Spara 10% på ALLT | Kod: MSS10
Spara 10% på ALLT | Kod: MSS10
Meny
FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499,- OCH ALLTID FRI RETUR
Korg
0

Din kundvagn är tom

FRI FRAKT VID KÖP ÖVER 499 SEK

FRIA RETURER INOM 14 DAGAR

Back

Residus


RESIDUS grundades år 2016 av Elin Mohlander med en vision om att förändra modeindustrin. Med överblivna samt GOTS-certifierade (Global Organic Textile Standard) tyger skapar RESIDUS tidlösa plagg för den medvetna kvinnan, oavsett ålder eller kroppstyp.

Utifrån egna observationer kring verkliga erfarenheter och behov, grundades RESIDUS år 2016 av Elin Mohlander med visionen att förändra modeindustrin. Senare samma år fick hon sällskap av Evalena Jonsson. Idén bakom RESIDUS är att skapa nödvändiga och långvarande plagg av överblivna tyger, att flytta sig bort från de snabba trenderna, och att skapa en hållbar och cirkulär rörelse. Den första kollektionen landade i butiker i april 2017 och presenterade 20 feminina och funktionella klänningar med en sofistikerad design.

”Klänningen är den kategori som efterfrågas mest av konsumenterna, oavsett säsong eller tillfälle. Under alla våra år i modeindustrin har klänningen alltid varit den mest efterfrågade produktkategorin, men trots detta verkar det aldrig finnas tillräckligt med produkter där ute.”

Med insikten om att en alldeles för stor del av resttyger slösas och slängs, och med ett brinnande intresse för cirkulärt mode, hållbarhet, samt med en stor vilja att förändra, sattes företaget i rörelse i början av 2016. Samtliga kollektioner är till största del skapade av resttyger, och klänningarna produceras i flera olika kvalitéer och i en begränsad utgåva. När vi producerar plagg i fabriker jobbar vi med en GOTS-certifierad fabrik i Portugal som ständigt jobbar för hållbarhet i allt. Varje kollektion som RESIDUS presenterar består av säsongslösa klänningar som fungerar dag som natt för varje kvinna - oavsett tillfälle, ålder eller kroppstyp.

Det moderna livet är hetsigt, utmanande, spännande. RESIDUS vill omfamna det med passion och respekt. Vi värderar jämställdhet, ansvarstagande och ett öppet sinne. Vi vårdar kvalitén i allt vi gör – och vi tror på idén om att det alltid ska finnas ett syfte med varje klänning vi skapar.
filter

14 resultat

  • 1

Sida 1 av 1

  • 1

Sida 1 av 1