Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och Smidig retur

Fri frakt över 499:-

Enkel retur inom 14 dagar

VEJA

Älskar du snygga och sportiga skor är VEJA ett märke för dig. Här får du inte bara en exklusiv och elegant design i parisisk anda, utan även hållbar tillverkning i hjärta och själ från början till slut. Modehuset VEJA startades upp år 2004 av ett gäng franska designers som varit på besök i en skofabrik i Kina och förfasades över de dåliga arbets- och bostadsförhållandena som rådde där. Många bodde på liten yta, arbetade många timmar om dygnet och tjänade en oskälig lön. Det måste gå att göras bättre, tänkte de, och la första byggstenen till vad som skulle bli VEJA.

Trots sin relativt låga ålder har de redan etablerat sig som en seriös aktör bland många exklusiva skomärken och även introducerat väskor och andra accessoarer i sitt sortiment. Här hos oss på Miinto hittar du sneakers, löparskor och bekväma vardagsskor från VEJA i alla möjliga färger och utföranden. Skorna kan verka neutrala vid första anblick, men tittar du närmare ser du både färgklickar och ett gott etiskt samvete, som ligger rätt i tiden. Förutom den etiska produktionen så finns ett målinriktat fokus på högkvalitativa skor med träffsäker design som gör dig snygg och snabb i vardagen. Färgerna och uttrycken kommer i behagliga utföranden som kan bli en favorit i allas garderob.


Fixa en cool och urbant trendig stil med ett par skor från VEJA


Neutrala färger och toner är karakteristiskt för VEJA och bakom kollektionerna lyser en parisisk minimalism igenom som kan lyfta vilken outfit som helst. Det som började med etiskt medvetna sneakers har idag utvecklats till att innefatta löparskor och vardagsskor, i storlekar för hela familjen. I tre olika kollektioner för damer, herrar och barn skapas eleganta skor som passar lika bra till ett par finbyxor som till sportigare evenemang. Den stilrena logotypen i form av ett “V” står föga förvånande för VEJA och pryder varje produkt på ett snyggt men samtidigt diskret sätt. På senare tid har dessutom både väskor och läderaccessoarer introducerats som ett snyggt komplement till VEJA-familjen.

Om du letar efter mode från Paris, där både detaljer och innovation går hand i hand, så har du kommit rätt. Att strosa längs Paris smala gränder och titta upp på de krämfärgade husfasaderna som innehåller stora paradvåningar med kristallkronor i ett par skor från VEJA – ja det kan inte bli så mycket mer urbant och parisiskt storstadsliv. Om du inte kan komma till Paris, så varför inte låta Paris komma till dig i form av VEJA utsökta design.


Franskt mode i garderoben kan aldrig bli fel


Att komplettera garderoben med franskt mode lyfter dig till nya höjder och är som att flyga istället för att gå. Låt design och kreativitet fräscha upp ditt klädskåp och häng med ut på nya äventyr i trendiga VEJA. Även om modehuset i sig själv är relativt nytt, har succén inte låtit vänta på sig. Klädmärket har bland annat blivit uppmärksammat för sin gröna profil där hållbarhet och miljövänlig produktion står i spetsen. På innovativa sätt har man lyckats skapa miljöriktiga produktionsprocesser med så låg belastning på miljön som möjligt. Genom att använda och köpa gummi som kommer direkt från arbetarna själva, som bor och lever i Amazonas regnskog, kan avskogningen hejdas.

Därutöver används plast från återvunna plastflaskor såväl som organiskt läder i produktionen. Som ett produktexempel på framgångssagan kan sneakern NOVA High Top nämnas. Modellen lanserades för ett par år sedan och har ett tyg gjort av 100 % ekologisk bomull, som också odlats i enlighet med principer om Fairtrade. Det garanterar producenten en långsiktig och skälig betalning för sin bomull, samtidigt som projekt i lokalsamhället ges ekonomisk och socialt stöd. Med ett par skor eller en väska från VEJA i din garderob är du alltså med och förbättrar arbetsvillkoren för fler producenter, och bidrar till att göra världen lite bättre.


Ekologisk och rättvis produktion som alla har råd med


Hållbar produktion i form av ekologisk bomull används mer eller mindre i alla VEJA-kreationer och det uppskattas lika mycket av miljöentusiaster som av fashionistas i modevärlden. Men även medier och kungligheter har uppmärksammat modehusets landvinningar och välvilja för en miljövänlig produktion, vilket bland annat har bidragit till det brittiska priset “hållbart företagande” 2012 och att hertiginnan Meghan Markle syntes i ett par VEJA sneakers år 2019.

Det har även gjorts en satsning på veganska skor, utan någon som helst användning av animaliska produkter eller läder. Var tredje sneaker från VEJA kan stoltsera med att vara helt vegansk, något som visar på deras fingertoppskänsla av att ligga helt rätt i tiden. Det bidrar också till att öka på märkets popularitet i allt fler kretsar.

Samtidigt är det är modeskor och väskor som de allra flesta har råd med. Bra, snygga och miljövänliga skor och accessoarer behöver inte kosta en förmögenhet. Genom att producera i stor skala och sälja världen över, kan långt fler ha råd med VEJA. Det är smart, både för dig och för plånboken. Att köpa ett par skor bör också ses som en investering som skänker glädje i många år framåt. Tack vare den höga kvaliteten och det slitstarka materialet så kan skorna därför ses som billiga, i förhållande till många andra aktörer på marknaden. Med en prislapp från drygt 600 kr och uppåt är det här exklusiva märkesskor men för den breda massan.


Se och inspireras av Miintos stora utbud av VEJA


Här hos oss på Miinto hittar du ett bra utbud av dessa populära skor. Är det kanske här du hittar dina nästa löparskor, som dessutom är schyssta mot miljön? Ta dig en titt och scrolla upp och ner här på sidan. Jämför gärna och ta god tid på dig, här har du nämligen butiken för dig själv, vilket betyder att du slipper jobbiga butiksbiträden och stressen på stan. Du kan enkelt sortera fram de skor som bäst passar dig genom att ange vilken skostorlek du har. På så sätt undviker du att se skor som inte finns i din storlek. Du kan även välja att sortera fram de färger du helst tycker om, och slutligen även välja i vilket prisintervall du vill lägga dig. Utifrån detta kan du göra ditt val i lugn och ro. Men om du skulle undra över något finns vi på Miinto nära till hands. Vi älskar mode så fråga på om du vill veta mer om något om dina nya skor eller din beställning.

Ta bort alla filter

Veja

Sida 1 Av 16

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.