Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

ELVINE

Sofistikerat cool är Elvines plagg i en nötskal. Letar du Elvine-stilar, har du definitivt kommit rätt. Vare sig det är ett par slappa shorts, en härlig parkas eller byxor med den perfekt streetcreddiga passformen. Elvine skapar unika plagg för både dam och herr, och vilken stil och personlighet du än har, kan Elvine ha produkter som passar just dig!

Elvine kläder är älskade inom streetkulturen, men också bland de stora massorna. Elvine står för funktion, noggrannhet och hantverk – men med den tuffa, råa stilen som symboliserar Göteborgs gator. Därav lyder deras devis som följande; We create sophisticated chlothes for unsophisticated behavior. På Miinto har vi ett brett sortiment med det bästa ur Elvines kollektioner, det är bara att välja och vraka!


Elvine på Miinto


Hitta din unika look tillsammans med Miinto och Elvine. Ingen tvekan om att du blir hetast på marknaden tillsammans med den senaste looken från Elvine. Det är lätt att tro att Elvine bara gör streetwear, men faktum är att även om inspirationen kommer från subkulturen street, finns det så mycket mer där inspirationen kommer ifrån.

Elvine gör allt mellan himmel och jord – allt från hållbara, varma ytterkläder, till avslappnade coola klänningar. Matcha med din skateboard eller graffitiburk, men matcha kläderna likaväl med en datorväska eller en skötväska. Street casual är deras språk, och de är experter på det. Elvine finns där för dig under alla tider i livet. Från ungdomarna med sin laid-back livsstil, till dig som träffat den stora kärleken och vill klä upp dig jämt, till kontor eller byggarbetsplats och till dig som precis fått barn där det krävs att kläderna är av hög kvalitet. Eftersom du kan räkna med att de kommer att tvättas – ofta.

Framför allt så skapar Elvine jackor – jackor för alla tider och alla tillfällen. Räkna med att din Elvine jacka kommer att hålla under en lång, lång tid. Jackorna skapades från början för det oförutsägbara vädret i Göteborg, där det likaväl kan vara dimmigt och fuktigt en minut, för att i nästa ha solen skinandes på sig. Då krävs det ytterkläder som funkar i alla väder. Där kommer Elvine in. Snygga, funktionella jackor i hög kvalitet. Slitstark utan att tumma på design, välj och vraka bland en mängd modeller och färger!


Vad är Elvine?


Elvine är ett svenskt märke som hämtat sin inspiration från bland annat Göteborgs subkulturer och traditionell hantverkskonst. Grundaren Daniel Mänd växte upp i utkankten av Göteborg och blev snabbt en del av grafittikulturen ute på gatorna. Då han vid öppnandet av sin egna butik för streetkläder insåg att det fanns ett hål i marknaden för just streetkläder fick han idé. Han ville skapa ett eget klädmärke, som återspeglade det oförfinade vardagligslivet på Göteborgs gator. Han ville kombinera det med kärleken till det genuina, traditionella handarbetet, som han ärvt av sin mormor Elvine Mänd. Namnet Elvine kom alltså från hans mormor, som var en stark och inspirerande kvinna. Hon levde under andra världskriget och jobbade då som sömmerska, innan hon var tvungen att fly från sitt hemland Estland till grannlandet Sverige.

Daniel Mänd hittade inspiration till sina kläder i sin vardag och allt runt omkring honom. Målet var att skapa kläder som lyckades ut till människorna på gatorna. Han tog därför sitt eget liv och sina egna erfarenheter som grund och lät kombinera det med den noggrannhet, kvalitet och precision som han lärt sig av sin mormor.

Kreativitet flödar alltid på Elvines kontor och på något sätt lyckas de vid varje kollektionssläpp att åstadkomma nya spännande designs som står på allas måste-ha lista. Förutom att skapa ursnygga jackor och kläder, är de samtidigt hållbart producerade och funktionella. På deras hemsida finns en särskild guide till hur du sköter om din jacka på bästa sätt till exempel. Deras främsta prioriteringar är att skapa plagg som är hållbara över tid. De är tillverkade i hållbara material, på hållbara vis och håller under en lång tid. Deras jackor är impregnerade med miljövänliga medel, i stället för de vattenavvisande medel som ofta innehåller någon form av PFAS. PVC är någonting de slutat använda helt och hållet. Trots detta så har många av jackorna höga vattenpelare och klarar de flesta väder.


Hållbart på Miinto


På Miinto tycker vi också att det är självklart att arbeta med hållbarhet. Vi tror på en värld där mode inte måste gå snabbt, på en värld där livslängden på produkterna man köper är gjorda för att hålla över tid. På en värld där överproduktion måste minska för att spara på vårt klimat och vår jord.

Hur vi gör? Vi samarbetar med fler än 2 000 butiker runt om i Europa och tack vare dem kan vi ha ett lager som inte liknar något annat. Genom Miinto får butikerna göra slut på sina lager innan de beställer nytt och vi i vår tur slipper att ha egna lager som förstör miljön. Butikerna får kunder från hela Europa, det blir en oslagbar marknad för dem. Genom att hitta de bästa vägarna för frakt kan vi säkerställa ett tryggt köp som inte sliter mer på miljön än nödvändigt.

Vi arbetar ständigt med vilka märken vi erbjuder, att vi har ett exklusivt sortiment med många exklusiva märken innebär att man inte gör dessa köp alltför ofta, men det man köper gör man med kvalitet. Produkter som håller länge. När man sedan tröttnat, är tanken att man ska kunna återbruka dem på något sätt, många av dem i alla fall. Det är också själva poängen med att vi säljer mycket vintage. Att köpa vintage innebär inte att man köper någonting som gått ur tiden och blivit otrendigt – snarare tvärtom. Här kan man få tag i dyrbara godbitar, bara det att man slipper betala fullt pris eller gå via auktion.


Miinto varumärken


På Miinto spelar det ingen roll vem du är eller vilken stil du har, här finns ett märke som alla tycker om. Vare sig det är Elvine eller Gucci så hittar du produkter som passar ditt behov. Internationella märken som mixas med världens ledande sportmärken, tillsammans med dina nordiska favoritmärken. Premiumbrands som Dior, Chanel och Louis Vuitton kan du handla tillsammans med produkter från Elvine, Rodebjer, ACNE och andra nordiska toppmärken. Alla har ett favoritmärke – vi lovar att du kan hitta ditt här!

Välkommen på en unik shoppingtur i Miintos underbara värld, där ju mer man scrollar, desto mer vill man ha! Här står du först i kön och slipper trånga provrum. Beställ enkelt hem det du vill ha, prova hemma i lugn och ro och skicka tillbaka det du inte vill ha. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta vår kundtjänst som finns där för dig nästan jämt.

Ta bort alla filter

Elvine

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.