Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Odd Molly

Odd Molly är ett svenskt varumärke som tillverkar feminina kläder för modemedvetna tjejer i alla åldrar. Kläderna designas med stor passion och omsorg. Bakom designen finns dock en djupare filosofi.

Odd Molly vill genom sina kläder förmedla självkänsla och mod till unga tjejer. Mod att vara sig själv oavsett vad andra tycker.

Skaparen av märket heter Karin Jimfelt-Ghatan som också är chefsdesigner på företaget. Tillsammans med kompisen och partnern Per Holknekt grundade de Odd Molly International AB år 2002. Idag är företaget noterat på Stockholmsbörsen och har återförsäljare i bland annat Sverige, Danmark, Norge, Tjeckien, Finland och USA. Själva beskriver de sina kläder som lyxigt vardagsmode och det kan man nog hålla med om. Varje plagg har en unik design som förstärks med vackra mönster och effektfulla broderier. Färgerna är glada och inspirerande. På senare tid har man också börjat designa accessoarer som passar perfekt ihop med plaggen i deras mångsidiga kollektioner.

Svenskt mode som bjuder på självkänsla

"You are perfect because you are not" är ledmotivet i Odd Mollys designs. Idag är Odd Molly onekligen ett av de populäraste klädmärkena på nätet. Majoriteten av deras försäljning sker faktiskt online och där hittar du ett makalöst utbud av kläder och accessoarer. Det finns ett positivt budskap bakom varje produkt. Kläder som inspirerar. Accessoarer som bjuder in till lek och kreativitet. Inspirationen kommer från svensk folklore men det finns också tydliga internationella influenser. Resultatet är ett högtrendigt mode som blivit enormt populärt både i Europa och USA.

Man kan nog kalla Odd Molly för ett livsstilsmärke. Förutom kläder har de också börjat lansera parfymer, hudvårdsprodukter, skor och en mängd andra produkter som gör varumärket till mer än bara en modefabrikant. Dessutom är man också aktiv i sociala sammanhang. Sedan några år tillbaka medverkar Odd Molly i Fair Wear Foundation, en ideell organisation som vill förbättra textilarbetarnas villkor. Man följer de budord som organisationen ställt upp där alla medlemmar förbinder sig att ta avstånd från barnarbete och tvångsarbete. I samarbete med supermodellen Helena Christensen har man också deltagit i projekt som samlar in pengar till förmån för Chernobyls barnoffer.

En värld av möjligheter hos Odd Molly

Det finns något lite lantligt över Odd Mollys kläder. Här finns ljuvliga sommarklänningar med blommor och volanger, söta omlottkjolar i 100 % bomull och koftor med exklusiva broderier. Odd Molly slog ju faktiskt igenom först med en allmogeinspirerad kofta.

Det ställs inga stilkrav hos Odd Molly. Istället är det tänkt att du själv ska kunna hitta fram till din personliga look. En blus från deras flaggskeppskollektion passar fint till favoritjeansen eller en knälång kjol i viskos. Hur mycket du vill ha av Odd Molly bestämmer du själv men ett plagg brukar oftast leda till flera. Deras vackra skjortor och blusar bjuder på hög komfort som gör att man gärna kommer tillbaka för att utöka garderoben med nya mysiga modeller. Designen är enkel och mycket skandinavisk men det är i detaljerna du ser skillnaden. Ljuvliga prints som inte går att hitta någon annanstans. Vackra knytband som förvandlar en vanlig hoodie till ett exklusivt modeplagg. Toppar i satin som känns underbara på kroppen. Velourbyxor med sidenband. Färgerna kommer i exklusiva toner som storm grey, light grey melange och misty green.

När du handlar nytt mode får du förstås inte glömma bort fötterna. Hos Odd Molly hittar du skor som du kan använda i vår, sommar, höst och vinter. Ta en titt på det senaste i deras footwear kollektion. Här hittar du allt från trendiga espadriller till sköna skinntofflor i skinn. Allt för en fulländad look!

filter

27 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

Inga produkter funna

Försök förfina din sökning genom att använda filtren ovan.

  • 1

Sida 1 av 1