Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och alltid fri retur
Läs om leverans under julen här
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
Fri retur inom 14 dagar

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Tillbaka

Didriksons

Hos Didriksons så har man en mycket enkel filosofi: De utmanar inte elementen, de anpassar sig efter dem. Precis på samma sätt som Julius och Hanna Didrikson gjorde 1913 då de började tillverka arbetskläder åt alla fiskare i Grundsund.

I över hundra år har Didrikson stått fast vid sin grundidé - att tillverka funktionella plagg som håller dig torr oavsett väder och vind. Och det är kanske därför som de idag, mer än hundra år senare, fortfarande är ett av världens mest framstående varumärke för regn- och funktionsplagg.

?

Allt började med en kontaktannons

?

Didriksons resa började med en kontaktannons. Hanna och Julius träffades nämligen via en sådan.

?

Året var 1910 och de blev omedelbart kära i varandra. Hanna var uppvuxen i en fattig fiskarfamilj på Grötö i Göteborgs skärgård. Som den drivna kvinna hon var med en näsa för affärer så tenderade hon att se möjligheter där andra endast såg hinder och bekymmer. Julius var även han uppvuxen i en fattig fiskarfamilj, i Grundsund, ett fiskarsamhälle en bit längre upp på den svenska västkusten. Julius beskrivs av sina medmänniskor som en innovativ uppfinnare som alltid lät sina idéer flöda fritt.

Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder

?

Både Hanna och Julius hade närstående som hade förlorat sina liv till havs. Anledningen? ?Att de var för dåligt klädda och på sina resor hade blivit blöta och nedkylda och som en påföljd avlidit. 1910 var det fler till sjöss som dog av avsaknaden av kvalitativa, värmande kläder än andelen som förlorade sina liv för att de drunknade. Man kan tro att Hanna & Julius var paret som uppfann ordspråket ”Det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder” då deras filosofi var att kläder aldrig någonsin får hindra någon att ta sig ut i naturen och göra det de älskar. Paret började snart att experimentera med oljor som de penslade på textilier för att göra dem vattentäta och det idag världskända varumärket Didriksons var fött.

?

Vill vara en framstående aktör inom klimatfrågor

?

Idag arbetar företaget aktivt med innovationer som minskar deras klimatavtryck och hjälper sina kunder att bli mer upplysta om materialval och dess enskilda påverkan på miljön. De säger nej till giftiga ämnen och ser till att använda så lite vatten och energi som möjligt i sin produktion. De försöker även optimera sina transporter så mycket som möjligt i deras produktion och distribution. I sin kommunikation till sina kunder tar de alla tillfällen i akt att upplysa om klimatsmarta val man kan göra i sin vardag och de använder sin breda plattform till att vara en framstående aktör inom klimatfrågor.

?

Idag finns Didriksons representerade världen över via återförsäljare och egna butiker samt pop-up butiker. Varumärket är än idag en utav de världsledande aktörerna när det kommer till funktionella funktionsplagg och varumärket är mycket populärt ibland många yrkesgrupper så som fiskare, jägare, golfare och alla personer som älskar att vara ute i ur och skur och aldrig vill att vädret ska vara ett hinder för uteliv. Didriksons filosofi består: Att skapa plagg som ska få dig att känna dig fri att ta dig ut oavsett väder – oavsett om du bor inne i en storstad eller ute vid kusten!

filter

22 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1