Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Förlängd retur till den 15 jan. 2024 l Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

CONVERSE

Converse skor är från USA & Converse är ett av världens mest kända skovarumärken. Converse startade 1908 då amerikanen Marguis M Converse startade en verksamhet som ägnade sig åt att producera skor med gummisula. Basketspelaren Chuck Taylor fick upp ögonen för skorna, då de var bekväma och snygga, samt att den speciella gummisulan gjorde dem idealiska att använda på basketsplanen. Chuck Taylor kom att bli företrädare för skorna, och användes som företagets ansikte utåt. Företaget växte snabbt och redan efter två år hade de 350 anställda som producerade över 4000 par skor varje dag. År 1921 skapades den klassiska modellen Chuck Taylor Converse All Star vilken självklart marknadsfördes av Chuck själv. Han åkte runt till basketklubbar och återförsäljare landet runt och skapade på sätt en marknad för Converse och All Star-skon.

Under andra världskriget fick Converse det stora ansvaret att producera bland annat armékängor rill det amerikanska flygvapnet, och på så sätt föddes modellen A6 Flying Boot. Converse blev ofta hyllade och hedrade för sitt arbete och sitt stora engagemang under kriget, och i ett hemkärt land som USA blev självklart detta oerhört uppskattat hos folket. Decennierna efter kriget föddes rock & rollen, som oväntat kom att bli en helt ny målgrupp för Converse. Nu gick alltså både basketspelare och rockers omkring med den allt mer kända och populära All Star-modellen, som dessutom hade börjat produceras i andra färger än svart. Under sjuttiotalet fick modellen ytterligare en makeover, och pryddes nu bland annar av en färgglad stjärna på emblemet. Skon var designad och anpassad för basketplanen, men det var någonting i dess enkla men unika utformning som gjorde att de tilltalade även punkare, skatare och andra anternativa rebeller. Till och med stora rockband började använda skorna, vilket självklart triggade ännu fler att köpa dem. All Star-skon hade med andra ord erövrat flera olika, vitt skilda, målgrupper genom att bara behålla sin stilrena, klassiska look och är än idag ett av de största varumärkena på skomarknaden.

År 2007 startade Converse ett samarbete med projektet (PRODUCT) RED, som grundades Bono, sångare i det irländska rockbandet U2. Projektets mening var att ge en del av försäljningsintäckterna från utvalda varor till hjälp för män, kvinnor och barn i Afrika som drabbats av sjukdomen Aids. Idag har över ett sekel passerat sedan den första Converse-skon föddes och varumärket är större än någonsin. Med över 900 miljoner producerade skor i bagaget lever Chuck Taylors själ fortfarande vidare i varje produkt Converse gör.


Vår historia


Vi på Miinto är stolta över att kunna presentera märken som Converse och många andra. Faktiskt är det så att vi på Miinto handplockar alla de märken som vi samarbetar med, bland annat Converse. För oss är det viktigt att du som konsument får ett stort utbud och att vi är ditt förstahandsval när det kommer till shopping online.

Vår historia börjar 2009 med de två vännerna Konrad och Mike. De båda vännerna växte upp på landsbygden i Danmark där utbudet av shopping var mycket litet, vilket fick dem till att börja tänka på andra möjligheter för shopping. Idén med plattformen Miinto föddes och succén lät inte vänta på sig länge. Till en början fanns plattformen bara i Danmark men strax expanderade företaget både till Norge och Holland.

Idag är den största andelen av Miintos kunder placerade i Danmark, Holland och Norge. Men vår expansion slutade inte med dessa tre länder. Idag finns vi på Miinto i över 14 olika länder. Vår ambition är att växa och ta oss in på flera marknader runt om i världen och ge möjlighet för kunder att shoppa kläder, accessoarer och skor från Converse och många andra märken – oavsett var man bor någonstans.


Shoppa nyheter från Converse på Miinto


Vi på Miinto och erbjuder inte bara kläder från Converse och andra märken som är stora och välkända. Vi har en hel uppsjö av flera tusentals märken och du hittar både kläder från de främsta modehusen, från modestäder som Paris och London, såväl som billigare märken som du med en mindre budget kan titta närmare på och hitta många nyheter till din garderob.

På Miinto har vi även samarbete med många mindre och kanske okända märken som har fokus på ekologi och närproducerade produkter. Så oavsett om din stil lutar mer åt det poppiga, punkiga, preppy, hipster eller rockiga hållet – är vi säkra på att du kan hitta en massa coola nyheter till din garderob här hos oss på Miinto.


Ett stort utbud från Converse till dig


Du når Miinto från alla dina enheter såsom din mobiltelefon, dator och surfplatta. Vi har dessutom öppet dygnet runt, årets alla dagar och det gör att du som kund får en stor frihet när det passar dig att shoppa. Här hos oss behöver du aldrig tänka på parkeringsbiljetter som går ut eller att ta med dig paraplyet när du ska shoppa om det väntas en regnskur.

När du shoppar här behöver du nämligen inte ens lämna soffan i vardagsrummet eller hängmattan i trädgården. Du kan enkelt klicka hem dina favoriter och sedan är det bara för dig att luta dig tillbaka och vänta på leverans. Och vi kan garantera att vi skickar dina nya produkter fortare än kvickt. Så scrolla ner här på sidan och hitta en massa coola nyheter från Converse att fylla din garderob med redan idag. Det är enkelt, effektivt och roligt att shoppa på Miinto. Samtidigt kan du alltid shoppa i din egen takt.

Ta bort alla filter

Converse

Sida 1 Av 10

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.