Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR!
0 SEK

Tenson (173)

Varumärket Tenson grundades år 1951 i staden Varberg här i Sverige. Tenson grundades av Paul Rydholm och det hela började redan i mitten på 1940-talet när han då han arbetade i sin fars butik undrade varför de inte sålde hattar anpassade till att ha när man cyklade. Det tog inte lång tid innan Paul Rydholm hade designat en egen sådan hatt som snabbt blev populär. Det dröjde därefter inte länge innan Paul även hade designat byxor med fickor anpassade efter bl.a. utomhusvistelser. Denna kreativitet ledde till att han grundade Tenson år 1951.

Några år senare bestämde sig Paul Rydholm att det återigen var dags att utöka varumärkets kollektioner, han köpte då ett flertal tidningar för att finna inspiration och designade sedan varumärkets första kollektion med badkläder. I början på 1960-talet åkte Paul ner till Tyskland för att visa upp Tenson. Köpare från ett flertal olika länder som hade samlats i Tyskland var imponerade av produkterna och dess design och detta resulterade i att varumärket nu fick sina första beställningar från andra länder än Sverige.

Efter detta fortsatte varumärket att utvecklas och efter ett tag lanserade varumärket kollektioner med kläder anpassade för jakt och utomhusvistelser, vilket en gång i tiden var starten för varumärket. Detta gjorde att Pauls Rydholm gav varumärket Tenson en slogan; Tenson – a way of living. Än idag designar och producerar varumärket Tenson produkter för de som tycker om att vara aktiva och vistas utomhus.

Tensons fokus ligger på innovativa funktioner och produkterna är anpassade för utomhusvistelser i olika väder. Varumärket kombinerar mode med funktionalitet. Varumärkets mål är att bli ledande inom kläder för utomhusvistelser, skidkläder och kläder för livet på vattnet.

Filter Radera alla

KÖN

Kategorier

UNDERKATEGORI

Storlekar

Färger

Pris

Prices between - SEK

173 produkter funna
filter

Behöver du hjälp?

Kontakta oss här
eller hitta svar i vår FAQ

Fri Retur

Fria byten och returer inom 14 dagar

Shoppa lokalt online

På Miinto visar vi upp mode från över 200 klädbutiker

Snabb leverans

Fri frakt vid köp över 499 kr

+70.000 styles

Från mer än 2.000 varumärken