Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

TIMBERLAND

Timberlands grundare Nathan Swartz bestämde sig år 1918 för att börja tillverka skor. Vid den tidpunkten hette företaget Abington Shoe Company och var lokaliserat i Boston. År 1973 kom det stora genombrottet i form av en känga vars officiella namn var ’Timberland’, men som i vardagligt tal kom att kallas ’The Yellow Boot’. Kängan blev så pass populär att man även ändrade företagets namn till The Timberland Company.

Detta är alltså historien om hur denna klassiska Timberland känga blev den ikon som den faktiskt är idag. Det som kan förvåna många är att ingen hade förutspått att skon skulle bli en sådan succé. Kängan var genom sitt utseende och design avsedd för att motstå vatten och klara av samtliga väderlekar. Målgruppen var den hårt arbetande individen, men skon kom att sprida sig även till det vardagliga livet. Idag är nog ingen chockad över skons framgång då den har både designen och precis vad en sko behöver i funktionella termer.

Mycket tack vare denna gula känga så började The Timberland Company att sprida sig utanför de nationella gränserna och allt fler modeller skapades. Även om Timberland främst är känt för sin klassiska och svårslagna ikon så finns det idag ett brett urval utav Timberland skor av högsta kvalitét för både dam, herr och barn. Märket erbjuder till exempel seglarskor, stövlar, sandaler, gummiskor och sneakers där samtliga produkter följer företagets motto ”Make it better”. Ta dig en stund att titta igenom Timberlands utbud nedanför och passa på att klicka hem dina favoriter – om det är The Yellow Boots eller en nyare variant spelar absolut ingen roll. Du kommer vara nöjd med dem allihopa och oavsett vilka du väljer så kommer du att ha ett par skor som håller för en väldigt lång tid framöver.

Ta bort alla filter

Timberland

Sida 1 Av 7

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.