Få 15% EXTRA rabatt på rean med koden: EXTRA15
Få 15% EXTRA rabatt på rean med koden: EXTRA15
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Hemsida Dam Jackor Dunjackor
Back

Dunjackor till dam

Det finns nog ingen annan vinterjacka som är så populär som den klassiska dunjackan. Dunjackor går att hitta i en mängd olika stilar och varianter. Få andra ytterplagg kan erbjuda samma komfort som en bra dunjacka. Men det gäller förstås att välja rätt. Här bjuder vi på tips och råd inför valet av dunjacka.

Den perfekta dunjackan

Om du är på jakt efter en ny vinterjacka är chansen stor att du redan siktat in dig på dunjackor. En trendig dunjacka slår det mesta i kategorin vinterjackor och anledningarna är flera. Vårt barska nordiska klimat kräver ytterplagg som kan stå emot kyla och fukt på ett effektivt sätt. Dunjackan har i många år toppat listan över moderiktiga vinterjackor som håller pall under den mörka, kalla vintersäsongen. Ett annat skäl är förstås det fantastiska utbudet av stilar, färger och modeller.

De tunnare varianterna är kanske de som syns mest bland urbanwear märkena. Här hittar du moderiktiga jackor som håller tätt men väger väldigt lite och går att packa i väskan när temperaturen stiger under dagen. De lite tyngre funktionsjackorna lär du se mer av hos världens ledande sportswearbrands. Oavsett vilken typ av dunjacka du letar efter kommer du garanterat att förundras av alla spännande designs som det bjuds på just nu.

Välj rätt dunjacka

En dunjacka kan uppfylla alla tänkbara krav för en bra, slitstark, värmebevarande och fuktavvisande vinterjacka men ändå inte vara rätt jacka för dig. Det beror på att vi alla inte har samma behov eller förutsättningar. En bra jacka kostar pengar men behöver inte bränna hål i plånboken om du har koll på vilken jacka du behöver. Så tänk igenom vad du ska använda dunjackan till.

Ska den hålla dig varm medan du pendlar till och från jobbet? Ska den klara av riktigt kalla vinterdagar i skidbacken? Eller räcker det med att den håller dig torr i mildare, regnigare väder? I så fall är det viktigt att du väljer en jacka med vattentätt skal. Är det en trekkingjacka du letar efter är det däremot en del tekniska egenskaper du bör tänka på. Rejäl fodring och en vattenavvisande huva är viktigt. Framförallt är det viktigt att jackan känns skön och har en bra passform. Man vill ju se snygg ut både i backen och på afterskin!

Den klassiska dunjackan i monokroma toner passar det mesta och har blivit en mäkta populär vardagsjacka för många. Letar du däremot efter en mer uppklädd variant ska du kika på vad de stora modehusen har lanserat i deras senaste kollektioner. Här finner du figursydda varianter i lite lyxigare material som skinn och päls. Hos Hollies och Roco Baroco kan du frossa bland stilrena jackor med härlig pälskrage, medan Chelsea och Cedrico istället valt att satsa på komfort med exklusiva detaljer som lammskinnskrage och regnskyddade fickor. Från Saki och Rockandblue kommer högtrendiga dunjackor som kombinerar komfort och kvalitet med en utpräglad design som gör att du aldrig behöver tumma på stilen. Vilken typ av jacka du väljer beror alltså helt och hållet på vilka behov du har och hur mycket du är beredd att investera i jackan. Rätt dunjacka kombinerar dock alltid komfort, funktionalitet och stil på ett optimalt sätt.

Dun eller fjädrar?

Helst båda, tack! I en dunjacka bör det finnas en blandning av dun och fjädrar. Normalt brukar det vara 90 % dun och 10 % fjädrar men detta kan variera beroende på jackans kvalitet. Ju mer dun, desto varmare jacka. Det är dunet som håller värmen i jackan intakt medan fjädrarna är fuktavvisande. Dun är faktiskt upp till fyra gånger mer värmebevarande än syntetiska fibrer. Dunet förlänger också jackans livslängd med många år. Den största andelen dun kommer från gäss och ankor. Mängden dun i din dunjacka avgör dess ”fillpower”. Fillpowern mäter alltså dunvolymen i din jacka. Allt över 500 anses vara ett väldigt bra värde.

Tänk på att det alltid är bättre att vädra en dunjacka än att tvätta den. När du tvättar en dunjacka i tvättmaskin är risken stor att du förstör dunet i jackan. Fuktskadat dun förlorar sina vattenavvisande egenskaper och tar väldigt lång tid att torka. Förvara istället din jacka på en torr och luftig plats där dunet inte komprimeras av andra ytterplagg.

filter
Priser i se  SEK
Rea   Premium brands  

2056 resultat

Sida 1 av 21

Nästa

Sida 1 av 21