Världens bästa modebutiker på ett ställe
Världens bästa modebutiker på ett ställe
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Ralph Lauren

Ralph Lauren är ett oerhört stort och välrenommerat modehus på den globala marknaden. Märket ägnar sig idag åt alltifrån houte couture och fashion till heminredning och parfymer som alla symboliserar den amerikanska, preppiga stilen inspirerad av den europeiska känslan för kvalitet.

Märket grundades år 1967av den då tjugoåttaåriga Ralph Lauren som jobbade för slipsmärket Beau Brummell. Lauren hade visioner om att skapa egen design och fick till slut medgivande från Brummell att skapa sin egen slipslinje. Han valde att kalla linjen för Polo och gick i sin design mot det dåvarande slipsmodet för att skapa en helt egen, unik stil. Han jobbade som ensam designer för linjen och levererade själv ut sina alster till återförsäljarna när han inte satt och skissade slipsar på kontoret i Empire State Building. Redan under första året blev hans linje en stor succé och hans design köptes in av giganter såsom Paul Stuart, Nieman Marcus och Bloomingdales. Det dröjde inte länge innan Lauren började designa kompletta kollektioner med herrkläder. Han upplevde att det saknades passion och romantik på marknaden för herrkläder och ville skapa mode som han kände något för. På så sätt skapade han sitt personliga och unika varumärke, då han kombinerade sin kärlek till traditionella snitt med en stark suktan efter spänning och passion. Redan år 1969 gav Bloomingdales Ralph Lauren det unika erbjudandet om att öppna en så kallad shop-in-shop i deras butik, vilket de aldrig tidigare gjort till någon designer.

År 1971 introduceras den första linjen för kvinnor, där främst de figursydda skjortorna står i fokus. Detta är även året då den idag så välkända logotypen med polospelaren presenterades för första gången, då på just damskjortorna. År 1972 lanseras den karaktäristiska polotröjan i meshmaterial, som idag har blivit en ikon för Ralph Lauren och deras preppiga stil. För kvinnor lanserades även komplett klädlinje som utgick från det traditionella herrmodet men fick en ny, feminin touch. Linjen baserades på kavajer, kostymer, skjortor och klassiska byxor, vilket kunde vara mycket svårt att hitta som kvinna vid den tiden. Damkläderna hade, precis som herrkläderna, ett klassiskt med trendigt utseende och en fantastisk kvalitet som gjorde dem enastående.

Ralph Lauren började nu ta större och större plats på den amerikanska modemarknaden och år 1983 hade de inte mindre än fyra butiker inne på Bloomingdales. De hade gått ifrån att bara vara en linje av några få slipsar till att nu ha kompletta modelinjer för herr, dam och barn och dessutom ha en egen inredningslinje. Denna linje kallades passande för Ralph Lauren Home och innehöll bland annat kuddar, mattor, sängöverkast, lakan och handdukar som alla följde något av märkets fyra stilar; New England, Jamaica, Log Cabin eller Thoroughbred.

Idag är Ralph Lauren ett imperium av olika linjer och kollektioner. Inom namnet Ralph Lauren ryms allt ifrån de slipsar som historien började med till sportkläder, parfymer, babyatteraljer, klockor, golfkollektioner och väggfärg. Succén har med andra ord varit enorm från första början och man kan lugnt påstå att Ralph Lauren banat väg för en stor modevåg både i USA och övriga världen. De har skapat en unik stil som håller sig över tidevarven, då den är grundad på klassisk design och oslagbar kvalitet. Några av de otaliga men alla välkända linjerna och märkena som idag ligger under namnet Ralph Lauren är Polo Sport, Purple Label, Black Label, Polo Denim, Polo Golf, Lauren by Ralph Lauren, RALPH by Ralph Lauren, Pink Pony, Ralph Lauren Children och Ralph Lauren Baby. 

filter

1746 resultat

Sida 1 av 18

Nästa

Sida 1 av 18