Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

CASTAÑER

Castañer är ett spanskt varumärke som är känt för sin ikoniska design och den klassiska espadrillosen som är en favorit bland modeälskare och kändisar över hela världen. Varumärket erbjuder ett brett utbud av espadrillos för både män och kvinnor, från klassiska modeller till moderna och trendiga varianter. De är bekväma att bära och passar perfekt för alla tillfällen, från avslappnade dagar på stranden till mer formella tillfällen. Castañers kollektioner är kända för sina färgglada och levande färger, vilket ger varje produkt en unik touch. Med en passion för mode, hög kvalitet och hållbarhet har Castañer etablerat sig som ett av de mest prestigefyllda espadrillovarumärkena i världen.


Älskat sedan 1927


Företaget grundades av Luis Castañer och hans kusin Tomás och Serra 1927 i den lilla byn Banyoles, Katalonien. Castañer är mer eller mindre synonymt med skomodellen espadrillos och 90 år senare fortsätter Castañer att producera högkvalitativa espadrillos med samma hantverk som de gjorde på 1920-talet. Varumärket är fortfarande ett familjeägt företag och drivs nu av den tredje generationen av Castañer-familjen. Det spanska ursprunget är högt värderat och visionen är att förmedla den medelhavsinspirerade livsstilen i varje par skor de tillverkar.

På 1960-talet ökade Castañers popularitet markant tack vare kändisar som Grace Kelly, Catherine Deneuve och Cary Grant som ofta bar märkets espadrillos. Men det var Castañers samarbete med den franska designern Yves Saint Laurent som verkligen hjälpte till att sätta varumärket på världskartan. Tillsammans skapade YSL och Castañer den första espadrillen med kilklack som introducerades i YSLs haute couture-kollektion. Därigenom äntrade den tidigare ansedda strandsandalen espardillosen modevärldens finrum och etablerade Castañer som en ledande tillverkare av trendiga espadrillos i hela världen.

Den första Castañer flagshipbutiken öppnade sina dörrar i Barcelona år 1994. Under de följande åren invigdes skobutiker i Paris, Madrid, Tokyo och Saint Tropez, samtidigt som Castañers skokatalog utökades med nya modeller. Idag finns Castañers produkter i över 50 länder över hela världen, inklusive stora modehuvudstäder som Paris, New York och Tokyo. Utöver att finnas i över 1000 multibrandbutiker har Castañer öppnat 30 egna butiker i städer som Madrid, Barcelona och London.


Världsledande espadrillos


Espadrillos är än idag Castañers signaturplagg som har blivit något av en klassiker i skovärlden. För många är espadrillos en symbol för sommar och avslappnad stil. Det finns flera anledningar till deras popularitet. För det första är espadrillos bekväma att bära, vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för vardagsbruk. De är också mångsidiga och lätta att kombinera med olika stilar och plagg. Slutligen produceras Castañer espadrillos av naturliga material i högsta kvalitet.

Castañers skor tillverkas i Spanien och företaget är stolt över att behålla sin lokala tillverkningstradition och arbeta med lokala hantverkare för att skapa högkvalitativa produkter. Skorna tillverkas med en kombination av handgjorda tekniker och moderna teknologier för att säkerställa hållbarhet och kvalitet. Företaget har dessutom samarbetat med andra kända designers som Manolo Blahnik och Missoni.


Castañer på Miinto


De historiska espadrillerna i jute är Castañers bästsäljare och en viktig sko för vår- och sommarsäsongen för dem som söker en balans mellan komfort, mode och tradition. Hos Miinto erbjuder vi dig noggrant utvalda espadriller i olika varianter, som de med öppen tå för att visa upp en perfekt pedikyr, eller de med stängd tå. Vi har också espadriller med remmar att knyta runt ankeln eller med metallspänne, samt kilformade espadriller i olika färger och höjder. Dessutom har vi ett utvalt sortiment av platta espadriller från Castañer för en avslappnad och sofistikerad stil, loafers för män och damsandaler med märkets karakteristiska, tidlösa essens som har förtrollat världen.

Ta bort alla filter

Castañer

Sida 1 Av 4

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.