Fantastiskt urval från över 3.000 märken | Fri frakt vid köp över 499,- och fria returer
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Henri Lloyd

Henri Lloyd är ett modevarumärke som skapade sig ett namn genom att tillverka högkvalitativa och moderiktiga seglarkläder. Henri Lloyd tillverkar idag en stor variation av kläder av företaget, allt från väskor till skor och många olika varianter på plagg. Den röda tråden är dock fortfarande livet till sjöss och den marina stilen genomsyrar alla kollektioner.

Grundaren av Henri-Lloyd, Mr Henri Strzelecki, var en polsk soldat som efter andra världskriget bosatte sig i Manchester, England. Han seglade mycket själv och när han på 1960-talet upptäckte nylonmaterialet Bri-Nylon bestämde han sig för att satsa. Han var en av få som såg materialets potential och 1963 grundade han varumärket Henri-Lloyd med målet att skapa funktionella och högkvalitativa seglarkläder. Sedan dess har han fortsatt vara snabb att haka på nyskapande ideer och var bland annat en av de första med att använda blixtlås av nylon samt materialet Goretex i sina jackor.

Till en början tillverkades mest seglarjackor och seglarbyxor, men efter att flera internationella stjärnor började använda kläderna under olika tävlingar och event växte varumärket i popularitet, och så även kollektionerna. På 1980-talet anammade ungdomsföreningen 'Paninari' jackorna som en del av sin uniform och det blev startskottet för en enorm tillväxt inom Henri-Lloyd. Snart lanserades dotterbolagen HL Jeans och HL Music.

Oavsett succén har Henri-Lloyd aldrig flyttat sitt huvudkontor från Manchester. I övrigt har de i dagsläget drygt 30 butiker runt om i världen, spridda i Storbritannien, Australien, Mellanöstern och Europa. I Sverige finns tre butiker, två i Göteborg och en i varuhuset NK i Stockholm.

filter

12 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1