Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och alltid fri retur
Läs om leverans under julen här
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Birkenstock

Letar du efter högfunktionella skor av hög kvalitet? Då är Birkenstock ett riktigt bra val. Ända sen slutet på 1700-talet har Birkenstock tillverkat skor med fokus på komfort och funktionalitet. Med en fot i vetenskapens värld började detta anrika skomakeri att tillverka ortopedisk footwear som skulle hjälpa fötterna att röra sig rätt. 200 år senare fortsätter Birkenstock att designa skor som är snälla mot våra fötter.

År 1774 föddes Birkenstock i samband med att Johann Adam Birkenstock tog över ett gammalt skomakeri i Tyskland. Till skillnad från andra skomakerier hade Birkenstock en vision om att skapa ortopediska skor för olika kundgrupper. Konrad Birkenstock fortsatte att tillverka skor i sin farfars anda och hade på slutet av 1800-talet etablerat två framgångsrika skoaffärer i Tyskland. Idag säljer Birkenstock mer än bara ortopediska skor. Företaget är världsledande inom funktionell footwear och lanserar årligen nya kollektioner genom Birkenstock Shoes och Birkenstock Professional. Det ägs fortfarande av familjen Birkenstock, nämligen av bröderna Alex, Christian och Stephan Birkenstock.

Design och komfort i en och samma sko

Det tog sin tid men på det tidiga 60-talet började Birkenstock att förstå vikten av en snygg design. Då lanserades världens första Birkenstock-sandal som snabbt blev en dundersuccé i Europa. Även om Birkenstock faktiskt har blivit riktigt bra på att designa moderna skor har man ändå inte gett avkast på komforten. Sulorna är ergonomiskt utformade, vilket skonar både rygg och häl. De slitstarka remmarna känns sköna mot huden samtidigt som de ser till att skon sitter som den ska.

Birkenstock har idag ett brett utbud av modeller. Här hittar du skor för män, kvinnor och barn av hög kvalitet. Det experimenteras med material, färg och form för att hitta fram till den perfekta designen. Klassiska modeller tolkas på nytt men komforten finns alltid där. Skorna är utmärkta för dig som har ett serviceyrke. Fotbäddarna består av naturkork och skumplastmaterial (EVA) som har en optimal stötdämpande förmåga. Sulorna är slitstarka och flexibla men väger ändå väldigt lite. Helt enkelt riktigt sköna skor!

Skor för alla tillfällen

Birkenstock tillverkar rejäla tofflor och sandaler för både inomhus- och utomhusbruk. Den klassiska modellen har en tjock sula med en eller två remmar över foten. Skorna tillverkas av kork och läder av mycket hög kvalitet. Även om de kanske i första hand förknippas med arbetsskor har det under åren blivit mycket populärt med Birkenstock som fritidsskor. Det går att hitta många läckra varianter i deras utbud. Trendiga sandaler med ormprint. Medelhavsinspirerade sommarsandaler i härliga färger som blått, gult och rött. Coola modeller i metallic som passar perfekt till festklänningen. Eleganta sandaler av finaste läder med dekorativa guldspännen. Letar du efter en premiumsandal som ska hålla i många år framöver kan du tryggt lita på Birkenstock.

filter

1088 resultat

Sida 1 av 11

Nästa

Sida 1 av 11