Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR!
Korg
0

Din kundvagn är tom

Carhartt (35)

Carhartt grundades av Hamilton Carhartt år 1889 och är idag ett familjeägt företag med kollektioner för både kvinnor och män. Varumärket formades i USA med den unika idén att designa kläder för de som arbetade runtom på järnvägar. Hamilton Carhartt lyckades så småningom etablera sig på marknaden och utökade successivt sortimentet som efter ett tag innehöll arbetskläder av olika slag. Varumärket producerar även kläder anpassade till bönder och andra arbeten som innebär utomhusvistelser. Hamilton Carhartt var även noga med att hans kollektioner producerades under mänskliga arbetsförhållanden.

1904 startade företaget Carhartt Behind The Counter, som också det är familjeägt. Butiken säljer till stor del både arbetskläder och kläder för friluftsliv och är mestadels känt för att ha Carhartt i sitt sortiment.

Idag säljer varumärket både arbets-och streetkläder och det var på 80-talet som varumärket intog den europeiska marknaden. Däremot fick det sitt stora genombrott i Europa först år 1994. Idag har varumärket anknytningar till skateboard-världen och sponsrar bland annat åkare som Pontus Alv, Hugo Liard och Scott Bourne. Förutom som arbets- och streetkläder används plaggen idag bl.a. även av folk inom musikbranschen. Varumärket har dessutom ett utökat sortiment med skor och accessoarer som t.ex bälten, plånböcker, handskar o.s.v. Samtliga kollektioner säljs i befintliga butiker samt hos återförsäljare online på flera ställen runtom i världen.

Kollektionerna innehåller stilrena och bekväma plagg som bl.a. jeans, arbetsbyxor, tröjor, skjortor och jackor. Kläderna är i material anpassade efter alla typer av väder och har mycket bra hållbarhet.

Carhartt är officiella sponsorer till FFA, SkillsUSA och STIHL Timbersports Series.

Filter Radera alla

KÖN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Storlekar

Färger

Pris

Prices between - SEK

35 produkter funna
filter

Behöver du hjälp?

Kontakta oss här
eller hitta svar i vår FAQ

Fri Retur

Fria byten och returer inom 14 dagar

Shoppa lokalt online

På Miinto visar vi upp mode från över 200 klädbutiker

Snabb leverans

Fri frakt vid köp över 499 kr

+75.000 styles

Från mer än 2.000 varumärken