Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR
Korg
0

Din kundvagn är tom

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Mateus

Mateus är designermärket som sätter stil på hemmet. I Mateus exklusiva kollektioner hittar du ett anrikt portugisiskt hantverk som får uttryck i form, färg och mönster. Letar du efter nya inslag till dukningsbordet kan vi varmt rekommendera Mateus.

Bakom Mateus står den portugisiska formgivaren Teresa Mateus Lundahl och hennes stora passion för dukning och heminredning. På ett unikt och kreativt sätt har Teresa lyckats sammanföra det traditionella portugisiska hantverket med samtida skandinaviska inredningstrender. Resultatet är produkter som ustrålar sofistikerad design och får ta högsta podiet på dukningsbordet. Den första kollektionen från Mateus lanserades år 1993. Sakta men säkert har ett exklusivt varumärke vuxit fram som idag säljs över hela världen. De kreativa hjärnorna bakom märket är Teresa och dottern Filippa Mateus Lundahl som designat succéserien Bubbles. Tillsammans skapar de designprodukter av finaste keramik som bjuder på mycket glädje och kultur. Att de designar för matbordet är ingen slump. Det är ju trots allt den viktigaste mötesplatsen i hemmet.

Portugisiskt hantverk i hemmet

Varje ny produktserie som lanseras är tillverkad av keramiker i Teresas ursprungsland Portugal. Det här är handgjord konst djupt rotad i en hundraårig tradition. Tanken är att väcka dina sinnen och bjuda på inspiration genom ett vackert dukat matbord. Hantverk och funktionalitet möts i Mateus design på ett ypperligt sätt. Skålar och tallrikar som både kan användas som dekoration och serveringsfat. De behöver förstås inte bara stå på dukningsbordet. En skål från Mateus får gärna pryda soffbordet eller en vacker möbel i vardagsrummet. De varma färgerna och den unika formen ger rummet en alldeles speciell känsla. Att keramiken är handgjord innebär att varje del som ingår i Mateus kollektioner är helt unik.

Moderna kollektioner i fantastisk design

Hittills har Mateus lanserat ett flertal spännande serier där ”Bubbles” och ”Mateus meets Sam Baron meets Yatzer” har gjort succé både i Sverige och utomlands. Den lekfulla designen kommer till sin rätt i det traditionella hantverket. Alla delar i Mateus kollektioner tål maskindisk, mikrovärme och frys så det här är exklusiv inredning som kan användas om och om igen. Du behöver förstås inte hålla dig till en enda kollektion. Det finns en röd tråd genom alla Mateus produktlinjer som gör att du enkelt kan kombinera produkter från olika serier. I Mateus flaggskeppskollektion hittar du vackra ostronskålar att servera pasta eller sallader i, udda formade serveringsskålar i ljuvliga havsfärger och spetsmönstrade tallrikar med förförande detaljer. I ”Bubbles” möts det traditionella och det moderna. Här leks det mycket med färg och form. Charmiga bubblor ramar in de rymliga skålarna som inte bara är vackra utan också mycket användbara tack vare den generösa storleken. Alla delar är handmålade och har en helt unik form. Skapa olika miljöer för olika tillfällen. Blanda färg och form på ditt eget personliga sätt och njut av variationen i Mateus designs.

filter

12 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1