Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

DAGMAR

Dagmar House är ett svenskt modemärke grundat 2005 av tre systrar, Karin Söderlind, Kristina Tjäder och Sofia Wallenstam som bestämde sig för att föra arvet efter sin älskade mormor vidare: Dagmar.

Mormor Dagmar var skräddare och modell med en extraordinär känsla för hantverk, stil och finess. Hon influerade sina barnbarn att redan vid en tidig ålder våga skapa sina egna uttryck genom kläderna de bar och var inte sen med att låta barnbarnen testa på att sy sina egna kläder i sin ateljé.


Mormor Dagmars känsla för kvalité lever vidare


Inte bara är varumärket döpt efter henne idag, utan hennes känsla för kvalité och ambitionen att skapa tidlöst mode är fortfarande mycket levande. House of Dagmar erbjuder hållbara och uttrycksfulla kollektioner där deras stickade plagg utgör kärnan i dess produktsortiment. Systrarna är mycket konstintresserade och säger att de hämtar mycket utav inspirationen bakom kläderna från arkitektur och samtidskonst.

Kuriosa: Att starta ett klädbolag var inte systrarnas första gemensamma bolag ihop. I sina yngre år drev systrarna tillsammans ett städbolag för att finansiera sina många och dyra utekvällar!

Systrarna tror att deras framgång bakom varumärket har grundat sig i en stor portion naivitet tillsammans med en dos envishet. På ett fantastiskt sätt är det även två ledord som är lätta att återfinna i Dagmars kollektioner: naivitet och envishet. Vågade mönster möter raka linjer och oanade färgkombinationer blandas med naturnära och neutrala designer.


Hållbarhet är en viktig faktor


Hållbarhet är ett utav Dagmars kärnvärden och varumärket har sedan starten valt att ta aktiva val speciellt kring sin logistikkedja. När möjligheten finns väljer företaget att alltid frakta sina produkter med båt istället för flyg och de väljer material som är snälla emot naturen även efter att plagget har lämnat dess ursprungliga ägares garderob. Deras ambition och vision är att ett plagg ifrån Dagmar ska kännas lika intressant nu som om fem år och ett plagg ifrån Dagmar ska kunna bäras genom flera generationer.


Hos Dagmars finns något för alla smaker


I Dagmars kollektioner återfinns något för alla smaker och åldrar. Vare sig om du är ute efter en klassisk klänning att bära till ett finare tillfälle eller önskar en ny väska att komplettera dina vardagsoutfits med så har Dagmar det du söker. De är inte en överdrift att säga att dess plagg är unika konstverk och att bära ett plagg ifrån Dagmar är en upplevelse i sig då de genom sin sömlösa design har haft kvinnokroppen och dess behov i fokus vid alla produktdesigner.

Dagmar må vara ett ungt varumärke men har redan lyckats vinna många prestigefyllda priser för sina produkter och sin iögonfallande design. År 2005, under deras första verksamma år, vann systrarna pris som Årets nykomling av Svenska Moderådet och därefter har de kammat hem en rad olika priser inom kategorier som Årets bästa designer både år 2006 och 2008 under den svenska upplagan av Elle och år 2011 vann Dagmar det mest prestigefyllda priset man kan vinna inom modebranschen – Guldknappen! Vi är otroligt glada att få vara en liten del utav Dagmars framgångsresa och hoppas att ni ska tycka lika bra om utbudet som vi gör.

Ta bort alla filter

dagmar

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.