Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och alltid fri retur
Läs om leverans under julen här
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Converse

Converse skor är från USA & Converse är ett av världens mest kända skovarumärken. Converse startade 1908 då amerikanen Marguis M Converse startade en verksamhet som ägnade sig åt att producera skor med gummisula. Basketspelaren Chuck Taylor fick upp ögonen för skorna, då de var bekväma och snygga, samt att den speciella gummisulan gjorde dem idealiska att använda på basketsplanen. Chuck Taylor kom att bli företrädare för skorna, och användes som företagets ansikte utåt. Företaget växte snabbt och redan efter två år hade de 350 anställda som producerade över 4000 par skor varje dag. År 1921 skapades den klassiska modellen Chuck Taylor Converse All Star vilken självklart marknadsfördes av Chuck själv. Han åkte runt till basketklubbar och återförsäljare landet runt och skapade på sätt en marknad för Converse och All Star-skon.


Under andra världskriget fick Converse det stora ansvaret att producera bland annat armékängor rill det amerikanska flygvapnet, och på så sätt föddes modellen A6 Flying Boot. Converse blev ofta hyllade och hedrade för sitt arbete och sitt stora engagemang under kriget, och i ett hemkärt land som USA blev självklart detta oerhört uppskattat hos folket. Decennierna efter kriget föddes rock & rollen, som oväntat kom att bli en helt ny målgrupp för Converse. Nu gick alltså både basketspelare och rockers omkring med den allt mer kända och populära All Star-modellen, som dessutom hade börjat produceras i andra färger än svart. Under sjuttiotalet fick modellen ytterligare en makeover, och pryddes nu bland annar av en färgglad stjärna på emblemet. Skon var designad och anpassad för basketplanen, men det var någonting i dess enkla men unika utformning som gjorde att de tilltalade även punkare, skatare och andra anternativa rebeller. Till och med stora rockband började använda skorna, vilket självklart triggade ännu fler att köpa dem. All Star-skon hade med andra ord erövrat flera olika, vitt skilda, målgrupper genom att bara behålla sin stilrena, klassiska look och är än idag ett av de största varumärkena på skomarknaden.


År 2007 startade Converse ett samarbete med projektet (PRODUCT) RED, som grundades Bono, sångare i det irländska rockbandet U2. Projektets mening var att ge en del av försäljningsintäckterna från utvalda varor till hjälp för män, kvinnor och barn i Afrika som drabbats av sjukdomen Aids. Idag har över ett sekel passerat sedan den första Converse-skon föddes och varumärket är större än någonsin. Med över 900 miljoner producerade skor i bagaget lever Chuck Taylors själ fortfarande vidare i varje produkt Converse gör.

filter

1225 resultat

Sida 1 av 13

Nästa

Sida 1 av 13