Spara 10% EXTRA på rean | Kod: 10EXTRA
Spara 10% EXTRA på rean | Kod: 10EXTRA
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Boomerang

Boomerang är ett svenskt klädmärke för män, kvinnor och juniorer som kännetecknas av tidlös stil, enkelhet och kvalitet. År 1976 grundades Boomerang av de två Stockholmarna Kenneth Andram och Peter Wilton. Båda två var unga entrepenörer och entusiaster och de hade en vision om att skapa ett märke med klassiska så kallade casual-kläder av högsta kvalitet. Den första kollketionen som lanserades bestod av vårkläder för herrar, där pikéer, bomullströjor, oxfordskjortor och byxor i manchester och canvas stod i fokus. Plaggen kom i enkla, klassiska färger, antingen i enfärgat eller i randigt. Detta koncept har hållt i sig och är än idag den stil som vi ser i Boomerangs kollektioner. Själva väljer de att kalla stilen för Scandinavian Preppy och även det understryker den svala, tidlösa och lyxiga enkelheten i deras design.

Den första Boomerang-butiken öppnades i Örebro i slutet av 80-talet och skapade stort intresse, vilket gjorde att det kort därefter öppnades butiker i även Stockholm, Göteborg, Malmö och Jönköping. Inte förens år 1999 släpptes den första damkollektionen, som även den blev en storslagen succe. Kollektionen innehöll chinos, tröjor, blusar och jackor och karaktäriserades liksom herrkollektionerna av klassiska snitt och tidlös design. Juniorlinjen är ännu yngre, då den introducerades år 2008 för första gången. Där finns plagg för killar och tjejer mellan tre och tretton år, och består av slitstarka, funktionella och stilsäkra plagg för den nya generationen av Boomerang-preppies. Samma år lanserades projektet Boomerang Effekten som är ett bidrag till en bättre värld, där medvetenhet och omtanke går före masskonsumtion och slit-och-släng. Som en förlängning av Boomerang Effekten lanserades år 2009 kollektionen Boomerang Home. Boomerang Home är en linje med inredningsartiklar som värnar om miljö och omvärld, då de är skapade av återvunna plagg som tagits tillvara. Kläderna fungerar som till exempel klädsel till pallar och bänkar eller som trådar i trasmattor. Kollektionen har blivit mycket populär, då den lyckas fånga samma klassiska stil som märkets kläder.

Idag har det gått drygt trettiofem år sedan märket först såg modevärldens ljus och det är numera en självklar stjärna bland de skandinaviska modemärkena. Kläderna säljs i sex olika länder, med trettiotvå helt egna butiker och över 200 andra, noga utvalda, återförsäljare. Boomerangs kvalitet och stilrena design gör dem oumbärliga för den som vill skapa sig en tidlös, klassisk garderob av kläder och accessoarer som passar till alla tillfällen och situationer.

filter

26 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1