Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

PAUL SMITH

Paul Smith är ett brittiskt märke som har kommit att bli ett mycket starkt namn på världens modekarta. Märket innefattar mode för både kvinnor och män och kollektionerna innehåller allt från kläder och skor till möbler, glasögon och parfymer.

Att Paul Smith hamnade inom modebranschen var helt slumpartat, trots att man har svårt att föreställa sig det idag. Paul hade ända sedan barnsben som ambition att bli proffscyklist, då cykling var hans stora passion i livet, men modemarknaden hade uppenbarligen andra planer åt honom. Som sjuttonåring var Paul med om en tragisk cykelolycka vilket gjorde att han hamnade på sjukhus under sex månaders tid. Under sjukhusvistelsen träffade han många nya vänner som med tiden inspirerade honom till att vilja jobba inom den färgstarka och spännande världen som fanns kring mode. Eftersom olyckan gjorde att hans drömmar om cykling hade bleknat var nu målet inriktat på modemarknaden och några år efter hans tillfrisknande var han butikschef för en liten butik i hans hemtrakter i Nottingham. År 1970 öppnade han sin egna lilla butik, med hjälp av sin uppmuntrande flickvän och ett mindre sparat kapital, och gick även kvällskurser för att lära sig att skrädda kläder. Paul visade sig vara duktig på sin sak och år 1976 kunde han presentera sin första, alldeles egna, herrkollektion som blev otroligt uppskattad och som lade grunden för det modeimperium han idag äger.

Idag omfattar Paul Smiths märke inte mindre än 12 olika linjer, där allt från kläder och accossearer till möbler och pennor finns att hitta. Märket finns nu i 35 olika länder, så man kan lugnt säga att modehuset har växt till sig globalt. Butikerna finns i bland annat New York, Paris, Milano med mera - för att inte tala om de över 200 butiker som finns i Japan. Paul Smith själv är fortfarande en drivande del i företaget och arbetar fortfarande som aktiv designer och aministrativ ledare.

Ta bort alla filter

Paul Smith

Sida 1 Av 12

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.