Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 999.- l Fri retur till den 16 januari 2023
Fri retur till den 16 januari 2023
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

Gratis retur fram till den 16 januari 2023

Back

Dr. Martens

Dr. Martens tillverkar moderiktiga skor för stilmedvetna kvinnor och män. Dr. Martens legendariska stövlar fortsätter ännu idag att vara oerhört populära världen över.

Bakom Dr. Martens står den tyske militärläkaren Klaus Maertens. Varumärket lanserades i slutet på 40-talet i Storbritannien. Tanken var att tillverka militärkängor som kunde erbjuda större komfort än de som den brittiska armén erbjöd sina soldater. Tillsammans med läkarkamraten Herbert Funck startade Maertens en skofabrik som använde sig av industriellt gummi och däckmaterial för att tillverka skosulorna. Till ovandelen använde man läder från gamla officersbyxor. Snabbt blev Dr. Martens ett populärt varumärke inom den breda brittiska arbetarklassen. På 80-talet blev skorna en ikon inom grungemodet. Kort därefter började framgångarna dock att dala. Under 2000-talet var det nära att man gick i konkurs men företaget lyckades smita undan ödet genom att flytta all produktion från England till Asien. Idag säljs Dr. Martens över hela världen med stor framgång.

Från arbetarklass till mode i hög klass

De flesta kan vi nog vara överens om att Dr. Martens är ett av världens mest kända skomärken. Det som en gång varit en arbetarsko är idag en modeikon. Övergången är förstås ingen slump. Dr. Martens designar ett brett spektrum av moderiktiga kängor, stövlar och sandaler för stilmedvetna män och kvinnor som gärna investerar en extra slant i ett par slitstarka och tidlösa skor. Formen har inte förändrats särskilt mycket genom åren. Det är ju trots allt den klassiska Dr. Martens silhuetten som fortsätter att hålla varumärket i topp. Däremot har man börjat satsa mer på design och färg. I deras kollektioner hittar du kängor som bjuder på mycket komfort och kvalitet. Den unika designen får sitt uttryck i fantastiskt läckra mönster och kreativa toner som går från rött till grönt, svart och silver. Alla skor är handgjorda av högkvalitativt läder. Det garanterar att du får en sko som inte nöts ut, inte ens av de skiftande trenderna.

Skor för självsäkra tjejer och killar

Dr. Martens är ett ungdomsmärke som riktar sig mot modemedvetna tjejer och killar med mycket attityd och en stor självkänsla. Det ligger något hipster över Dr. Martens. Ett par stövlar från detta ikoniska shoewear märke passar utmärkt ihop med dina skinny jeans, favoritchinos eller en tajt kostymbyxa. Med en snygg blazer till har du världens coolaste jobboutfit. För en lite rockigare look med häftiga kontraster kan du kombinera dina Dr. Martens med en fin sommarklänning eller en kort manchesterkjol.

Även om man förknippar Dr. Martens i första hand med mode för vuxna och ungdomar har märket också lanserat väldigt fina kollektioner för barn. Letar du efter ett par rejäla höst- och vinterkängor för sonen, dottern eller barnbarnet kan vi rekommendera att du tar en titt på Dr. Martens senaste barnkollektion. Här hittar du varianter av deras klassiska kängor i miniformat. Färgerna är i princip desamma som i herr- och damkollektionerna. Vill du ge barnet något ännu roligare att ha på fötterna? Varför inte överraska med ett par kängor i superläckert glitter? Härligt glittrande Dr. Martens kängor är något väldigt få barn som vuxna kan stå emot!

Så startades Miinto

2009 såg plattformen Miinto dagens ljus för första gången. Och det var det två vännerna Mike och Konrads idé från början. De två vännerna kommer från Danmark och hade länge funderat över en lösning som skulle kunna göra det möjligt för kunder att shoppa kläder från hela världen oavsett var de bor någonstans. Samtidigt ville vännerna inte eliminera de fysiska butikerna som redan finns idag utan stötta dem och samtidigt erbjuda kunder att shoppa online.

Resultatet blev helt enkelt plattformen Miinto. Miinto består av ett stort nätverk av olika varuhus och fysiska butiker runt om i världen. Vi representerar helt enkelt ett sortiment som redan finns i fysiska butiker, men som du som kund kan för fingrarna på genom att shoppa online. Till en början fanns vi på Miinto endast i Danmark men konceptet spred sig snabbt både till Norge och Holland, och idag kommer faktiskt de flesta av våra kunder från Danmark, Holland och Norge.

Men vår expansion slutade inte i dessa tre länder utan vi har fortsatt att expandera och idag finns vi på över 14 olika marknader runt om i världen. Vår ambition är att växa ännu mer och kunna erbjuda ännu fler kunder ett stort sortiment av olika kläder, accessoarer och skor.

Nyheter från Dr. Martens

Om du är ute efter coola nyheter från Dr. Martens har du kommit till rätt sida. Vi på Miinto erbjuder en stor variation av olika märken utöver Dr. Martens. Vi är noga med att inte erbjuda en form av märken, utan att hela tiden uppdatera vårt sortiment och de märken vi samarbetar med. Du finner således utöver Dr. Martens, en mycket stor variation av olika märken som vänder sig till dig med en preppy, rocky, chic eller mer bohemisk stil. Oavsett vad du har för klädstil kan du helt enkelt hitta en stor uppsjö av olika nyheter från Dr. Martens och en hel massa andra märken.

Miljömedvetenhet

Vi på Miinto tycker det är viktigt att göra det vi kan för att minska de påfrestningar som klädindustrin har på klimatet. Eftersom vi på Miinto knyter ihop konsumenter med fysiska butiker som redan har ett existerande lager av kläder, behöver inte klädproducenter som Dr. Martens och andra producera extra upplagor av sina kläder till oss på Miinto. Det gör att du som konsument kan bidra till att minska överproduktionen inom klädindustrin när du shoppar kläder från Dr. Martens eller något annat märke här hos oss på Miinto.

Hos oss kan du enkelt göra shoppingen effektiv genom att använda en av de sökfunktioner som finns här på sidan. Du kan enkelt välja en favorit färg eller en specifik storlek, sedan sorterar sig sidan automatiskt och du bli endast presenterad för produkter som lever upp till de val som du har gjort. Det gör att shoppingen går snabbare, blir roligare och inte minst mer effektiv. Om du vill få fingrarna på några nya favoriter från Dr. Martens kan du enkelt scrolla ner här på sidan. Det gör att du som kund kan shoppa loss oavsett var du befinner dig.

filter

1009 resultat

Sida 1 av 11

Nästa

Sida 1 av 11