Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Förlängd retur till den 15 jan. 2024 l Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

PALLADIUM

Varumärket Palladium grundades år 1920. Målet med och tanken bakom varumärket var vid dess grundande att designa och tillverka däck och hjul som skulle användas inom flygplansindustrin. Dessa däck och hjul gjorde man genom att placera band av canvas under vulkaniserad gummi. Varumärkets höga expertis gjorde produkterna så pass avancerade att inte skulle dröja länge innan majoriteten av alla europeiska flygbolag och företag skulle använda sig av produkter från Palladium.

Efter andra världskriget minskade efterfrågan på denna typ av produkt som varumärket hittills designat och tillverkat, däck/hjul. Detta ledde till att varumärket bestämde sig för att öppna en fabrik i Frankrike där de skulle börja producera skor som var av samma material och höga kvalitet som de däck som hittills tillverkats. År 1974 tillverkades den första, som skulle komma att bli legendarisk, skon; Pampa boot. Dess funktionalitet, bekvämlighet och hållbarhet var extremt bra och konceptet kom därefter även att användas av andra varumärken som designade och tillverkade skor, bl.a. varumärket The Foreign Ledion som även valde att testa produkten genom att utsätta den för de olika klimaten i öknen i Nordafrika samt terrängen i Alperna.

Varumärket Palladium har utvecklats kontinuerligt under de år som gått sedan dess grundande och i takt med dess spridning har även dess sortiment utvecklats och blivit större. De skor varumärket idag designar och tillverkar har samma höga hållbarhet, samma klassiska design och detaljer. Idag erbjuder varumärket sina kunder kängor att använda i vardagen, oavsett om du befinner dig i en stor stad eller ute på landet. 

Ta bort alla filter

Palladium

Sida 1 Av 1

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.