Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Förlängd retur till den 15 jan. 2024 l Beställ innan 15 Dec för levererans innan Jul

Fri frakt över 499:-

Returnera fram till 15 januari

STONE ISLAND

Här hittar du ett stort och inspirerande sortiment av kläder från märket Stone Island. Du kanske letar efter ett specifikt klädesplagg, såsom den ikoniska Stone Island jackan, eller så vill du titta runt och se om det finns något som faller just dig i smaken. Vad du än känner för är givetvis möjligt när du botaniserar runt på sidan. En snygg Stone Island hoodie eller skjorta kan lyfta vilken typ av outfit som helst.


Plagg som talar ditt språk


Att märket Stone Island kommer från Italien är svårt att undgå. Dess historia är inte bara spännande utan även fascinerande. Klädmärket grundades 1982 och härstammar från den italienska staden Navarino som ligger i natursköna norra Italien. Ursprungligen bars kläderna ofta av den Italienska armén men sedan dess syns den klassiska Stone Island loggan, som är utformad som en kompass, ofta på vänsterarmen hos modeintresserade. Märkets namn, Stone Island, symboliserar friheten som finns på en ö, kombinerat med styrkan och oföränderligheten hos stenar. Orden valdes också eftersom de är de mest frekventa substantiven i författaren Joseph Conrads verk.

Massimo Osti, som modemärkets grundare heter, kommer från en familj där elproduktionen har funnits med sedan länge. Detta är något som hjälpt till att format märket då Stone Islands kläder är kända för att vara slitstarka och högteknologiska. Stone Islands tidlösa snitt och storlekar introducerades tidigt av en medlem i Osti-familjen som värderade kläder som systematiskt hade olika längd och bredd. Märket är dessutom känt som en pionjär inom färgtekniker och dess unika sätt att behandla materialytor på. Faktum är att Stone Island genom åren har uppfunnit inget mindre än 60 000 olika färgrecept.


Design med innovation i fokus


Idag är Stone Island på många sätt synonymt med streetwear. Varumärkets nyfikna, kreativa och experimentella identitet gör att kläderna särskilt älskas av den yngre generationen och de som är passionerade för avslappnat mode. Plaggen kan nämligen användas både vid träning och till vardags. Under de senaste åren har rappare världen över fått upp ögonen för Stone Island, och varumärket finns också i garderoberna hos hardcore fotbollsfans från London till Moskva. Stone Island pushar gränser som inget annat varumärke, och det är omöjligt att prata om casual-kulturen utan att nämna Stone Island.

Sedan dag ett har varumärket varit dedikerat till att överskrida och utmana gränserna, och det är nästan klichéartat att prata om innovation i samband med Stone Island. Innovation är inte ens till diskussion; det är deras DNA, vilket tydligt syns i deras tusentals färgrecept och i varje plagg de skapar. Deras design är unik med material som kombineras på nya sätt, och färgerna är nyskapande, vilket resulterar i typer av kläder som inga andra varumärken ens har tänkt på. Vad sägs om en jacka som kan vändas ut och in? Eller en jacka som ändrar färg beroende på temperaturen? Kanske har du sett liknande idéer hos andra varumärken, men det var detta italienska märke som kom på idéerna först. De är varumärket som alltid har varit före sin tid, och fortsätter vara det.


Moderna skapelser i unikt ljus


Dess design har skiljt sig åt lite genom året med en del moderniseringar och en del förklaringar allt efter designerns tycke och smak, något som alltid har mottagits på ett bra sätt. Sedan starten har enkelhet och härliga färger karakteriserat märket. Att kunna känna en frihet när det kommer till att kunna kombinera olika klädesplagg så som man själv önskar är givetvis en förutsättning och det lever Stone Island upp till. Designen är smakfull och här har du möjligheten att kunna skapa ditt eget personliga uttryck. Utforska populära Stone Island tröjor eller kanske Stone Island byxor.

När man väljer ett märke önskar de allra flesta att kunna skapa ett uttryck som ligger i fas med ens personlighet. Kläderna säger mycket om vem vi är och det är också något som Stone Island har fokuserat på alltjämt. Carlo Rivetti är numera Stone Islands ägare, vars mål är att fortsätta designa och producera kläder som håller hög italiensk standard.

Streetwear har varit en av de absolut största trenderna de senaste säsongerna, och den trenden ser bara ut att fortsätta. Världen över är man nämligen förtjust i de innovativa och kreativa tolkningarna av praktiska sportkläder som Stone Island erbjuder. Stone Islands plagg är högt eftertraktade på shoppinglistor och önskelistor just nu. Vem älskar inte funktionalitet, innovation och snygg design kombinerat i ett?


En plattform för shopping


Här på Miinto hittar du mängder av kläder från märket Stone Island. Det är inte svårt att bli inspirerad till att hitta ditt nya favoritplagg som du kan använda många gånger framöver tack vare den goda kvalitén. Låt dig inspireras av oss och Stone Island. Hos oss på Miinto hittar du även märkeskläder från andra populära märken.

Vi på Miinto tycker det är viktigt att vi erbjuder olika typer av märken och ett brett sortiment. Därför arbetar vi med allt från lyxiga, eleganta internationella märken till mer unika, små och lokala designers. På det viset vet vi att vår plattform har någonting för alla kunder. Så oavsett hur din unika stil är sammansatt kan du alltid hitta någonting som faller dig i smaken här hos oss på Miinto, om det så är en herrjacka eller sneakers.


Nytt och fräscht från Stone Island


Om du vill shoppa loss från Stone Island har du kommit till rätt sida, här har vi nämligen samlat allt du kan shoppa från just märket Stone Island. På samma sätt fungerar det med alla våra märken här på Miinto, som idag räknas i tusental. Till en början fanns vi endast i Danmark men efter en kort tid expanderade vi till både Norge och Holland, där har vi haft stor succé och expansionen har fortsatt.

Idag finns vi i 14 olika marknader runt om i världen och vår ambition är att fortsätta expandera vår verksamhet till nya länder och marknader. Vi strävar helt enkelt efter att kunna erbjuda konsumenter världen över möjlighet att shoppa kläder, accessoarer och skor från märken som Stone Island och andra brands från världens alla hörn.

På Miinto handplockar vi de märken som vi samarbetar med och på så vis kan vi vara säkra på att det finns någonting just dig. Samtidigt kan du som konsument alltid vara säker på att vi står bakom den kvalitet och design som de märken vi erbjuder utlovar. Det gör att du kan shoppa loss här hos oss, utan att behöva oroa dig för varken kvalitet eller design. Välkommen till oss på Miinto.

Ta bort alla filter

Stone Island

Sida 1 Av 26

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.