Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

BIRKENSTOCK

Letar du efter högfunktionella skor av hög kvalitet? Då är Birkenstock ett riktigt bra val. Ända sen slutet på 1700-talet har Birkenstock tillverkat skor med fokus på komfort och funktionalitet. Med en fot i vetenskapens värld började detta anrika skomakeri att tillverka ortopedisk footwear som skulle hjälpa fötterna att röra sig rätt. 200 år senare fortsätter Birkenstock att designa skor som är snälla mot våra fötter som samtidigt är stilrena och trendiga.

År 1774 föddes Birkenstock i samband med att Johann Adam Birkenstock tog över ett gammalt skomakeri i Tyskland. Till skillnad från andra skomakerier hade Birkenstock en vision om att skapa ortopediska skor för olika kundgrupper. Konrad Birkenstock fortsatte att tillverka skor i sin farfars anda och hade på slutet av 1800-talet etablerat två framgångsrika skoaffärer i Tyskland. Idag säljer Birkenstock mer än bara ortopediska skor. Företaget är världsledande inom funktionell footwear och lanserar årligen nya kollektioner genom Birkenstock Shoes och Birkenstock Professional. Det ägs fortfarande av familjen med samma namn, nämligen av bröderna Alex, Christian och Stephan Birkenstock.


Design och komfort i en och samma sko


Det tog sin tid men på det tidiga 60-talet började Birkenstock att förstå vikten av en snygg design. Då lanserades världens första Birkenstock sandal som snabbt blev en dundersuccé i Europa. Även om märket faktiskt har blivit riktigt bra på att designa moderna skor har man ändå inte gett avkast på komforten. Sulorna är ergonomiskt utformade, vilket skonar både rygg och häl. De slitstarka remmarna känns sköna mot huden samtidigt som de ser till att skon sitter som den ska.

Märket har idag ett brett utbud av modeller. På Miinto hittar du Birkenstock för herr, dam och barn av hög kvalitet. Det experimenteras med material, färg och form för att hitta fram till den perfekta designen. Klassiska modeller, såsom Birkenstock Arizona, tolkas på nytt men komforten finns alltid där. Skorna är utmärkta för dig som har ett serviceyrke. Fotbäddarna består av naturkork och skumplastmaterial (EVA) som har en optimal stötdämpande förmåga. Sulorna är slitstarka och flexibla men väger ändå väldigt lite. Men dom passar även för dig som har ett öga för design och de senaste trenderna. Märket har nämligen blivit en uppstickare inom modet på senare år. För att passa så många kunder som möjligt finns Birkenstock narrow fit, för dig med lite smalare fötter och regular fit för dig med normala till breda fötter. Oavsett vilken som passar dig bäst så får du ett par riktigt sköna skor!


Skor för alla tillfällen


Märket tillverkar rejäla tofflor och sandaler för både inomhus- och utomhusbruk. Den klassiska modellen, Birkenstock Arizona soft eller hard, har en tjock sula med en eller två remmar över foten. Skorna tillverkas av kork och läder av mycket hög kvalitet. Även om de kanske i första hand förknippas med arbetsskor inomhus har det under åren blivit mycket populärt med Birkenstock som vardagsskor. Det går att hitta många läckra varianter i deras utbud. Trendiga sandaler med ormprint. Medelhavsinspirerade sommarsandaler i härliga färger som blått, gult och rött. Coola modeller i metallic som passar perfekt till festklänningen. Eleganta sandaler av finaste läder med dekorativa guldspännen. Idag syns Birkenstocks dam och herrskor på många trendsäkra personer runt om i Skandinavien. Letar du efter en premiumsandal som ska hålla i många år framöver kan du tryggt lita på Birkenstock.


Birkenstock på Miinto


Vi på Miinto är glada för att vi kan presentera många olika märken utöver Birkenstock. Vi tycker det är viktigt att vi representerar många olika märken så att alla våra kunder känner att det finns någonting för dem. Vår vision på Miinto är att ständigt utöka vårt sortiment med nya märken, både lokala såväl som internationella. Vi försöker skapar en så stor variation av olika klädmärken som möjligt. Det gör att vi kan vara säkra på att du som kund alltid kan hitta någonting som du tycker om när du surfar in på vår plattform.

Miinto är en plattform som började som en idé mellan två vänner. Det var kompisarna Konrad och Mike som kommer från en mindre by i Danmark, som kom på idén. De båda vännerna hade länge varit missnöjda med det utbud av shopping som fanns där de båda bodde. Efter en tids fundering kläcktes idén med Miinto. Ambitionen för vännerna var helt enkelt att skapa en plattform där man kan shoppa kläder från en stor blandning av olika märken oavsett var man bor någonstans.

Onlineshoppingen växer sig allt större och den är nu så stor att det till och med har blivit ett problem för många fysiska butiker att överleva, speciellt på mindre orter. Miinto är däremot en plattform som även representerar mindre fysiska butiker, till exempel på landsbygden. Det gör att du får en otroligt stor variation av olika märken och ett utbud som du varken hittar på andra ställen online eller i fysiska butiker, samtidigt stöttar du de fysiska butikerna.


Ett stort sortiment


Miinto är helt enkelt en stor blandning av flera tusentals märken. Just Birkenstock har vi på Miinto valt att samarbeta med, precis som vi har handplockat alla andra märken. Genom att vi handplockar de märken som vi samarbetar med kan vi vara säkra på att du som kund blir nöjd med det urval som finns på vår sida. Samtidigt kan vi säkerställa att det finns kläder för alla kunder – oavsett vilken klädstil man har.

För oss på Miinto är det viktigt att alla kunder känner sig representerade och därför är inte Miinto en plattform enbart med lyxiga märken, utan plattformen är en sammansättning av en hel uppsjö av olika lokala, mindre, stora och internationella märken utöver Birkenstock. Du hittar således både kläder för att skapa en lyxig boho-style såväl som en preppy, lyxig och urban outfit. Kika in vår Birkenstock rea för att göra ett riktigt bra kap.


Motverka överproduktion


Vår planet blir påfrestad av de klimatförändringar som råder för tillfället. Klimatförändringarna är någonting som forskarna varnar om år efter år och klädindustrin är en del av problemet. Det är framför allt överproduktionen inom klädindustrin som är boven i dramat och vi på Miinto vill slå ett slag för att du som kund kan vara med och dra ditt strå till stacken för att minska överproduktionen. När du shoppar skor från Birkenstock på Miinto shoppar du skor från befintliga fysiska butiker.

Det betyder att klädproducenter såsom Birkenstock och andra, inte behöver producera extra kollektioner som ligger på lager i andra fysiska butiker eftersom vi på Miinto och inte har några fysiska butiker. Om du vill hjälpa till att minska överproduktionen inom klädindustrin kan du välja att shoppa loss här hos oss på Miinto.

Ta bort alla filter

Birkenstock

Sida 1 Av 16

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.