Spara 10% på ALLT | Kod: WOMEN10
Spara 10% på ALLT | Kod: WOMEN10
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR
Korg
0

Din kundvagn är tom

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Whyred

Whyred är ett svenskt klädmärke baserad i Stockholm och grundades 1999 av Roland Hjort. Whyred fick sitt namn ifrån en intervju som utspelade sig under det tidiga 1950-talet med den framträdande svenska konstnär Sven ”x: et” Erixon. När han tillfrågades vad hans favoritfärg var svarade han: "Röd".

”Varför just röd?”, svarade intervjuaren. Sven, som var känd för att i sin konst använda sig av sin färgrika färgpalett svarade sedan: ”Ja du, då säger jag väl blå om du insisterar”. Varför rött (Whyred) blev så också ordet för varumärket och Sven var farfar till WhyredS creative director och grundare Roland Hjort.

?

Tre ledord som man håller hårt i

Hos Whyred har man tre ledord som genomsyrar allt ifrån varumärkets design, produktutveckling och kommunikationsstil.

Kontraster

De älskar att leka med konventioner och att bortse från det uppenbara. De gillar att leka med de konstrasterna som kan uppstå genom att använda oväntade plagg tillsammans som t.ex. att kombinera WhyredS signaturparka över en skarp skräddarsydd kostym. På så sätt lyckas de gång på gång konfrontera konventionell skrädderikonst med en avslappnad stil. Genom att blanda material på innovativa sätt lyckas de skapa det uttryck som har gjort Whyred världsberömda. Det är när det förväntade möter det oväntade, i en nonchalant elegans, som Whyreds uttryck skapas.

Arv

Kännetecknande för Whyreds design är funktionella plagg med en modern touch. Man har i sin produktutveckling inspirerats av klassiska och historiska kläder men adderat en ny touch till dem. Plaggen är inspirerade av olika uniformer, chinos, klassiska T-skjortor och, naturligtvis, parkas. Dessa plagg anser Whyred är väl värda att gå i arv till kommande generationer och säkerställer att de återfinns i sina kollektioner. Dessa signaturplagg kallar Whyred själva för sina Hjältar.

Konst, musik & skräddarkonst

Whyred är konst, musik & skräddarkonst: där en sofistikerad blandning av olika konstformer utgör kärnan i varumärket. Whyred har sina rötter i konst och musik och det är fortfarande mycket viktiga ingredienser i varumärket. Genom åren så har Whyred kommit att arbeta med kända artister som Madonna, The Hives, Oasis, Teddybears, Haim, Karin ”Mamma” Andersson och Jockum Nordström. Whyred har ambitionen att attrahera medvetna människor, oavsett ålder och kön, som delar dess passion för konst, musik och skräddarkonst.

I sin skaparprocess så hämtar Whyred även mycket inspiration ifrån influenser ifrån storstäder och framförallt i de möten som sker människor emellan i olika stadsmiljöer. Alla dessa miljöer vävs samman och skapar en betydande inspirationskälla vid framtagandet utav nya plagg och kollektioner.

?

Kläder som alltid ska framhäva din personlighet

Utöver ovan ledord är Whyred mycket måna om att dess kläder alltid ska lyckas framhäva de delar av din personlighet som du tycker mest om. Kläderna ska prata ditt tydliga språk och du ska kunna bära dem som en del av din personlighet. En del av ditt arv. Vi är mycket glada att kunna erbjuda Whyred här hos oss på Miinto och hoppas att du ska tycka lika bra om plaggen som vi gör. Glöm inte bort att du enkelt kan effektivisera din sökning genom att filtrera dina val utefter modelltyp, färg, storlek m.m.!

filter

115 resultat

Sida 1 av 2

Nästa

Sida 1 av 2