Få 15% EXTRA rabatt på rean med koden: EXTRA15
Få 15% EXTRA rabatt på rean med koden: EXTRA15
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Vivienne Westwood

Vivienne Westwood började designa kläder i slutet av 60-talet. Trots hippierörelsens ledande roll i modevärlden inspirerades Vivienne av det nostalgiska 50-talets kultur och musik. Hon började designa rebelliskt mode för Malcolm McLaren, och 1971 öppnade de tillsammans sin första klädbutik. Bara några år senare bytte butiken namn till "Too Fast To Live, Too Young To Die" vilket symboliserade deras kollektion som hade influenser av bikerkulturen med detaljer som dragkedjor, dödskallar och läder. Efter mycket kritik och ett åtal senare bestämde sig duon för att omstrukturera varumärket till att bli ännu mer hard core genom att byta namn på butiken till "Sex". I slutet av 70-talet hade varumärkets genre som kallades Punk Rock blivit mainstream. Eftersom Vivienne gärna ville gå emot strömmen dog viljan att fortsätta ut ganska snabbt. Hon bytte riktning och kom i början av 80-talet ut med en mer romantiskt inspirerad kollektion.

Vivienne Westwood är känd för att vara politiskt involverad. En av hennes hjärtefrågor berör antikonsumtion. Hon har blivit kritiserad för sitt arbete av medaktivister på grund av att konsumtion och modeindustrin går hand i hand.

Hon är även mycket känd för att designa skäddarsydda bröllopsklänningar. På hennes klientlista finner man bland annat prinsessan Eugenie, och Camilla Hertiginnan av Cornwall. En av hennes bröllopsklänningar kan man även se på huvudrollen Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker) i filmen Sex and the City. Andra kändisar som bär hennes kreationer är bland annat Jessie J, Kate Beckinsale, Katy Perry och Emma Watson.

filter

367 resultat

  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4

Nästa
  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4