Spara 10% på ALLT | Kod: FRIDAY10
Spara 10% på ALLT | Kod: FRIDAY10
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

Gratis retur fram till den 15 januari 2022

Back

Fjällräven

Ryggsäcken är lika mycket ett basplagg för många som jeansen. Du behöver förstås inte ägna dig åt trekking eller annat friluftsliv för att förstå de många fördelarna med en bra ryggsäck. Detta är något som Fjällräven tagit fasta på genom att designa moderna ryggsäckar för urbana äventyrare och friluftsfantaster. Ryggsäckarna har en utpräglad skandinavisk stil som har blivit mäkta populär i stora delar av världen.

I lilla Örnsköldsvik startades friluftsföretaget Fjällräven av en 14-årig scout vid namn Åke Nordin. Året var 1960 och Åke, som vistades en hel del ute i vildmarken, kunde inte hitta en funktionell ryggsäck som stod pall i regniga skogar och snöiga fjäll. Därför tog han saken i egna händer och skapade världens allra första Fjällräven. Ryggsäcken skulle vara skön att bära på axlarna under långa trekkingturer, detta oavsett hur mycket packning man hade med sig. Resultatet blev en ryggsäck med metallram för ökad stabilitet. Det tog inte lång tid förrän Åkes ryggsäckar började sälja stort i Sverige. Idag tillverkar företaget dock mer än bara ryggsäckar. Fjällräven är världsledare inom friluftskläder och friluftsutrustning. Men ryggsäckarna fortsätter att vara populärast!

Störst inom friluftsmode

Med naturen som främsta inspirationskälla tillverkar Fjällräven friluftskläder och friluftsutrustning av ypperlig kvalitet. Designen är enkelt skandinavisk med praktiska detaljer och stort fokus på komfort. Tanken är att utveckla tidlösa produkter som är funktionella och håller länge. Samtidigt vill man inspirera till att fler vågar ge sig ut i vildmarken och njuta av ett aktivt friluftsliv. Denna naturfilosofi är ett huvudskäl till att Fjällräven blivit så populärt runtom i världen. Stora delar av deras sortiment säljs framgångsrikt, inte minst jackorna och ryggsäckarna. Det har blivit trendigt med Fjällräven, både bland friluftssportare och trendsetters.

Ryggsäckar för alla tillfällen

Ryggsäckar fortsätter att vara Fjällrävens signaturprodukt men under årens lopp har man breddat sitt sortiment för att ge plats åt väskor, duffelbagar och datorryggsäckar. Designen är modern, elegant och högtrendig. Som väntat går kollektionerna i jordnära färger med toner i grått, grönt, rött, gult och blått.

Av alla outdoormärken är det Fjällräven som slagit igenom störst internationellt och det kan vi förmodligen tacka Kånken för. Från början var Kånken tänkt att förse skolbarn med ryggsäckar som var skonsamma mot rygg och axlar. I slutet på 70-talet var det vanligare att se barn med axelväskor istället för ryggsäckar men Kånken lyckades ändrad på detta. Snart syntes det skolbarn över hela Sverige med Kånken på ryggen. Idag är Kånken mer än en skolryggsäck. Fashionistas i New York, London och Paris bär också på dessa trendiga ryggsäckar.

Fantastisk kvalitet i varje Fjällräven produkt

Ett sätt som Fjällräven arbetar med att värna om miljön är genom att tillverka produkter som håller länge och således inte orsakar en onödig miljöbelastning. Delar av Fjällrävens sortiment produceras med något som kallas för G1000-väv, ursprungligen en tältduk som numera utgör stommen i många av märkets produkter. Man använder sig också av ekologiska material och PFC-fri impregnering i jackor och regnställ. Och Fjällrävens jackor är ett annat spännande inslag som du inte får missa!

Varje jacka som designas av Fjällräven är tänkt att trotsa de tuffa nordiska vintrarna med kvalitet och funktionalitet som vapen. Deras Grönlandjackor har ett mjukt och isolerande foder som håller dig varm och torr i det regniga vintervädret. Vistas du mycket utomhus under vinterhalvåret kan en bekväm träningsparka snabbt förvandlas till din nya bästa kompis. Fjällräven tillverkar snygga varianter i slitstarka material som gör att jackan håller i många säsonger framöver.

filter

365 resultat

  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4

Nästa
  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4