Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

LEE

Lee kläder är kända för sina tidlösa denimstil. Lee är ett amerikanst jeans- och klädesmärke som sedan slutet av 1880-talet. Idag säljs Lee's kläder över hela världen och det finns kollektioner för både män, kvinnor och barn. Kläderna bärs med fördel i nästintill alla typer av sammanhang. Kanske allra mest kända är Lee för sina jeansprodukter, speciellt den karaktäristiska och klassiska jeansjackan.

Varumärket Lee ägs av VF Corporation som är det största klädföretaget i världen. Lee grundades av Henry David Lee år 1889 i Kansas i staden Salina och deras huvudkontor återfinns fortfarande i Kansas, dock numera i staden Merriam. Historien om Lee började när grundaren Henry David Lee började producera en arbetsoverall till arbetare som jobbade i fabriker och industrier. Lee hade sedan tidigare producerat lite jackor och andra plagg, men det var med arbetsoverallen som kom tidigt på 1920-talet som verksamheten verkligen började ta fart. Nästa innovation som satte varumärket på kartan var blixtlåsgylfen som de presenterade senare under 1920-talet, också en stor succé. Snart tillverkade företaget kläder för både män, kvinnor och barn. Deras jeans blev kända som ”rider jeans” och både marknadesfördes till och användes i stor utsträckning av cow boys.

Sedan 1950-talet tillverkar Lee även kläder som kanske inte främst ses som arbetskläder utan snarare avslappnade fritids- och vardagskläder som med fördel kan bäras vid de flesta tillfällen. Det är fortfarande funktionella kläder med hög kvalité, men som anpassats för att fungera i business sammanhang. Idag ses Lee som ett moderiktigt märke som producerar trendsättande plagg och accessoarer. Även om sortimentet idag består av mycket mer än jeans-produkter är det fortfarande denim som tillhör Lee's signaturmaterial.

Ta bort alla filter

Lee

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.