Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Förlängd retur till den 15 jan. 2024 l Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

HERNO

Söker du efter en tålig jacka till någon av våra skiftande årstider men ställer höga krav på design och kvalitet? Då är Herno märket för dig. Här hittar du högkvalitativa dun- och ulljackor sida vid sida med klassiska plagg i vattenavvisande material som håller dig torr året runt. Herno är italiensk design med funktion, ett familjeägt företag med en själ som lever kvar sedan starten i mitten av det förra århundradet.

Miinto är stolta över att kunna erbjuda ett stort urval av regnjackor, kappor och vinterjackor från Herno. Vi har kläder för både vuxna och barn, så hela familjen kan rusta sig inför vintern med kreationerna från Herno. Välkommen att botanisera runt bland de olika jackorna här på sidan, vi hoppas att du ska hitta din nästa favorit här.


Italiensk vattentät design inspirerad av naturens skiftningar


Med sin inspiration från vattnet – vare sig det handlar om den brusande ån, den stilla sjön, regnet, dimman, snön eller den höga luftfuktighet som stundtals måste ha funnits i nordvästra Italien i mitten av det förra seklet – tog makarna Giuseppe Marenzi och Alessandra Diana de första stegen på resan till vad som skulle bli Herno. Det var efterkrigstid, och paret såg chansen att behandla tyg med kvarlämnad ricinolja från flygplan som använts under kriget för att på så sätt starta en business som tillverkade vädertåliga regnjackor.

Präglade av den anda av entusiasm och innovation som rådde under den här perioden, så lyckades Marenzi och Diana etablera en verksamhet med funktionella jackor av den hantverksmässiga design som Italien så väl kommit att förknippas med. Klimatet i norra Italien kan stundtals bli ganska tufft, så designen av Hernos regnjackor ställde höga krav på kvalitet och stryktålighet.


Herno är tradition med en nutida twist


Med tiden kom Hernos kollektioner att utökas med fler typer av jackor bättre anpassade för kvinnor, bland annat i form av handvävda kashmirkappor. Verksamheten expanderade till Asien och Nordamerika under 60-, 70- och 80-talen, där allt fler fick nys om det här italienska märket med både funktion och finess. Efter en dipp under 90-talet tog parets son, Claudio Marenzi, över verksamheten och han har med noggrann hand utvecklat familjeföretaget till att idag återigen fokusera på dess grundideal – skickligt hantverk av innovativa och vattentäta ytterplagg i figurnära design, allt tillverkat i Italien.

Herno beskriver idag sig själva med orden ”tradition med en nutida twist”. Man har aldrig gjort avkall på den höga kvaliteten och de vattentäta egenskaperna hos jackorna, men med tiden har den typiska kunden rört sig från de fuktiga bergsmassiven i norra Italien, till städer världen över. Därmed har även kraven på plaggen förändrats något. Den italienska designen lyser igenom i jackornas figurnära snitt, som framhäver former och gör att jackan idag passar in fint i urbana miljöer i Milano, så väl som Tokyo och New York. Samtidigt har sortimentet av jackor i ull och dun expanderat för att möta kundernas efterfrågan på snygga och funktionella jackor som hör till dagens trender.


Upptäck nya designfavoriter på Miinto


Vi på Miinto är stolta över att kunna erbjuda Hernos snygga och exklusiva jackor i vårt sortiment. Tanken bakom vår plattform är att knyta högkvalitativa modemärken från hela världen till oss, så att fler kunder ska kunna shoppa designerkläder oavsett var man bor. Det är det här som var grundidén bakom Miinto när det startade, och är det än idag. De båda vännerna Mike och Konrad bodde i en mindre stad i Danmark och var frustrerade över att inte ha möjligheten att kunna handla mode från såväl etablerade exklusiva märken, så väl som mindre och mer okända kreatörer.

Sagt och gjort, de flyttade handeln online och startade år 2009 plattformen Miinto. Här erbjuder vi kläder, skor och accessoarer från såväl välkända som lite mindre kända designers, från olika länder världen över. Gemensamt för alla våra tillknutna märken är att de alla har kommit igenom det nålsöga av krav på design och kvalitet som vi ställer. När du handlar på Miinto kan du därmed säkerställa dig att du får varor av yttersta kvalitet.


Vi växer tillsammans med omtanke om planeten


Tanken bakom Miinto är att växa tillsammans med våra samarbetande modemärken såväl som våra kunder. Du som kund får design samlat på ett ställe att välja och vraka bland, medan modemärkena får ett större kundunderlag och en välrenommerad exponeringsyta. Det är ett win-win-koncept som vi tycker om. Dessutom bidrar vår idé inte till det stora problem med överproduktion som är vanligt förekommande inom modeindustrin.

De varor du ser här på sidan ligger nämligen redan klara på våra samarbetspartners lager, redo att skickas ut till dig som kund. Vi hjälper alltså till med att sälja av befintliga lager, i stället för att vara med och trycka på en knapp som bidrar till ytterligare produktion av kläder som kanske aldrig kommer att säljas. Det är Miintos sätt att ta ansvar för vår planet.


Hitta nästa favorit från Herno här på Miinto


På den här sidan har vi samlat alla våra favoriter från det italienska lyxiga outdoormärket Herno, fritt för dig att botanisera bland. Här får du stilrena linjer i avskalad italiensk design, en mångfald av material och färger för hela familjen. För att göra ditt val lite enklare rekommenderar vi vårt speciellt framtagna sökverktyg, som låter dig filtrera fram de resultat som bäst matchar med dina önskemål. Du kan exempelvis välja vilken storlek du vill ha – kom ihåg att du även hittar snygga plagg till barnen från Herno – eller varför inte välja att sortera fram jackor och kappor i en viss färg. Det är en smart funktion för dig som letar efter det perfekta ytterplagget att matcha till ett par favoritskor eller en väska.

Du kan även välja att ställa in det önskade prisintervallet för ditt resultat, perfekt för dig som letar efter en födelsedagspresent till mamma eller har en begränsad budget. Missa heller inte fliken märkt ”rea” – där hittar du varor som fortfarande håller yttersta kvalitet men som är till nedsatt pris. Här hittar du ofta varor i udda storlekar eller där vi endast har ett fåtal kvar i lager. Skynda och fynda redan idag, vi hoppas att du kommer hitta din nästa favorit från Herno här på Miinto.

Ta bort alla filter

Herno

Sida 1 Av 18

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.