Världens bästa modebutiker på ett ställe
Världens bästa modebutiker på ett ställe
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Burberry

Burberry är ett anrikt, brittiskt klädmärke som är välkänt för sina vackra, rutiga scarves och stilrena trenchcoats, utforska Burberry jackor på Miinto. Här ligger fokus på både kvalitet och funktion. Vill du klä dig som en engelsk aristokrat och känna dig riktigt lyxig så är det här märket för dig. Kläderna och produkterna från Burberry är kanske de mest brittiska du kan hitta och märket har länge varit en trendsättare inom modevärlden. Att hålla sig nära den brittiska historien och kulturen har varit centralt för märket som enbart använder brittiska modeller för att visa sina kreationer. Från att ha fokuserat på kläder för utomhusbruk har detta modehus tagit sig in på modemarknaden för att bli ett av de mest kända modehusen i världen.

Älskat sedan 1856

Det är nu över 160 år sedan Thomas Burberry startade sitt klädesmärke 1856 och öppnade sin första butik i Basingstoke i England. Till skillnad från många andra modehus startade Burberry med att producera plagg för utomhusbruk. Detta har givit dem en unik utgångspunkt för att skapa praktiska och funktionella plagg med hög kvalitet. Många av deras europeiska motparter startade med haute-couture och tog sig sedan till ready-to-wear branschen. Det första Burberry-rutmönstret designades under 20-talet som foder till de populära trenchcoats. Mönstret har därefter blivit ikoniskt och syns på allt från halsdukar till väskor. Hitta en Burberry väska för att komplettera din unika stil. Burberry uppfann även ett unikt vattentätt material som andas för att hålla bäraren både torr och sval, något som gör att deras plagg är behagliga för utomhusbruk. Nu för tiden erbjuder det brittiska märket även kläder som är eleganta med en twist. Vad är det till exempel som säger att man inte kan se lyxig ut i fransar eller sätta ett mönster med apor på en silkesscarf? Även om modellerna på plaggen och mönstren ofta är lekfulla och nyskapande så hålls färgskalan klassisk med neutrala färger som grått och beige, något som går igen historiskt i Burberrys kollektion. Detta har lett till en sofistikerad och elegant stil med utrymme för personliga uttryck.

Burberry i världshistorien

Sök på Burberry online så kommer du upptäcka att detta märke har burits vid ett flertal viktiga tillfällen i världshistorien. Framförallt har deras praktiska och högkvalitativa plagg burits av upptäcktsresanden och äventyrare, vilket säger något om hållbarheten på plaggen. Till exempel bars Burberry när första mannen satte sin fot på Sydpolen och under den första transatlantiska flygningen. Under första världskriget skapade Burberry trenchcoaten, ett plagg som till en början var avsett för soldater, men som sedan blev populärt hos den stora massan. Detta har blivit ett av de mest kända och igenkännande plaggen för märket. Köp Burberry trenchcoat för att få ett plagg som håller i många år och dessutom låter dig känna historiens vingslag. Burberry producerar en mängd olika kläder som alla har sin utgångspunkt i kombinationen av stil och funktion. Detta gjorde att Burberry var i en unik position att skapa massproducerade kollektioner av kläder då de redan utformat sina kläder för utomhusbruk där funktion är i fokus. Resultatet är kollektioner som sätter bäraren av kläderna i centrum och där en aktiv livsstil utomhus hyllas. Hos oss på Miinto hittar du även märkeskläder från andra populära märken, se till att utforska och hitta din favorit.

filter

1756 resultat

Sida 1 av 18

Nästa

Sida 1 av 18