Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 999.- och alltid fri retur
Läs om leverans under julen här
Korg 0

Din kundvagn är tom

Meny
Fri retur inom 14 dagar

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Hemsida Dam Skor
Tillbaka

Skor från Prada

Varumärket Prada kommer från norra Italien och Prada representerar mode på högsta nivå. På denna sida har vi samlat alla skor från Prada. Här kan du ta dig tiden och dyka ner i vårt stora sortiment. Letar du efter vanliga sneakers eller finskor till festen? Vad än du söker finner du det här på Miinto. Ska du på fest, på ett café, på en promenad, i parken eller på bio? Prada är perfekt för alla tider, alla ställen och alla platser. Vart du än går finns det alltid en Prada sko som passar tillfället. Här på Miinto kan du hitta alla typer av Prada skor och njuta av deras fantastiska och stilrena design. Alla kvinnor bör ge sig själva en gåva och skor från Prada är den bästa gåvan en kvinna kan få. 

Ett av världens mest ikoniska modehus

Prada är ett av de mest ikoniska varumärkena i modets historia. Designerna bakom varumärket har ständigt strävat efter att vara innovativa samtidigt som de behåller sin klassiskt förfinade stil. Prada House har bevisat sin livslängd och Prada-namnet kommer fortfarande att vara efterfrågat i många år framöver. Prada är ett italienskt lyxmodehus som grundades 1913 av Mario Prada och i dag är Prada en av värdens främsta modehus. Prada började som en lädervaruaffär under namnet Fratelli Prada i Milano, Italien. Mario Pradas dotter Luisa efterträdde Mario och drev Prada i nästan tjugo år. Luisas dotter, Miuccia Prada, tog slutligen över från Luisa 1978 och de förvandlade Prada till en ett av värdens främsta modehus. Miuccia ägnade sig ursprungligen åt att designa tillbehör till kvinnor och hon fortsatte traditionen med att producera högkvalitets väskor och skor för familjeföretaget. I 1977 träffade Miuccia Prada Patrizio Bertelli, en ung italienare med sin egen lädervaruaffär. Han gick med i familjeföretaget Prada och hans partnerskap med Miuccia tog Prada i en ny riktning. Miuccias sofistikerade kreativitet och Bertellis entreprenör-intuition bidrog till att göra Prada-verksamheten större och mer populär. Prada började att skapa skor 1979. Detta blev basis för några av de mest populära kvalitetsskor som skapats i nyare tid. Pradas första kollektion av damskor blev väl mottagen. Verksamheten fortsatte att växa och få uppmärksamhet för deras fantastiska skodesign. Prada utökade sitt nätverk av butiker och såldes också på marknader över hela världen. Butikerna blev kända för sin rena estetik samt den unika gröna nyansen som väggarna målades i. Färgen blev känd som "Prada Green." Den första ”gröna butiken” öppnade i Milano i Via della Spiga. Sedan följde Butiker i London, Madrid, Tokyo, Paris och Tokyo. Den globala framgången med varumärket Prada drev Miuccia Prada och Patrizio Bertelli i nya riktningar. En ny damkollektion introducerades i slutet av 80-talet. Pradas första höst- och vinterkollektion debuterade på catwalken i Milano 1988. Designen var karakteristiskt på grund av sina strama midjor och smala bälten. Modevärlden älskade Pradas rena linjer, lyxiga tyger och färgval. I början på 90-talet var Prada ett av de mest eftertraktade varumärkena i modevärlden. 

Vågar bryta mot normen

Prada vågar bryta normerna och vara unika. Många anser att Pradas stora framgångar beror på att företaget inte har följt normerna för design men en annan orsak till deras succés kan också vara att Prada är en livsstil och ett sätt att uttrycka sig på. Prada handlar om att visa världens kvinnor att de kan uttrycka sina unika personligheter. Därför är Prada en utrrycksform. Som Miuccia Prada själv sade engång: 

”Det du bär är hur du presenterar dig för världen, särskilt idag när mänskliga kontakter går så snabbt. Mode är ett omedelbart språk. ”  

Sedan 1913 har Prada varit synonymt med banbrytande stil. Pradas raffinerade stil kombinerar koncept och struktur och står för mycket mer än snabba trender. Prada vågar utmana konventioner och fokuserar på banbrytande kombinationer. Prada skor hämtar inspiration från mode men också från konst, film, fotografi och annan popkultur och detta resulterar i skapelser som visar den världen vi lever i från ett helt nytt perspektiv. 

Prada idag

I dag ägs Prada av Miuccia Prada och Patrizio Bertelli. De gifte sig 1987, och duon står fortfarande vid rodret i familjeföretaget Prada. Prada äger också flera mindre märken som Miu Miu, Church's, Car Shoe och Pasticceria Marchesi. Men kärnan i verksamheten är fortfarande varumärket Prada. Den klassiska Prada Linea Rossa lanserades 2018 och fick stor uppmärksamhet. Prada är definitivt här för att stanna. Även om Pradas historia är lång, är Prada en av de mest populära modehusen i dag och Prada är en av de mest populära märkerna när de gäller lyxdesign och damtillbehör.

De mest populära designskorna i världen

Prada skapar några av de bästa och mest populära designskorna i världen. Kvinnoskor från Prada-modehuset väcker uppmärksamhet överallt för sin unika raffinerade stil och deras karakteristiska och helt unika design. Högklackade sandaler såsom X-Strap-modellen framhäver din kvinnlighet med sin enkla och moderna form, medan Pradas högklackade loafers är klassiska och stiliga. Om du har en mer avslappnad stil, kommer du att älska Pradas sneakers som både är mera klassiska men Prada skapar också skor som har mera rå design och modeller som kan bäras med till exempel sportkläder eller med andra vardagliga kläder. Prada skapar något unikt varje gång de lanserar en ny modell och deras skor ger alla världens kvinnor en möjlighet att bära snygga skor från ett världsberömt modehus. Prada är ett av de mest sålda varumärkena på många stora webbportaler och märket säljs i butiker över hela världen, vilket vittnar om deras kvalitet och popularitet över hela världen. Sedan Prada grundades har populariteten bara ökat. 

Prada tror på en bättre värld för alla

Prada stödjer också många talanger och utbildningsprogram och i ett försök att öka representationen inom företaget och modeindustrin som helhet har koncernen också etablerat ett praktik- och mentorprogram och startat en rad initiativ i samarbete med FIT, UNFPA och Dorchester Industries, grundat av Diversity and Inclusion Advisory Council Co- Stol Theaster Gates. Prada hoppas på en bättre framtid och en bättre värld för alla, oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg eller politisk övertygelse och är medvetna om sitt ansvar. Prada är ett företag som uppvisar en stor grad av socialt ansvar och därför kan du med gott samvete köpa Prada skor. 

filter (1)
Priser i se  SEK
Rea   Premium brands  

38 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1