Fri frakt vid köp över 499,- | Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Handla från de bästa fristående klädesbutikerna
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR!
Korg
0

Din kundvagn är tom

Back

Tenson

Tenson är favoritmärket hos många sportutövare och det är nog inte så konstigt. Sedan företaget grundades år 1951 i svenska Varberg har det producerat högkvalitativa funktionsplagg i en mängd olika kategorier.

Kvalitet är ett ledmotiv hos Tenson som gradvis vuxit sig starkt på den nordiska marknaden. Mycket har företaget det självpatenterade materialet MPC att tacka för.

Ambitionen har inte förändrats sen Tenson tog sitt första steg in i den hårt konkurrerande sportbranschen. Att bli världsledande inom kläder för friluftsliv och vintersport har alltid varit en självklarhet. Allt började förvisso med en hatt. Det var cyklisten Paul Rydholm som på det tidiga 40-talet bestämde sig för att skapa en funktionell hatt för cyklister och sälja den i sin pappas butik. Den blev snabbt populär och gav Rydholm inspirationen till att börja designa funktionella kläder för jakt och fiske. Bara några år senare grundade han Tenson. Idag ägs Tenson av holländska Nedvest men kvalitén har inte förändrats. Snarare tvärtom.

Patenterad teknik i kombination med högklassig design

MPC och MPC extreme är två högeffektiva, vattenavvisande membran som utgör ett grundläggande element i många av Tensons kollektioner. MPC låter plagget andas samtidigt som det torkar snabbare än andra liknande material. Det är bland annat den här revolutionerande teknologin som gjort Tenson till ett ledande märke inom sportkläder. Inte bara i Sverige utan i hela Europa.

Men det gäller förstås att inte ge avkast på designen bara för att man säljer funktionsplagg. Och det är här som Tenson verkligen sticker ut. Behöver du köpa en ny skidjacka eller en overall som håller i extrema väderförhållanden? Ägnar du dig åt utomhussport finns det nog inget viktigare än kläder som håller måttet. Problemet är att det ofta inte går att kombinera bra sportkläder med en snygg look. Inte hos Tenson. Här hittar du figursydda plagg i läckra färger som får dig att synas i backarna.

Funktionsplagg som ger trygghet och inspiration

Det vore inte helt fel att kalla Tenson för ett livsstilsmärke. Företagets slogan är ju trots allt ”Tenson – a way of living.” Tenson håller sig till det som man är bäst på, att tillverka kläder åt aktiva friluftsutövare som ställer höga krav. Funktionalitet och kvalitet står självklart i fokus. Man använder sig av innovativ teknik för att skapa kläder som underlättar livet ute i det fria.

Livet ute till havs kan vara krävande. Gillar du segling eller fiske kan vi varmt rekommendera att du tar en titt på Tensons utbud av regnjackor och regnset. Dessa passar även utmärkt för vandring i fjäll och skog. Plaggen är PVC-fria och håller tätt även under det värsta regnovädret. Letar du efter bra regnställ åt barnen? I Galactic-kollektionen hittar du funktionsplagg åt de minsta som håller dem torra och synliga i mörkret tack vare plaggets reflexer.

Låt dig inte hämmas av dåligt väder. Tenson är ett sportmärke som tillverkar skräddarsydda friluftskläder med hög funktionalitet som håller i alla väder.

filter

24 resultat

  • 1
  • 1