Smidig retur inom 14 dagar

Smidig retur inom 14 dagar

Världens bästa modebutiker på ett ställe l Fri frakt vid köp över 499.- och smidig retur

Fri frakt över 499:-

Returnera dina varor enkelt inom 14 dagar

VINTAGE KLOCKOR FÖR DAM

Vintage klockor har blivit en riktig hit bland samlare och klockentusiaster. En vintage klocka är mer än bara en accessoar. Klockan bär på en bit historia som får uttryck i varje tick. Med en snygg vintage klocka får du en sofistikerad look som passar både till vardag och fest. Vintage bygger mycket på nostalgi och marknaden för vintage klockor har vuxit explosionsartat under flera år. På Miinto.se kan du njuta av gamla klassiker från legendariska designers som Bulgari, Cartier och Chanel. Unna dig en stund till att botanisera bland utsökta modeller från världens främsta modehus. Här bjuder vi på tips och råd inför valet av vintage klocka. Läs mer.


Vintage klockor


Klockan är en av våra äldsta uppfinningar så det kanske inte är så konstigt att vintage är stort inom klockbranschen. Stormärken som Cartier och Christian Dior säljer sina gamla klassiker från 50-, 60- och 70-talen. Klocksamlare säljer delar av sin samling på auktion för att få plats till nya fräscha modeller. Är du själv en passionerad klocksamlare har du nog inte missat trenden. Klockan är en tidlös accessoar men också ett fantastiskt kul samlingsobjekt. Värdet på gamla armbandsur från gedigna tillverkade som Rolex och Seiko har stigit rejält. Historierna bakom dessa old-school klockor surrar vilt på nätet. En del klockmakare har valt att hoppa på trenden genom att nyproducera sina bästa kollektioner med modeller till kvinnor och män. Störst är dock marknaden för begagnade klockor. Många klockentusiaster bär hellre på ett armbandsur med en rik historia än en ny variant som bara utseendemässigt liknar de gamla godingarna från förr.


Vintage klockor som samlingsobjekt


Vintage klockor har alltid varit populära bland klocksamlare. En klocka är en snygg och funktionell accessoar. Att den dessutom är vintage betyder att den bär på en alldeles unik historia. Hantverket, mekaniken och materialet spelar en väldigt stor roll. Har du lyckats lägga vantarna på en ”Limited Edition” kan du skatta dig lycklig. Klockor som producerats i begränsad upplaga har ett ännu större värde. Det är trendigt med vintage klockor trots att klocksamlare njutit av dessa små konstverk under många decennier. Klockans praktiska roll har dock avtagit. Numera har telefonen ersatt det klassiska armbandsuret. Som tur är har klockan som accessoar inte förlorat sin status. Rätt klocka kan göra mycket för din outfit. Är du en äkta klockentusiast är chansen stor att du har flera modeller i klockskåpet. Även om du köper klockor som samlingsobjekt rekommenderar vi att du faktiskt använder dina klockor. Klockor är till för att njutas.


Förvara din vintage klocka på rätt sätt


Även en klocka behöver regelbunden vård. Med små enkla steg kan du hålla din klocka i optimalt skick. En bra förvaring och skonsam tvätt är viktigt. Klockor som inte används ofta ska helst förvaras i skåp eller i en lämplig klockbox. Vintage klockor vill man gärna visa upp för vänner och familj när de kommer på besök. Förvarar du klockorna i en snygg klocklåda med glaslock kan de stå framme på bordet så att du kan njuta av dem närsomhelst på dygnet. Tänk på att äldre modeller som tillverkats före 70-talet är extra känsliga för fukt. De saknar vattenskydd och kan därför inte användas som vardagsklocka. Förvara dessa vintage klockor i en torr och rumstempererad omgivning där solljuset inte träffar klockan direkt.


Vintage klockor på Miinto.se


Vintage klockor är ett fint alternativ om du inte är glad för accessoarer i övrigt. På Miinto.se har vi ett exklusivt utbud av begagnade klockor från bland annat Bulgari, Cartier, Chanel, Seiko och Gucci. Njut av stilfulla modeller med inslag av guld, silver och keramik. Sportigare varianter hittar du hos Seiko. I kollektionerna från Cartier och Bulgari är det lyx och finess som står i fokus. Har du frågor får du gärna kontakta oss per telefon eller e-post. På Miinto.se kan du shoppa tryggt. Alla armbandsur i vår vintageavdelning levereras med ett äkthetsintyg. Välkommen in till oss.POPULÄRA VINTAGE MÄRKEN:

Christian Dior Vintage

Hermès Vintage

Cartier Vintage

Bvlgari Vintage

Sida 1 Av 8

Registrera dig för att hänga med

Registrera dig för vårt nyhetsbrev och vinn 1000 kr. att shoppa för. Vi drar en vinnare bland alla registrerade varje månad.

När du prenumererar, accepterar du våra villkor. Du kan alltid avsluta prenumerationen på våra nyhetsbrev här.