Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

FJÄLLRÄVEN

Med naturen som främsta inspirationskälla tillverkar Fjällräven friluftskläder och friluftsutrustning av ypperlig kvalitet. Designen är enkelt skandinavisk med praktiska detaljer och stort fokus på komfort. Tanken är att utveckla tidlösa produkter som är funktionella och håller länge. Samtidigt vill man inspirera till att fler vågar ge sig ut i vildmarken och njuta av ett aktivt friluftsliv. Denna naturfilosofi är ett huvudskäl till att Fjällräven blivit så populärt runt om i världen. Stora delar av deras sortiment säljs framgångsrikt och på senare år har det blivit mycket trendigt med Fjällräven, bland friluftssportare men även trendsetters. Fjällrävens jackor och ryggsäckar syns allt mer i citymiljöer och är ofta en självklar del av garderoben hos modemedvetna. Miinto är stolta över att kunna presentera våra favoriter ur Fjällrävens sortiment på den här sidan, med förhoppningen att du hittar din nästa favorit.


Från fokus på funktion till störst inom friluftsmode


I lilla Örnsköldsvik startades friluftsföretaget Fjällräven av en 14-årig scout vid namn Åke Nordin. Året var 1960 och Åke, som vistades en hel del ute i vildmarken, kunde inte hitta en funktionell ryggsäck som stod pall i regniga skogar och snöiga fjäll. Därför tog han saken i egna händer och skapade världens allra första Fjällräven ryggsäck. Ryggsäcken skulle vara skön att bära på axlarna under långa trekkingturer, detta oavsett hur mycket packning man hade med sig. Resultatet blev en ryggsäck med metallram för ökad stabilitet. Det tog inte lång tid förrän Åkes ryggsäckar började sälja stort i Sverige. Idag tillverkar företaget dock en rad mer produkter. Fjällräven är världsledare inom friluftskläder och friluftsutrustning. Men ryggsäckarna fortsätter att vara populärast!

Av alla svenska outdoormärken är det Fjällräven som slagit igenom störst internationellt och det kan vi förmodligen tacka Kånken för. Fjällrävens ryggsäck Kånken är den mest klassiska, som många kommit att accessoera märket med. Från början var Kånken tänkt att förse skolbarn med ryggsäckar som var skonsamma mot rygg och axlar. I slutet på 70-talet var det vanligare att se barn med axelväskor istället för ryggsäckar men Fjällrävens Kånken lyckades ändra på detta. Snart syntes det skolbarn över hela Sverige med Kånken mini på ryggen. Idag är Kånken mer än en skolryggsäck. Fashionistas i New York, London och Paris bär också på dessa trendiga ryggsäckar. I dag kommer varje Kånkenväska med praktiska detaljer, som en sittdyna i skum att sitta på under promenader i skog och stad, goda förvaringsmöjligheter, en smart låsfunktion och ett slitstarkt material som gör att du har med dig din vän i många år framöver.

Ryggsäckar fortsätter att vara Fjällrävens signaturprodukt. Du behöver förstås inte ägna dig åt trekking eller annat friluftsliv för att förstå de många fördelarna med en bra ryggsäck. Detta är något som Fjällräven tagit fasta på genom att designa moderna ryggsäckar för urbana äventyrare och friluftsfantaster. Fjällrävens ryggsäckar har en utpräglad skandinavisk stil som har blivit mäkta populär i stora delar av världen. Under årens lopp har Fjällräven breddat sitt sortiment för att även ge plats åt andra väskor. Designen är modern, elegant och högtrendig. Som väntat går kollektionerna i jordnära färger med toner i grått, grönt, rött, gult och blått, men med tiden har mer oväntade färg- och mönsterkombinationer blivit allt mer framträdande i märkets kollektioner, vilket ger en härlig färgklick till din look.


Fjällräven intar modescenen


Under de senaste åren har Fjällräven förvandlats från att vara en friluftsklädesmärke till att även bli en eftertraktad modeikon. Märket har blivit synonymt med den skandinaviska stilen och är en favorit bland stilmedvetna människor över hela världen. Fjällrävens signaturplagg, Kånken-ryggsäcken, har blivit en kultklassiker och finns i en rad olika färger och mönster för att passa alla stilar.

En del av Fjällrävens succé i modevärlden kan tillskrivas deras samarbete med det svenska modehuset Acne Studios. Fjällräven x Acne Studios resulterade i en kollektion av Fjällrävens klassiska plagg med Acne Studios signaturdesign. Kollektionen var en succé och visade hur friluftsmode kan kombineras med high fashion. Märkets popularitet som modeikon kan förklaras av flera faktorer. Deras design är tidlös och funktionell samtidigt som den skandinaviska minimalismen tilltalar många. Dessutom är Fjällrävens fokus på hållbarhet och kvalitet en viktig faktor för många modekonsumenter som söker efter mer ansvarsfulla och hållbara alternativ.


Fantastisk kvalitet i varje Fjällräven produkt


Ett sätt som Fjällräven arbetar med att värna om miljön är genom att tillverka produkter som håller länge och således inte orsakar en onödig miljöbelastning. Delar av Fjällrävens sortiment produceras med något som kallas för G1000-väv, ursprungligen en tältduk som numera utgör stommen i många av märkets produkter. Man använder sig också av ekologiska material och PFC-fri impregnering i jackor och regnställ. Och Fjällrävens jackor är ett annat spännande inslag som du inte får missa!

Varje jacka som designas av Fjällräven är tänkt att trotsa de tuffa nordiska vintrarna med kvalitet och funktionalitet som vapen. Fjällrävens Grönlandjackor har ett mjukt och isolerande foder som håller dig varm och torr i det regniga vintervädret. Vistas du mycket utomhus under vinterhalvåret kan en bekväm träningsparka snabbt förvandlas till din nya bästa kompis. Fjällräven tillverkar snygga varianter i slitstarka material som gör att jackan håller i många säsonger framöver. Värt att nämna är även de tåliga plånböcker som nuförtiden finns, och som blivit en favorit hos många av Miintos kunder. Märkets plånböckerna är som en rysk docka, med ett enkelt avskalat yttre och massor av lager med förvaringsmöjligheter på insidan. Med Fjällräven får du både design och funktion, du missar väl inte att spana in Miintos breda urval?


Plattformen för moderiktiga och trendsättande kunder


Vi på Miinto har som målsättning att leverera den mest kundvänliga modeplattformen, där vi låter våra kunder hitta det bredaste urvalet av handplockade lokala märken blandat med etablerade och välkända modehus. De har alla det gemensamt, att de noga valts ut av oss och matchar våra hårda krav på kvalitet, pondus och en känsla av lyx. Vi tycker att våra kunder förtjänar det bästa och nöjer oss inte förrän våra kunder känner sig som de bäst klädda på hela planeten. Därför gör vi vårt yttersta för att knyta de bästa och mest högkvalitativa modehusen och företagen som våra samarbetspartners, så att du som kund får en skräddarsydd upplevelse som passar just dina önskemål.

Vår affärsmodell handlar om att växa tillsammans. När du som kund tycker om dina plagg så växer du som människa, precis som butiken stärks när den når ut och kan expandera sin kundkrets. Det var precis det som var tanken med Miinto när den första grundstenen lades i Danmark av två vänner, som ville att kunder och butiker borde kunna mötas på fler sätt än i den klassiska fysiska butiken. Med hjälp av den stora boomen för e-handeln har Miinto med tiden kunnat befästa sin roll som en viktig plattform för modemedvetna och stilsäkra kvinnor och män. Det är även viktigt för oss att motverka överkonsumtion, vilket är ett stort problem inom modeindustrin. Därför låter vi våra kunder enbart presenteras för varor som våra tillknutna butiker redan har på lager. På så vis produceras inte mer kläder i onödan, och Miinto bidrar tillsammans med våra kunder med en insats för att minska klimatbelastningen på vår planet. Välkommen att hitta din nästa produkt från Fjällräven idag.

Ta bort alla filter

Fjällräven

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.