FRI FRAKT ÖVER 499KR OCH FRIA RETURER T.O.M. 15/1 2019
0 SEK

Sebago (23)

Filter Radera alla

KÖN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Storlekar

Färger

Pris

Prices between - SEK

23 produkter funna

Sebago

Varumärket Sebago grundades år 1946 av Daniel J Wellehan, Sr William Beaudoin och Joseph Cordeau. Den första sko de kom att designa och tillverka var en handgjord loafer och var designar efter den populära mockasinen som bars av indianerna. Redan två år efter varumärkets grundande tillverkade och började det sälja den sko som kom att bära på varumärkets genombrott, en sko i läder.

Varumärket etablerade sig ganska snabbt på marknaden och dess namn blev sakta men säkert väl känt bland dess kunder. Under 1950-talet låg varumärkets styrka på skor för privatpersoner och redan här hade Sebago beställningar på över 2000 skor per dag. På 1960-talet började Sebago att ta sig in på den internationella marknaden, detta till följd av att Sr Francisco Gaudier beställde ett par skor till Schweiz. Under dessa år fick varumärket bl.a. delta i en stor utställning i Paris och det designade även sina första loafrars för kvinnor.

Under 1970-talet lanserades varumärkets första sko för båtlivet som fick namnet Docksides. Här lanserade varumärket även sina första maskinsydda skor. På 1980-talet blev Sebago det första varumärket att sponsra en båt i ett race i USA och blev även leverantörer till det amerikanska seglar laget. Denna typ av sponsring fortsatte även under 1990-talet.

Idag fortsätter varumärket att lansera nya typer av skor som finns hos återförsäljare i över 85 länder. Sebago fortsätter att expandera och fortsätter att vara måna om sina kunder och strävar ständigt efter att ligga i framkant på marknaden. 

filter

Behöver du hjälp?

Kontakta oss här
eller hitta svar i vår FAQ

Fri Retur

Fria byten och returer t.o.m. 15/1 2019

Shoppa lokalt online

På Miinto shoppar du från lokala svenska butiker

Snabb leverans

Fri frakt vid köp över 499 kr

60.000+ styles

Från mer än 7000 varumärken