Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 999.- l Fri retur till den 16 januari 2023
Fri retur till den 16 januari 2023
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

Gratis retur fram till den 16 januari 2023

Back

Adax

Letar du efter en riktigt snygg väska att förgylla garderoben med? I så fall kan vi rekommendera Adax Copenhagen, ett danskt varumärke som tillverkar moderiktiga väskor och plånböcker av mycket bra kvalitet. Se våra populära Adax väskor.

Bakom Adax står Eugen Silfen som ännu idag är verkställande direktör på företaget. Allt startade 1982 i en källarvåning i huvudstaden Köpenhamn. Silfen, från början en polsk invandrare, ville skapa en annorlunda väska, en produkt som kombinerar kvalitet och skrädderi på ett funktionellt manér. Något som han själv kände saknades i Köpenhamns modebutiker. Antingen var det snyggt eller så var det funktionellt. Sällan var det både och. Resultatet blev en elegant väska med tydliga skandinaviska influenser som kvinnor i alla åldrar kunde använda. Adax är idag ett familjedrivet företag som producerar väskor, plånböcker, iPhone-fodral och andra trendiga läderaccessoarer för den moderna kvinnan. Silfen designar fortfarande större delen av sina produkter men i samarbete med ledande nordiska designers har man lanserat kollektioner som gjort succé i hela Europa. Se även till att utforska vårt sortiment av väskor för damer från andra populära märken.

Adax betyder kvalitet på modespråk

Eugen hittade på ordet adax eftersom han inte kunde hitta något annat (riktigt) ord som återspeglade företagets vision. Adax börjar med A, vilket förstås är fullt medvetet och ger ett hum om ambitionen som finns bakom allt som Adax gör. Att vara först är viktigt, vare sig det handlar om trend eller kvalitet. Innovation är således en drivande kraft bakom märkets design och produktion. 1986 designade en vän till Eugen den berömda Adax-fågeln som sedan dess har varit märkets logga. Fågeln står för frihet och påminner oss alla om hur viktigt det är att följa sina drömmar.

Kvalitet är förstås inte bara något som Adax filosoferar om i sin marknadsföring. Större delen material som köps in för tillverkandet av Adax skinnprodukter kommer från Italien och USA. Väskorna är gjorda av lammskinn från Nya Zeeland som blivit över från landets köttproduktion.

Design och funktionalitet

En väska eller plånbok från Adax bär på ett gediget hantverk. Varje ny kollektion som lanseras består av produkter som tillverkats för hand. Alla delar som gör produkten har skapats med hög precision för att återspegla designerns vision. En enda väska kan bestå av hela 200 delar. Allt från remmar till spännen, blixtlås och estetiska detaljer har designats separat. Varje liten del spelar en stor roll för helheten, hela vägen ner till färgen på tråden som måste matcha lädret perfekt. Två kvalitetskontroller görs innan produkten släpps i butikerna.

Designen på väskorna är klassisk men bjuder på något alldeles exklusivt. Varje säsong lanseras det en ny kollektion med många spännande inslag i stilrena toner som passar till det mesta. Svart, brunt grått och vitt, klassiska färger som går att matcha i all oändlighet. Här hittar du trendiga vardagsmodeller med många praktiska fack och justerbara remmar men också lite lyxigare varianter i flätat skinn och med mycket fina detaljer. Adax vill skapa mer än bara en väska. Som de själva säger: ”a bag has to be your best friend.” Och detta kan vi nog alla hålla med om.

filter

335 resultat

  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4

Nästa
  • 1
  • 2
  • 4

Sida 1 av 4