Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Förlängd retur till den 15 jan. 2024

Levi's

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

LEVI'S

Levi’s är ett världskänt märke som knappast behöver någon närmare introduktion. Hos Levi’s går det att frossa bland funktionella modekläder av toppkvalitet. Jeans, t-shirts, tröjor, skjortor och skor i tidlös design som känns ljuvligt sköna att ha på sig.

Det amerikanska klädbolaget Levi’s har funnits sen 1853. Det var nämligen det året som immigranten Levi Strauss grundade Levi Strauss & Co i San Francisco, Kalifornien. Allt inträffade under den amerikanska guldruschen då Strauss arbetade för ett bolag som tillverkade torrvaror åt arbetarna. Strauss, som ursprungligen kom från Bavarien i Tyskland, upptäckte att arbetarna var i behov av slitstarka kläder. Tillsammans med skräddaren Jacob Davies skapade de världens första hängslebyxor av denim. Under många år framöver skulle man komma att producera nitförstärkta arbetskläder av både jeans och kanvasväv. Kläderna användes flitigt av bland annat cowboys och gruvarbetare. Under det tidiga 1900-talet hade man dock bytt ut all kanvas mot denim. Tyget fick de från väveriet Cone Mills i North Carolina. Deras största och kanske mest kända design är modellen 501 som på den tiden kostade $1,50.


Kvalitet som aldrig går ur tiden


När man tänker på just jeans är det nog Levi´s man tänker på först. Detta emblematiska varumärke är nog världens mest demokratiska klädtillverkare. Det spelar ingen roll om du är preppy eller grunge, älskar rock eller klassisk musik. Alla kan hitta sin egen stil hos Levi’s och jeans är något 99% av världsbefolkningen har minst ett par av i garderoben. Vare sig du letar efter nya sköna jeans av superbra kvalitet, en trendig kjol eller en cool jeansjacka så har Levis säkert det du behöver. Huvudmaterialet i kläderna är förstås denim. Men vad är denim egentligen? Denim är ett bomullstyg av kraftigare variant där blå trådar varvas med vita trådar som går kors och tvärs över tyget. Trådarna färgas med mikroskopiska färgkristaller som nöts bort med tiden och ger jeansen fina nyansskillnader som fortsätter att förändras ju mer man sliter på byxorna. Ännu idag använder man denimtyg från väveriet Cone Mills i North Carolina, numera världens bästa denimproducent. Varje plagg genomgår en strikt kvalitetskontroll innan det slussas vidare till Levi’s butiker runtom i världen. Den lilla röda logotypen är autenticitetsstämpeln du behöver för att veta att ett par jeans kommer från Levi Strauss & Co.


Äkta jeansmode


Efter att ha varit världsledande under många decennier skulle Levi’s lugnt kunna luta sig tillbaka och njuta av sina ändlösa framgångar. Men istället fortsätter man att anstränga sig för att skapa nya innovativa streetwear-kollektioner, helt i linje med företagets världskända ledord "Our past is a glimpse into the future". Straight fit eller skinny fit? High rise eller low rise? Bra jeans anpassar sig efter dina former och inte tvärtom. Till en straight fit modell har man gärna ha en snygg skjorta eller t-shirt för en coolt avslappnad look. Ett par skinny fit passar superläckert ihop med en tajt topp eller en tuff luvtröja. Matcha gärna dina jeans med kängor eller stövlar. Levi’s designar för män, kvinnor och barn i alla åldrar. Hos Levi’s har du möjligheten att snickra ihop en riktigt läcker streetwear look!


Vår historia på Miinto


Du har säkerligen vid detta laget insett att vi på Miinto erbjuder en hel uppsjö av olika märken från i princip hela världen. Det är vi minst sagt stolta över. Vi strävar efter att kunna erbjuda kläder, accessoarer och skor från alla typer av märken och i alla prisnivåer. Här på plattformen hittar du allt från bohemiska, trendiga märken som passar utmärkt på sköna sensommarkvällar, till kvalitetsjackor i ekologiska, hållbara material som kan hålla dig varm när vinter gör sitt intågande i Skandinavien.

Alltihop började med de två vännerna Konrad Kierklo och Mike Radoor. De båda kommer från en mindre by i Danmark där utbudet av mode inte var tillräckligt. Idéen om att skapa en plattform som möter alla tänkbara krav, önskemål och behov på kläder, accessoarer och skor föddes 2009. Genom att koppla ihop klädbutiker över hela världen på en enda plattform kunde konsumenter få ett urval i alla prisklasser och i alla typer av stilar.


Miljömedvetenhet på Miinto


Miinto startades i Danmark men det dröjde inte länge innan plattformen spred sig till andra närliggande länder som Norge och Nederländerna. Idag, många år senare, kan konsumenter på 14 olika marknader världen över njuta av förstklassig shopping utan att ens behöva resa sig från soffan.

Tanken är inte bara att erbjuda mode i alla tänkbara stilar, prisklasser och utformningar, utan även att samtidigt göra något bra för miljön. Hur kan man göra något bra för miljön när man shoppar kläder, tänker du kanske? Det stora problemet med klädindustrin är den så kallade överproduktionen som uppkommer som ett led i att sälja kläder i fysiska butiker.

Alla fysiska butiker behöver flera exemplar av varje enskilt klädesplagg, accessoar eller skor. Det betyder å andra sidan inte att alla exemplar säljs och i det ögonblicket uppstår överproduktionen. Vi på Miinto har inte fysiska butiker eller varuhus och därför behöver inte klädproducenterna tillverka extra exemplar som i slutändan inte kan säljas.


Levi’s och Miinto


Genom att shoppa Levi´s eller något annat märke på Miinto, kan du alltså vara med och bidra till en minskad överproduktion inom klädindustrin. Det är viktigt för klimatet och inte minst för miljön att vi alla bidrar på det sätt vi kan. Du som privatperson kan bidra genom att välja hur och var du shoppar och vi som företag kan bidra genom att erbjuda hållbara och miljövänliga shoppingmöjligheter till dig.

Har du en full garderob men inget att ha på dig? Vi vet precis vad du menar. Med all säkerhet beror det på att du fattas en del nyckelplagg i din garderob. Nyckelplagg är plagg som knyter ihop din garderob och bygger en bro mellan olika klädesplagg. Ett par jeans från Levi’s är ett bra exempel på nyckelplagg. Kombinera dina nya Levis’ jeans med en vanlig vit T-shirt eller ett par gamla sneakers och ge dem på nytt liv.

Du har väl inte missat att Levi’s erbjuder mycket mer än just Levi’s jeans? Idag producerar modehuset en hel uppsjö av kollektioner som innehåller allt från coola jackor, tröjor, klänningar och skor till byxor, linnen, t-shirts, bälten och mycket mer. Shoppa loss på Miinto och fräscha upp din garderob med något nytt från Levi’s redan idag.

Ta bort alla filter

Levi's

Sida 1 Av 13

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.