniska skapelser, finns de till beskådning på Museé Dior i franska Granville.


Investera i Vintage


Dior Vintage är pre-loved design när den är som bäst. Att någonting är vintage brukade förr innebära samma sak som second hand eller handla på loppis. Nu för tiden används ordet vintage nästan uteslutande i designsammanhang. Alltså pre-loved lyxmärken. Man brukade också säga att plaggen eller produkterna skulle vara minst 25 år gamla, men den regeln är det knappt någon som går efter. Så i våran Dior Vintage kollektion kan du hitta älskade klassiska väskor, kläder, smycken och skor i fint skick. Många drömmer om en Dior väska, men sanningen är få har råd med en helt ny. På Miinto finns vintageväskor man faktiskt har råd med, och många ser det som en investering. Vintage är något som oftast bara blir finare med åren, och ju svårare produkten är att få tag i, ju mer pengar kan man få. Så visst kan vintage vara en klok investering.


Ikoner från Dior i vintagesortimentet


Hur blir ett ikoniskt plagg, smycke, doft eller väska till? Oftast genom att framstående kändisar bär produkten offentligt eller ofta, ibland finns det produkter tillverkade åt en särskild kändis som sedan fått tillverkas till allmänheten. Vi kan berätta att vår kollektion av Dior Vintage innehåller en hel drös av ikoner.

En av ikonerna är väskan Lady Dior, som tidigare hette Chouchou. 1995 gjordes en specialversion av väskan som sedan släpptes till offentligheten 1996 och då med namnet Lady Dior. Idag finns väskan i många olika färger och material och en av modehusets absoluta favoriter.

Dior Trotter Saddle bag är en annan ikon, designad av John Galliano för Dior 1999. Den blev starten för konceptet ”logomania”, eftersom den är prydd med Diors logga över hela väskan. Under 90- och 00 talet hade varenda kändis en sådan och nu är det dags igen. Med 90-talets stora comeback vill alla ha logoprydda väskor, kläder och smycken igen.

Dior the Bar jacket. Legendar som överlevt modet sedan 1947, då den skapades av Christian Dior själv, avsedd för att framhäva de feminina formerna. Efterkrigstiden behövde något nytt, folket behövde färg och form i sina liv igen och tillsammans med Diors klassiska kjolar ”Corolle” och ”Eight”, utgjorde kavajen ett viktigt portalplagg för den nya tidens mode. En tidlös kavaj som fortfarande finns i alla Diors kollektioner, förnyad och förbättrad för varje chefsdesigner modehuset haft. En sann ikon på den stjärnbeströdda modehimlen.

Miss Dior parfym. 1947 instruerade Christian Dior sina parfymkreatörer att skapa en parfym som luktade som kärleken. Tillsammans med sin första kollektion, presenterade han modehusets första doft, Miss Dior. På Diors första modeshow var allt sprayat med parfymen, modellerna, stolarna och luften. Parfymen sprayades också i alla hans butiker, där mer än en liter parfym gick åt – varje vecka. Doften har blivit förknippad med parisiskt lyxmode ända sedan dess. Förutom dess originaldoft, finns den i en rad andra versioner med olika noter men som fortfarande utgår från doften Christian Dior skapade 1947


Drömmen om Dior


För många är Dior en ouppnåelig dröm. Att äga en liten bit flärd, ett statementplagg som säger att man har pengar, man har makt och man har stil. Att signalera Paris-chic trots att man befinner sig i en annan del av världen. Dior Vintage innebär inte att du köpt något slit- och släng som någon annan ratat. Det innebär att du tycker att hållbarhet är viktigt, att vara ute efter en tidsnyckel som tar dig tillbaka till en svunnen tid. Att just du fått tag i en särskild modell som inte går att få tag i längre. Att priset är lägre än en ny produkt i butik är självklart bara ett stort plus. Men visst är det något särskilt med att äga vintage? Känslan av att ens nya älskling varit ute på fler äventyr än du är, lite pirrig. Tänk om din Dior Jacquard saddle bag minglat med Hollywoodkändisar i Beverly Hills, åkt cabriolet längs Frankrikes kust eller kanske ätit bratwurst i Berlins innerstad.


Dior Vintage från Miinto


På Miinto hittar du samlade pre-loved klassiker från Dior, från butiker från hela Europa. Du får tryggheten i att beställa från Miinto, som är en samlad portal från fristående modebutiker runt om i Europa. Tack vare vårt nätverk kan vi erbjuda trygga betal- och fraktlösningar. Dessutom blir frakten fri om du beställer för över 499 kronor. Sök på Dior Vintage inom kläder, skor, accessoarer och väskor och hitta det du saknar i din garderob.

Ta bort alla filter

Dior Vintage

Sida 1 Av 49

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.