EXTRAORDINÄR REA FORTSÄTTER - SPARA 20-60% PÅ NÄSTAN ALLT | Shoppa direkt från lokala butiker 

REA | SPARA 20-60%

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR!
Korg
0

Din kundvagn är tom

Karl Lagerfeld (317)

Den tyske kläddesignern Karl Lagerfeld räknas idag som en av världens främste kreatörer av Haute Couture och arbetade aktivt fram till sin bortgång i februari 2019 med att skapa innovationer och uppseendeväckande kreationer inom modeindustrin.

?

Hos Chanel kom han in som en visionär. När han tog över Chanel som då var ett anrikt modehus men som hade förlorade en del av sin hippa känsla och attraktivitet, klev han in med självförtroende och en vision om att skapa mode som folk verkligen ville ha – men han var ändå mycket mån om att hålla kvar arvet för det som varit.

Varumärket Karl Lagerfeld

?

Lagerfeld, eller Kaiser Karl som han ibland tituleras i modevärlden, skapade även under senare år kollektioner under sitt eget namn, Lagerfeld Gallery, som idag säljs under varumärket Karl Lagerfeld som vi här på Miinto är mycket stolta över att kunna erbjuda i vårt sortiment!

Sedan sin etablering inom modeindustrin 1955 arbetade han som designer för flera av Europas största modehus och skapade kollektioner för bland annat Valentino, Fendi och Chloé. Under en längre tid arbetade även Lagerfeld som chefsdesigner på Chanel, ett franskt modehus som grundades 1919, och hans huvuduppdrag var där att förnya och skapa innovation inom företagets kollektioner och mode – ett uppdrag som även kom att göra honom världsberömd. Karl Lagerfeld började på Chanel år 1983, 12 år efter dess grundare Coco Chanels bortgång, och han har sedan dess varit dess frontfigur tillika chefsdesigner.

?

Lagerfeld – en sann mångsysslare

?

Modelejonet Karl Lagerfeld var en av de mest hyllade designers av 21-talet. Han var känd för sitt relevanta förhållningssätt till stil och sin unika nutida tolkning klassiska och moderna influenser. ”Jag designar som jag andas”, sade han om sin konstnärliga process, ”du behöver inte tänka för att andas. - Det bara händer”

?

Lagerfeld var själv creative director i sitt eget modehus, Karl Lagerfeld, fram till hans bortgång. Hans stil var inspirerad ifrån influenser ifrån Paris i en enkel, rock-chic enkelhet. I Karl Lagerfelds utbud finns något för alla, oavsett om du söker efter en exklusiv väska eller ett klädesplagg att imponera med. Karl var även en frekvent anlitad stylist bland världsstjärnor och hans kreationer ses ofta på Röda Mattan evenemang.

?

Mode ska vara en attityd mer än en klädesdetalj

Karl Lagerfelds varumärke bjuder in till att upptäcka världen ifrån Karls egna ögon: hans gåtfulla personlighet, skarpa intelligens, tydliga vision och banbrytande perspektiv. Varumärket förmedlar en tydlig anda som visar att Lagerfeld var något mer än bara en affärsman utan också en ikon för sin tid, en inspiration och en naturkraft om framtida modeskapande.

?

Han var en stor förespråkare för att ”Mode ska vara en attityd mer än en klädesdetalj.” Utöver att vara en drivande kraft inom modebranschen var han även en mycket skicklig illustratör, fotograf, stylist och publicist.

?

Vi är mycket glada att du kan finna Karl Lagerfelds sortiment hos oss och rekommenderar dig att i en hyllning till Karl Lagerfeld kika lite extra på hans unika sätt att kombinera mönster och linjer genom olika produkter i sina olika produktkategorier.

?

Glöm inte bort att du enkelt kan effektivisera din sökning genom att filtrera dina val utefter modelltyp, färg, storlek m.m.!

Filter Radera alla

KÖN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Storlekar

Färger

Pris

Prices between - SEK

317 produkter funna
filter

Behöver du hjälp?

Kontakta oss här
eller hitta svar i vår FAQ

Fri Retur

Om du inte är nöjd kan du returnera utan kostnad

Fristående modebutiker

På Miinto samlar vi mode från mer än 900+ modebutiker i Europa

Snabb leverans

Fri frakt vid köp över 499 kr

+120.000 styles

Från mer än 2.500 varumärken