Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

EDWIN

Det japanska varumärket Edwin grundades år 1947 av Mr Tsunemi. Mr Tsunemi hade redan då en passion för denim vilket gjorde att han inspirerades till att importera just detta på USA då denim inte tillverkades i Japan på den tiden. Han importerade redan använda jeans som han var tvungen att tvätta, laga och förbättra för hand för att han sedan skulle kunna sälja dem vidare till olika kunder. Några år senare, närmare bestämt år 1951, öppnade den första fabriken i Japan som tillverkade just jeans av olika slag. Dock var denna produkt då väldigt dyr och hade en mycket sämre kvalitet en de produkter som Mr Tsunemi tidigare tagit in från USA.

Mr Tsunemi hade en önskan om att designa sina egna jeans som samtliga skulle vara mer sofistikerade, ha en bättre passform och högre kvalitet. År 1961 designade och producerade Mr Tsunemi första paret av jeans under namnet Edwin. Edwin kom nu att bli ett varumärke som skulle stå för kvalitet, yrkesmannaskap, innovation och integritet. Namnet Edwin kom han fram till genom att kasta om bokstäverna i ordet denim och vända upp och ner på bokstaven m så att det blev ett w.

Edwin var det första varumärke som i sin design använda sig av ett urtvättat intryck. År 1980 började varumärket använda sig av sten tvättning vilket gjorde succé och tog hela industrin med stor. Tio år senare, år 1990, tog varumärket fram konceptet kring modern vintage. Varumärket Edwin är ett autentiskt varumärke vars fokus ligger på denim.

Ta bort alla filter

Edwin

Sida 1 Av 3

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.