Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR!
Korg
0

Din kundvagn är tom

Elvine (24)

Elvine kläder är älskade inom streetkulturen, men också bland de stora massorna. Elvine står för funktion, noggrannhet och hantverk – men med den tuffa, råa stilen som symboliserar Göteborgs gator. Därav lyder deras devis som följande; We create sophisticated chlothes for unsophisticated behavior.

Elvine är ett svenskt märke som hämtat sin inspiration från bland annat Göteborgs subkulturer och traditionell hantverkskonst. Grundaren Daniel Mänd växte upp i utkankten av Göteborg och blev snabbt en del av grafittikulturen ute på gatorna. Då han vid öppnandet av sin egna butik för streetkläder insåg att det fanns ett hål i marknaden för just streetkläder fick han idé. Han ville skapa ett eget klädmärke, som återspeglade det oförfinade vardagligslivet på Göteborgs gator. Han ville kombinera det med kärleken till det genuina, traditionella handarbetet, som han ärvt av sin mormor Elvine Mänd. Namnet Elvine kom alltså från hans mormor, som var en stark och inspirirerande kvinna. Hon levde under andra världskriget och jobbade då som sömmerska, innan hon var tvungen att fly från sitt hemland Estland till grannlandet Sverige.

Daniel Mänd hittade inspiriation till sina kläder i sin vardag och allt runt omkring honom. Målet var att skapa kläder som lyckades ut till människorna på gatorna. Han tog därför sitt eget liv och sina egna erfarenheter som grund och lät kombinera det med den noggranhet, kvalitet och precision som han lärt sig av sin mormor.

Filter Radera alla

KÖN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Storlekar

Färger

Pris

Prices between - SEK

24 produkter funna

Behöver du hjälp?

Kontakta oss här
eller hitta svar i vår FAQ

Fri Retur

Om du inte är nöjd kan du returnera utan kostnad

Fristående modebutiker

På Miinto samlar vi mode från mer än 900+ modebutiker i Europa

Snabb leverans

Fri frakt vid köp över 499 kr

+120.000 styles

Från mer än 2.500 varumärken