Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

BILLI BI

Billi Bi är det hippa shoewear märket från Danmark som tagit hela Europa med storm. Här hittar du ett brett utbud av stövlar och stövletter, pumps, loafers och slip-ons i många snygga färger och modeller.

Året var 1936 när Søren och Evelyn Friis började producera barnskor i ett stall i nordvästra Köpenhamn. På 1930-talet fanns det en stor brist på bra skinnmaterial i Danmark men det hindrade inte Søren och Evelyn från att skapa kreativa skor av bra kvalitet. Man använde helt enkelt fiskskinn istället, både flundra och ål. Det gick så bra att man bara några år senare valde att lansera en damkollektion också. Carl Friis, son till Søren och Evelyn, började hjälpa till på fabriken redan som 16-åring. Som ung skomakare åkte han till Italien för att studera design och jobba på en italiensk skofabrik. Under sin vistelse i Italien ritade han mönster och skickade hem till Danmark. Idag tillverkas alla skor från Billi Bi av italienskt kvalitetsläder. Fabrikerna finns dock i Spanien. Billi Bi fortsätter att vara ledande på den danska marknaden men deras skor säljs i drygt 24 länder runtom i Europa. Även om företaget numera äger en rad olika varumärken är det forfarande Billi Bi som driver flaggskeppet. Vid fören står Carl och Carsten Friis, son och sonson till grundarna. En utställning med fiskskor från Friis gamla fabrik finns att besöka på Brede Museum i Köpenhamn.


Eleganta skor av hög kvalitet


Hos Billi Bi hitta du sofistikerade modeskor av hög kvalitet. Stilmässigt fortsätter man att satsa på det enkla skandinaviska men huvudmaterialet kommer från Italien. Alla skor är tillverkade av italienskt skinn och med ett ypperligt hantverk. Det spelar ingen roll om du letar efter stövlar eller slip-ons. Lädret är mjukt och flexibelt. Det här är skor man inte behöver ”gå in” för att mjuka upp eller tänja ur till önskad passform. Både hölje och foder är tillverkat av finaste nubuckskinn medan sulan är gjord av slitstarkt gummi. Gummit ger stöd åt fötterna och är stötdämpande. Kombinationen av fantastiska material och traditionella hantverksmetoder gör att skorna i Billi Bis sortiment inte bara är snygga att ha på sig utan också mycket funktionella.


För alla tillfällen


Ett par skor från Billi Bi kan man ha både till vardags och fest. Med ett skarpt öga för detaljer skapar man moderiktiga vardagsskor som bjuder på mycket design och kreativitet. Ett par eleganta stövlar av finaste skinn med ormskinnsmönster passar snyggt ihop med en trendig jeansskjol. Deras lackade lädersneakers med bred sula är ett läckert inslag som ger jobbkostymen ett fräscht och coolt uttryck. Det blandas friskt med texturer och färger hos Billi Bi. Effektfulla detaljer i form av silverspännen och guldkedjor ger skorna ett raffinerat utseende. Den neutrala färgpaletten med klassiska toner i svart och brunt gör att skorna passar till det mesta i garderoben. Ändå går det att hitta en och annan modell som står ut med sitt läckra jaguarmönster eller guldglimmande nitar. Njut av designrika allround skor som du kan både till jobbet och semestern!

Ta bort alla filter

Billi Bi

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.