Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

BELSTAFF

Belstaff grundades år 1924 av engelsmannen Harry Grosberg. De första kollektionerna bestod då av allvädersplagg för både män och kvinnor, med avsikt att kunna stå emot väta och vind. Belstaff blev det första märket någonsin att använda sig av vaxad bomull, vilket var ett material gjort av egyptisk bomull med en vaxad yta. Detta material stod emot både väta och vind samtidigt som det andades, vilket gjorde det till en revolutionerande nyhet inom ytterplaggsbranschen. Belstaff började nu tillverka ytterkläder och vindjackor för bland annat motorcyklister av just denna innovativa bomull. Under trettiotalet växte de sig stora inom just detta område och började leverera ytterplagg åt även militären, piloter och utomhusarbetare. Som komplement började de nu utöver sina populära ytterplagg designa och producera hjälmar, handskar, glasögon och boots – allt för att erbjuda säkerhet och skydd mot tufft väder. År 1943 framställdes det första exemplaret av jackmodellen Black Prince Motorcycle Jacket, som kom att bli den bäst säljande vindjackan genom tiderna med över 40.000 producerade jackor på år, vilket höll på i ungefär 40 år totalt.

Belstaff har haft möjligheten att introducera och använda sig av flera revolutionerande nyheter på marknaden genom åren, såsom till exempel Belfresh, Stratos, Reacta och Ironguard. Kanske är det just deras nytänkande anda och innovativa idéer som gjort att de överlevt i närmare ett sekel trots historiskt omvälvande strejker och kriser. På senare år har Belstaff fått stor uppmärksamhet i Hollywood och deras kläder har figurerat i många storfilmer såsom Batman Begins, Ocean's twelve, Blade Trinity, Tomb Raider II och I am legend, för att nämna några. År 2005 blev Belstaffs kollektion Aviator by Belstaff utvald av Miramax att utgöra kostymerna till filmen The Aviator, med Leodardo di Caprio i en av huvudrollerna och Martin Scorsese. Andra kända namn som setts bära Belstaffs plagg är George Clooney, Tom Cruise och inte minst Ernesto ”Che” Guevara.

Belstaffs produkter håller en otroligt hög kvalitet, vilket även syns på deras design. Stilen är tidlös och klassisk, men ändå trendig och moderiktig. Plaggen följer en tydlig linje, där märkets historia av funktionella militär- motorcyklist- och pilotkläder gör sig påmind. Märkets styrka blir på det sättet den perfekta blandningen av funktion och mode. Belstaff finns idag över hela världen och känns minst lika hett som det gjorde för snart hundra år sedan!

Ta bort alla filter

Belstaff

Sida 1 Av 3

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.