Världens bästa modebutiker på ett ställe
Världens bästa modebutiker på ett ställe
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Givenchy

Givenchy är det franska varumärket som varit på alla fashionistas läppar sedan 1952 när det grundades av Hubert de Givenchy. Namnet är idag synonymt med elegans och femininitet och har några av de mest sofistikerade kreationerna i modevärlden. Modehuset skapades som ett lyxmärke och denna exklusivitet har aldrig falnat. Under alla år har modehuset inte bara varit trendkänsligt, utan har varit det som har skapat några av de viktigaste modetrenderna. Efter starten under 50-talet fick Givenchy direkt en stor fanbas genom att tidskrifterna Vogue och New York Times hyllade deras allra första kollektion. Bara över en natt hade Givenchy gjort sitt stora intåg i modevärlden. Två år senare kom det första ikoniska plagget: skjortklänningen, som är populär än idag. Givenchy var den första high-fashion designern som skapade en ready-to-wear-kollektion, något som nästan alla modehus har idag. Se våra populära Givenchy skjortor som är perfekta till vardagen

Den lilla svarta

Något som gjorde Givenchy till ett av de största namnen i modevärlden är att han klädde några av 1900-talets största stjärnor och skapade kreationer till de mest populära filmerna under andra delen av århundradet. Om du ska köpa en svart klänning ska du definitivt kika på Givenchys kollektioner. Det var faktiskt de som såg till att den lilla svarta klänningen blev ett av nittonhundratalets mest ikoniska plagg genom kultfilmen Breakfast at Tiffany’s från 1961. Även om originalklänningen inte bars i filmen såldes originalet på auktion för nästan femhundratusen pund 2006, och pengarna skänktes till välgörenhet. Än idag har Givency många små svarta klänningar att välja mellan, till exempel med spets, volanger, blommor eller helsvarta. Plagget anses fortfarande vara ett av de viktigaste och mest grundläggande att ha i din garderob. Stilen på Givenchys kläder har följt med i trenderna under historien men har alltid haft en unik utgångspunkt. Genom åren har kläderna och designen alltid centrerat kring femininitet, en avslappnat chic stil samt en tidlös anda. Kombinationen av diskretion, elegans och finess har skapat några av de mest åtråvärda plaggen inom modevärlden. Modehuset har även en exklusiv kollektion av parfym vars dofter andas samma elegans som husets mode.

Givenchy hänger med i svängarna

Även om Givenchy har en rik modehistoria är deras nya kollektioner allt annat än gamla och mossiga. Tvärtom har varumärket många plagg som känns väldigt nutida, som Givenchy skor, hoodies, sneakers och kepsar. Perfekt om man vill klä sig i en dressad hiphopstil till vardags eller gillar sportigare looks, och mycket går att köpa från Givenchy online. Trots vardagsanvändningen av dessa plagg är detta modehus allt annat än mainstream. Det går helt hand i hand med den avslappnade lyx som alltid varit i centrum för designprocessen. Givenchy fortsätter att skapa modetrender som oavsett tillfälle andas samma sofistikerade elegans som alltid. Detta är helt rätt mode att välja för den som vill ha en tidlös men trendsäker look. För dem som vill klä upp sig på ett elegant sätt finns det till exempel lyxiga handväskor, ballerinaskor och solglasögon som får vem som helst att känna sig som en filmstjärna på ett kick. Detta förstärks av att filmstjärnor ända sedan 50-talet haft Givenchy högst upp på sin lista av favoritdesigners. Hos oss på Miinto hittar du även märkeskläder från andra populära märken, se till att hitta din favorit.

filter

2583 resultat

Sida 1 av 26

Nästa

Sida 1 av 26