Spara 10% på ALLT | Kod: MSS10
Spara 10% på ALLT | Kod: MSS10
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR
Korg
0

Din kundvagn är tom

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Cheap Monday

Cheap Monday säljer jeans och kläder till låga priser. Cheap Monday föddes år 2000 då Örjan Andersson, Adam Friberg och två av deras vänner öppnade en secondhand-butik i en förort lite utanför Stockholm. Butiken hette Weekend, då den endast var öppen på lördagar och söndagar. Sortimentet var noga utvalt och höll en hög modestandard och därför gick butiken, trots sitt avlägsna butiksläge, väldigt bra. Grundarna slog sig ihop med en ytterligare aktör, Lasse Karlsson, och öppnade upp en större butik i centrala Stockholm. Eftersom denna butik inte bara skulle ha öppet på helger utan även på veckodagarna föll sig butiksnamnet ganska självklart och Weekday var nu fött. Butiken körde på samma koncept som Weekend, men man blandade secondhand-kläderna med nyproducerade kläder från särskilt utvalda varumärken. De lyckades skapa en utpräglad, modemedveten stil och lockade stora delar av Stockholms trendkänsliga ungdomar.


Trots att affärerna gick bra tyckte Andersson och Friberg att det saknades något. Butiken hade många högkvalitativa modemärken, men de höll alla en ganska hög prisklass. De ansåg att man borde kunna framställa ett moderiktigt och trendigt jeansmärke som kunde hålla låga priser. Cheap Monday föddes därför i mars 2004 och introducerade därmed ett nytt jeansmode med priser som passade de flestas plånbok. Plaggen var särpräglade med en otroligt tight passform och otvättat look och de bar alla det karaktäristiska döskallemärket som står för Cheap Monday. Märket blev en omedelbar succé och den första produktionen på 800 jeans sålde slut på endast några få veckor. Märket gick snabbt från att endast säljas på Weekday till att bli storsäljare hos även andra återförsäljare. Idag finns Cheap Monday i 35 länder runt om i världen och bemöts av ständig faschination och uppskattning för sin design.


Cheap Mondays unika design och utformning förmedlar stil, medvetenhet och individualism. Från början förknippades jeansens tighta silhuett med alternativa stilar, såsom indie och emocore, men har klättrat över gränserna för att idag vara ett denimmärke älskat av alla olika typer och stilar. De har även utökat sitt sortiment med allt ifrån skor och accessoarer till babykläder, glasögon och underkläder. Cheap Monday är kortfattat ett märke för dig som söker något med attityd och stil och som håller hög kvalitet men till låga priser!
 

filter

1 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1