Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Förlängd retur till den 15 jan. 2024 l Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

PRADA VINTAGE

Alla älskar Prada. Prada för många är glamour, lyx och en statussymbol, känt över hela världen. Prada Vintage är tidigare älskade plagg, väskor och accessoarer som helt enkelt vill flytta till ett nytt hem. Förr kanske det inte var någon statusgrej att köpa vintage – men det är nästan tvärtom idag. Att få tag i en produkt som inte längre görs, som också bär med sig historia och kanske viss patina, är statusförhöjande i sig. Att man kunde införskaffa just den här åtråvärda produkten till ett billigare pris, spelar mindre roll. Att äga vintage är att tänka hållbart och cirkulärt, någonting som den klimatsmarta konsumenten är väl medveten om. På Miinto hittar du Vintage Prada inom de flesta kategorier, vi tar Italien och hela världens modescen hem till dig.


Prada – en del av Italiens historia


Modehuset grundades redan 1913 av två bröder med en ambition om att göra kvalitativa skinnprodukter. 1919 blev de leverantörer till det italienska kungahuset och där började Pradas framgångssaga på riktigt. Efter Mario Pradas död 1950 tog hans dotter över det fashionabla modehuset, vilket är lite ironiskt eftersom Mario inte trodde på att kvinnor skulle arbeta utanför hemmet. I slutet av 70-talet drev Luisa modehuset Prada tillsammans med sin dotter Miuccia och skapade ikoniska väskor och accessoarer som satte House of Prada på modekartan. Senare började modehuset tillverka skor och i slutet på 80-talet började de tillverka kläder och modeimperiet var ett faktum. Märket är förknippat med mycket prestige, men det är inte den enda anledningen till varför det blev så populärt. Väskorna är gedigna, handgjorda och är gjorda i finaste läder, en anledning till varför en väska från Prada håller i så många år och en anledning till varför det är så populärt med Prada Vintage. Väskorna kan vara 80 år gamla, men se helt nya ut.

Många säger att framgångssagan började med Miuccia Prada vid rodret, hon tog företaget till nästa nivå och utvecklade det för framtiden genom att introducera märket till bland annat Haute Couture världen. Det var också hon som grundade Miu Miu- ett underföretag till Prada. Namnet råkar också vara hennes smeknamn. Tanken med Miu Miu var att presentera en mer ungdomlig stil som fler kunde ha råd med. Även om Prada nu för tiden tillverkar både kläder och skor, kommer dess kärna alltid att ligga i väsktillverkning.

Prada försvann ett tag under 00-talet, men har gjort storstilad comeback hos både konsumenter och kändisar. Många uppskattar deras diskreta logotyp, som trots sin lågmälda framtoning känns igen på mils håll. Fantasifulla detaljer och elegans i en perfekt kombination. Prada är kvalitet rakt igenom. Vill man därför få tag i vintage Prada i gott skick, är det inte ovanligt att hitta det man letar efter i nästan nyskick.


Designklassiker från Prada Vintage


Vissa plagg och accessoarer får nytt liv, år efter år och kommer i en stor variation av utföranden. Somliga plagg, väskor, accessoarer och skor har också mer ikon-status än andra och att få tag i en vara som är vintage, anses ibland ha ett högre värde än en sprillans ny. Här presenteras ett par av de klassiker som fått ikon-status och som kan vara värd att spana in från Prada Vintage.

Prada Nylon Backpack – 1984 kom Prada på att göra väskor av Pocono nylon. Militären använde det, så varför inte? Ryggsäcken blev omåttligt populär, ett extra plus var den vattentäta, smarta funktionen, samtidigt som den väckte uppmärksamhet genom sin unika design. Genom åren har den utvecklats och kommer nu i flera utföranden. Du kan få en ryggsäck i blandat material, med nitar, med mindre detaljer, med mer detaljer, i många olika färger och storlekar.

Prada Cleo – Ett måste i alla fashionistas garderober under 00-talet och som nu tagit sig tillbaka till modescenen världen över. Precis som många andra modeller i Pradas kollektioner, finns den i olika färger och utföranden, varenda en verkar vara lika populär. Definitivt en minimalistisk väska att behålla och älska för evigt säger de som äger en. Efter att den dök upp på sociala medier igen efter ett par års tystnad, ville varenda influencer och kvinna ha en liten Prada Cleo att hänga på sin arm. Och trenden verkar vara här för att stanna.

Prada Galleria – gjord i finaste saffiano läder, är en riktig stjärna. Den har fått sitt namn från sitt ursprung, ”Galleria Vittorio Emanuele II”, gallerian där Mario Prada öppnade sin första affär. Även om den förändrats en del genom åren, så kan man fortfarande känna igen den på grund av sin robusta utsida, som klarar tryck utifrån och som inte repas lätt, ett annars vanligt problem med väskor i skinn. 2007 fick den sitt stora genombrott och vartenda modelejon ville ha en i sin ägo. Storleken gör den också väldigt populär, du får lätt plats med både smink, laptop och plånbok, den går att bära crossbody och över axeln. Den finns i sex olika storlekar och i en stor variation av färger och är definitivt ett av alla måste-ha från Prada Vintage.


Vintage Prada – en investering


Kan designerköp verkligen vara en investering? Ja, självklart. Genom att köpa en åtråvärd vara som är svår att få tag i, som kanske kommer bli ännu svårare att få tag i om ett par år, kan avkastningen på en försäljning ge mycket. Att samla på designklassiker förhöjer din känsla för stil och kan samtidigt vara ett smart köp. Drömmen om något eget från Prada är inte långt bort, tack vare Miinto’s stora nätverk.

På Miinto hittar du vintage Prada från modebutiker runt om i Europa. Tack vare ett gediget nätverk och gott samarbete kan du göra en trygg och bra affär. Handlar du dessutom över 499 kronor, bjuder Miinto på frakten. Sök efter Prada Vintage inom många olika kategorier och hitta din nästa älskling med ett par enkla knapptryck, lägg varan i korgen och få hem den tryggt och säkert. Har du frågor är det bara att höra av sig till Miintos kundtjänst.

Ta bort alla filter

Prada Vintage

Sida 1 Av 44

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.