Spara 10% på ALLT | Kod: FRIDAY10
Spara 10% på ALLT | Kod: FRIDAY10
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

Gratis retur fram till den 15 januari 2022

Back

Guess

Det världsberömda och anrika klädföretaget GUESS grundades år 1981 av de fyra bröderna Georges, Armand, Paul och Maurice Marciano som flyttade från Frankrike till USA i jakten om att uppfylla deras stora företagsdröm. GUESS företagshistoria är en historia i sig själv och vi väljer därför här att sammanfatta den kort.

En McDonald’s reklam gav namn till företaget

När bröderna var unga så öppnade de en rad butiker i Frankrike under namnet MGA innan GUESS fanns i åtanken. Georges Marciano var först bland bröderna med att anlända till USA år 1977. Deras storsäljare i Frankrike: unisex jeansbyxan hade blivit mycket populära och George ville se om deras trend kunde lyfta lika väl i USA. George & Paul Marciano flyttade därför tillsammans till Los Angeles för att se om de kunde skapa en liknande hype kring deras produkt i USA som de hade lyckats skapa i Frankrike.

1981 öppnade de upp den första butiken i exklusiva Beverly Hills men utan att ha ett tilltänkt namn för butiken. Namnet GUESS föddes ur en situation där George körde förbi en reklam som McDonald’s hade där de uppmanade sina kunder att gissa vilket hamburgerställe i stan som serverade den största cheeseburgaren och ringde därefter till sin bror Paul och sa: Jag tror att jag har hittat vårt namn. 'GUESS'.

En dynamisk skaparduo

Tillsammans bildar George och Paul en dynamisk duo. George är individen som besitter den bredare kunskapen inom mode och design medan Paul har ett utomordentligt öga för stil vilket tillsammans skapar en unik och slagkraftig kombination som gör att varumärket sedan starten fortsätter att fördubbla sina försäljningssiffror år efter år och etablerar sig på nya marknader varje år. Bröderna säger att man har hämtat en stor portion inspiration ifrån europeiska trender.

Varumärket är idag ett utav världens mest välkända modevarumärken och det första varuhuset att sälja dess produkter var varuhuset Bloomingdale’s. 

Vi på Miinto tycker det är extra viktigt att GUESS arbetar med att ge tillbaka och välgörenhet är idag en viktig hörnsten i bolagets dagliga arbete. År 1994 startade Guess en stiftelse. Denna stiftelsen startades för att kunna ge tillbaka till världen och hjälpa till med att förbättra situationen för tusentals människor i utsatta världsdelar. Stiftelsen stöttar och sponsrar ett flertal organisationer som bl.a. arbetar för att bekämpa AIDS och bevara miljön. Några exempel på ideella organisationer som GUESS stiftelse stödjer är bl.a. AIDS Project LA, Ronald McDonald House, The Heart Foundation och Children Uniting Nations.

Bibehålla en innovativ och äventyrlig stil

Trots att varumärket är ett erkänt och etablera varumärke sedan många år tillbaka så lyckas man bibehålla en innovativ och äventyrlig stil vilket är unikt för ett varumärke med så många år på nacken. Varumärket har alltid arbetat aktivt med välkända och omtyckta ikoner vilket har varit en stor nyckel i deras framgång. På senare år har GUESS även etablerat sig som en välkänd aktör inom sociala medier där varumärket ofta syns tillsammans med världsberömda profiler.

GUESS är idag ett internationellt varumärke med kollektioner innehållande kläder så som eleganta klänningar och kostymset tillika moderiktiga väskor och accessoarer. Varumärket finns hos återförsäljare i över 80 länder och finns tillgängligt på samtliga jordens kontinenter. Vi på Miinto är glada att få vara en återförsäljare av GUESS!

filter

4543 resultat

Sida 1 av 46

Nästa

Sida 1 av 46